Πανιώνιος : Η Νέα Σμύρνη «καίγεται»!

Πανιώνιος : Η Νέα Σμύρνη «καίγεται»!

Ο Πανιώνιος παίζει την κατηγορία στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έχοντας κατά νου ότι σε περίπτωση υποβιβασμού θα βρει μπροστά του παλιές αμαρτίες

Οι αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Α1. Πολλά ωραία και εξαιρετικά αμφίρροπα παιχνίδια έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων. Αλλά αυτό που θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη είναι μια ολόκληρη κατηγορία. Για τον Πανιώνιο, που παίζει την ύπαρξη του στην Basket League. Και δεν θα έχει τη βοήθεια των φίλων του, διότι είναι τιμωρημένος.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Πανιώνιος χάσει, πέφτει. Κατά 90% αν ο Κόροιβος χάσει στη Χαλκίδα από την Κύμη, και κατά 99% αν ο Κόροιβος νικήσει την Κύμη. Διότι οι ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν στη συνέχεια δεν τον ευνοούν.

Αυτή τη στιγμή Πανιώνιος και Κόροιβος ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με 7-17, ενώ ο Φάρος βρίσκεται ακριβώς από πάνω τους με 8-16 και απομένουν δύο αγωνιστικές. Το πρόγραμμα των τριών ομάδων έχει ως εξής:

Πανιώνιος: ΠΑΟΚ (μέσα), Ρέθυμνο (έξω)
Κόροιβος: Κύμη (έξω), Τρίκαλα (μέσα)
Φάρος: Ολυμπιακός (μέσα), ΠΑΟΚ (έξω)

Ο Πανιώνιος ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Κόροιβο, ενώ αντίθετα μένει τρίτος στην τριπλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο και τον Φάρο. Πράγμα που σημαίνει ότι, αν χάσει σήμερα από τον ΠΑΟΚ και ο Κόροιβος χάσει από την Κύμη, τότε για να σωθεί θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική είτε να χάσει η ομάδα της Αμαλιάδας από τα Τρίκαλα είτε να κερδίσει ο Φάρος στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος στο Ρέθυμνο

Και τα δύο είναι σχεδόν απίθανο να συμβούν. Τα Τρίκαλα έχουν ήδη πέσει, κατεβαίνουν με μισή ομάδα και σχεδόν μόνο με Έλληνες, ίσα ίσα για να μη χάσουν την τελευταία δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός για να χάσει στην έδρα του από τον Φάρο.

Αν, τώρα, ο Πανιώνιος χάσει από τον ΠΑΟΚ και ο Κόροιβος κερδίσει την Κύμη, τότε το μόνο σενάριο που σώζει τους «κυανέρυθρους» είναι νίκη δική τους στο Ρέθυμνο, ήττα του Κοροίβου από τα Τρίκαλα και νίκη του Φάρου επί του ΠΑΟΚ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια…

Αντίθετα, αν ο Πανιώνιος νικήσει τον ΠΑΟΚ, τότε με νίκη στο Ρέθυμνο την τελευταία αγωνιστική θα σωθεί, εκτός αν ο Φάρος νικήσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Πέφτει και επιστρέφουν τα χρέη

Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του Πανιωνίου στο αγώνα της Τετάρτης. Και γίνεται ακόμα δυσκολότερη από το ότι αφενός θα είναι άδειο από κόσμο το γήπεδό του και αφετέρου ο ΠΑΟΚ δεν είναι αδιάφορος. Ο «δικέφαλος» θέλει μία νίκη ακόμα για να «κλειδώσει» τη θέση του στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ και λογικά θα κάνει ό,τι μπορεί για να την πάρει στη Νέα Σμύρνη.

Κι αν τελικά ο Πανιώνιος υποβιβαστεί μόλις ένα χρόνο μετά την επιστροφή του από την Α2, τότε θα ξαναβρεί μπροστά του παλιές αμαρτίες, που θα ψηλώσουν τα εμπόδια στο δρόμο της νέας επανόδου του στην Α1. Οικονομικές αμαρτίες.

Έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 πέρυσι τέτοιον καιρό, ο Πανιώνιος έκανε χρήση της ευεργετικής διάταξης του νέου αθλητικού νόμου, που του έδινε τη δυνατότητα να συστήσει νέα ΚΑΕ, καθαρή από παλιές οφειλές.

Αυτή η διάταξη μπήκε φωτογραφικά για την ποδοσφαιρική Παναχαϊκή, αλλά ίσχυσε για όλες τις ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που ανέβηκαν στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία το 2017 και μόνο γι’ αυτές. Προέβλεπε δε ότι θα μπορούσαν μεν να συστήσουν νέες Α.Ε. απαλλαγμένες από παλιές οφειλές, όμως αν υποβιβαστούν εκ νέου και θέλουν πάλι να επιστρέψουν, θα βρουν μπροστά τους αυτές τις οφειλές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν πέσει ο Πανιώνιος, τότε όταν κάποια στιγμή στο μέλλον κερδίσει ξανά την άνοδό του στην Α1, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσει τα χρέη που άφησε η διοίκηση Βαρουξάκη τα χρόνια της Β’ Εθνικής και της Α2 και φυσικά το όποιο άνοιγμα υπάρξει (αν υπάρξει) από τη φετινή διοίκηση Αλευρογιάννη, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το χρέος της διοίκησης Βαρουξάκη ανέρχεται περίπου στα 130.000 Ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ