ΑΕΚ – ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

ΑΕΚ – ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Η ΑΕΚ έμεινε σε ρηχά νερά και στο δεύτερο φιλικό τεστ στην Πολωνία με την ΑΕΚ Λάρνακας (0-0), «φωνάζοντας» πως χρειάζεται ενίσχυση.

Μπορεί η ΑΕΚ να έκλεισε σήμερα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με το φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας, όμως ακόμα έχει πολύ δρόμο για να είναι έτοιμη ενόψει της νέας σεζόν. Δείχνοντας και πάλι πως έχει μεγάλα κενά στο ρόστερ της, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της δημιουργίας. Όπου της λειπουν ένας δημιουργικός χαφ, ένας εξτρέμ με ικανότητα στο ένας με έναν, αλλά και ένας «γκολτζής».

Καλύτεροι οι Κύπριοι

O Mαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, εφαρμόζοντας αυτό το 4-4-1-1 που δουλεύει τελευταία στο Κίελτσε. Με τον Λιβάγια πίσω από τον Γιακουμάκη και τους Μπακασέτα, Μάνταλο, στα «φτερά», έχοντας εντολή να συγκλίνουν. Όπως φάνηκε από την αρχή η Ένωση είχε ζήτημα στη δημιουργία με αυτό το σχήμα. Καθώς οι δύο πλάγιοι επί της ουσίας δεν έπαιζαν ως εξτρέμ και παράλληλα οι Μοράν, Σιμόες, αδυνατούσαν να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του ματς να ψάχνει πατήματα, με την κυριαρχία να μένει στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ Λάρνας. Που απείλησε μάλιστα νωρίς την εστία του Μπάρκα μέσω στημένων φάσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά το 10’ η Ένωση στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς. Αναζητώντας σιγά-σιγά τρόπους να γίνει δημιουργική. Φτάνοντας στο 21’ κοντά σε ένα γκολ, όταν ο Σιμόες έπιασε μια κεφαλιά από καλή θέση όμως αστόχησε. Λίγο αργότερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Γαλανόπουλο αντί του Μοράν που ένιωσε ενοχλήσεις.

Ο νεαρός χαφ ήταν πιο κινητικός από τον Ισπανό και έδειξε να ανεβάζει κάπως τον ρυθμό της ΑΕΚ, που όμως στερούνταν τελικής προσπάθειας. Επιχειρώντας να γίνει απειλητική κυρίως μέσω κάποιας σέντρας από τα πλάγια μπακ. Την ίδια στιγμή, η ομάδα της Κύπρου γινόταν επικίνδυνη όποτε έβρισκε χώρους, χτυπώντας την άμυνα της ΑΕΚ από το κέντρο. Εκεί όπου οι Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, είχαν κάποια ζητήματα συνεργασίας.

Στο 34’ η Ένωση έφτασε ξανά κοντά σε ένα γκολ, όμως ο Μπακασέτα δεν βρήκε στόχο από το ωραίο γύρισμα του Γιακουμάκη, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την κυπριακή ομάδα. Όταν ο Τριτόφσκι σημάδεψε το δοκάρι του Μπάρκα.

Αλλαγές και χαμηλό τέμπο

Τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν σε πολύ χαμηλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Κάπου εκεί, άρχισαν οι παρεμβάσεις στον αγώνα από τους δύο προπονητές, με τον Ουζουνίδη να αλλάζει αρκετά πρόσωπα, όχι όμως και διάταξη.

Τα πράγματα δεν έδειξαν να αλλάζουν δραματικά μετά το «φρεσκάρισμα» των δύο ενδεκάδων, αφού οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Η ΑΕΚ Λάρνακας είχε μια καλή ευκαιρία με τον Τρουγιόλς στο 59’, ενώ από την άλλη οι Κιτρινόμαυροι σπατάλησαν μια αξιόλογη φάση με τον Αϊντάρεβιτς στο 84’. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν αυτό το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να προβληματίζει σαφέστατα και στο δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους και να «φωνάζει» πως χρειάζεται ενίσχυση.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας (62’ Τσιντώτας), Μπακάκης (78’ Γιούσης), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (63’ Οικονόμου), Χουλτ (63’ Λόπες), Σιμόες (71’ Γιαννούτσος), Μοράν (25’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (63’ Γκάλο), Λιβάγια (63’ Κλωναρίδης), Μάνταλος (78’ Μπότος), Γιακουμάκης (71’ Αϊντάρεβιτς)

ΑΕΚ Λάρνακας: Μαρτίνεζ, Κατάλα, Σανσινένα, Μοστζόφ, Τρικόφσκι, Ρέγιες, Τρούγιολς, Γιάννου, Λαρένα, Χέβελ, Ιωάννου, ενώ έπαιξαν και οι Τούμπας, Λαμπάν, Κάσες, Τομάς, Τρύφωνος, Λουτσιάνο, Ονησιφόρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ