Ούτε στο σινεμά αυτά που συμβαίνουν φέτος στον Ολυμπιακό (vids)

Ούτε στο σινεμά αυτά που συμβαίνουν φέτος στον Ολυμπιακό (vids)

Όλα ανάποδα. Δεκάδες ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, αυτογκόλ, χαμένα πέναλτι…

«Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική μπαλιά», είπε ο Μίτσελ στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε τις τριπλάσιες τελικές από τον Δικέφαλο, αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος από το γήπεδο.

Δεκαέξι τελικές κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία για τους Ερυθρόλευκους στο πρόσφατο ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν μόλις ένα γκολ, ενώ από την άλλη η ομάδα της συμπρωτεύουσας πέτυχε δύο τέρματα σε 5 τελικές. Οι πρωταθλητές «βομβάρδισαν» την εστία του Κοτάρσκι, χάνοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, πριν αλλά και μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Από τις 16, τουλάχιστον οι πέντε είχαν την «ετικέτα» κλασσικές, στις οποίες φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται το γκολ του Χάμες.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή ξανά: Νέο όνομα για τον πάγκο της Γουλβς, τι γίνεται με Μαρτίνς

Ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή σεζόν που πήγαν όλα στραβά για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που βρέθηκε για δεύτερο σερί ματς να κυνηγά στο σκορ μετά από αυτογκόλ! Στην Κρήτη με τον ΟΦΗ ήταν ο Ντόι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Παπασταθόπουλος. Στην πρώτη περίπτωση οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη, στη δεύτερη δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και δεχόμενοι ένα γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ηττήθηκαν με 2-1. Μια ακόμα αναμέτρηση, στην οποία οι Πειραιώτες είδαν τον αντίπαλό τους να ανοίγει το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Ένα ακόμα ματς που πλήρωσαν ακριβά το κάθε λάθος τους, μπροστά από τις δύο εστίες. Αμυντικά και επιθετικά.

Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό είναι πραγματικά απίστευτο. Είναι λες και στον Πειραιά ζουν σε μια…λούπα. Ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό. Με τον Βόλο ήρθαν 1-1, σε ένα ματς που οι τελικές ήταν 12-4 για τους Πειραιώτες. Με τον ΠΑΟΚ 1-2 σε ματς με 16-5 τελικές. Στην Τρίπολη με τον Αστέρα 0-0 σε ματς με 15- 2 τελικές. Επτά χαμένοι βαθμοί σε τρία παιχνίδια με σχεδόν τετραπλάσιες τελικές προσπάθειες (43- 11) επί των αντιπάλων.

Οι πέντε μάλιστα μέσα στο «Καραϊσκάκης». Όλα αυτά μάλιστα έχοντας επιθετικούς, όπως οι Σεντρίκ Μπακαμπού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ουί Τζο Χουάνγκ, αλλά και μεσοεπιθετικούς τοπ επιπέδου, όπως είναι οι Πεπ Μπιέλ, Γιώργος Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες και Χάμες Ροντρίγκες. Ποδοσφαιριστές, που κάνουν σχεδόν όσο μια… ομάδα της Super League.

Εκτός από τα δύο αυτογκόλ και τις δεκάδες ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός έχει επίσης δύο χαμένα πέναλτι. Με Ατρόμητο, όταν το σκορ ήταν στο 0-0 και με τον ΟΦΗ, όταν το σκορ ήταν στο 0-1, ενώ επίσης έχει δύο δοκάρια (Κούντε, Ντε Λα Φουέντε) με τον Βόλο.

Οι Ερυθρόλευκοι έως τώρα πετυχαίνουν 1 γκολ κάθε 8.3 τελικές στο πρωτάθλημα (12 σε 99), ενώ δέχονται ένα κάθε 7.1 τελικές (7 σε 50) από τη στιγμή που μπαίνουν στο λογαριασμό και δύο αυτογκόλ ή λάθη… παιδικού σαν εκείνο του Τόμας Βατσλίκ στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη! Οι πρωταθλητές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν σε ματς, που δεν σκόραραν για δεύτερη φορά. Χρειάστηκαν σε όλα τα ματς που νίκησαν 2+ γκολ για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχει το παραμικρό λάθος που να μην το έχουν πληρώσει. Και όταν αυτό δεν λέει να τελειώσει, μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας.

Ο Μίτσελ καλείται πλέον να βρει τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν προπονητή που έχει την εμπειρία και την ικανότητα που χρειάζονται για να επαναφέρει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού την ηρεμία και την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Ξέρει όμως και ο Ισπανός τεχνικός ότι οι Πειραιώτες έχουν πια να ανέβουν ένα βουνό, ειδικά με το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους μέχρι την περιβόητη «διακοπή για το Μουντιάλ». Ένα ματς σχεδόν κάθε τρεις μέρες. Τα διπλά από τους ανταγωνιστές τους. Πρώτο εμπόδιο στην προσπάθεια ανασύνταξης; Ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, με τους Ερυθρόλευκους το ερχόμενο Σάββατο (22/10) να αναζητούν την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και φυσικά στις νίκες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ