Ο Παράσχος ζούσε με άγχος από το «ξηρό» καλοκαίρι…

Ο Παράσχος ζούσε με άγχος από το «ξηρό» καλοκαίρι…

Το μοιραίο λάθος του Γιώργου Παράσχου και η παρομοίωσή του με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο 67χρονος Γιώργος Παράσχος αποτελεί , από χθες, παρελθόν για τον πάγκο του Πλατανιά. Απρόβλεπτο τέλος για τον Καστοριανό τεχνικό, που θα συνεχίσει να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες στον χώρο του. Προσωπικά τον παρομοιάζουμε με τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον οποίο συνέπεσε ο μυστακοφόρος με το προσωνύμιο «Οτσαλάν» να τον αντικαταστήσει στην ομάδα των Χανίων.

Ηλικιακά και σε διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αρκετές ομοιότητες οι «ΠΑΟΚτσήδες» Παράσχος κι Αναστασιάδης, αλλά όχι σε χαρακτήρα, όχι και σε στιλ παιχνιδιού. Ο «λιμνάνθρωπος» δεν είναι εκδηλωτικός, στην διάρκεια του αγώνα, όσο ο Άγγελος, ούτε στηρίζει το οποιοδήποτε αγωνιστικό αποτέλεσμα στο «ήταν θέλημα της Παναγιάς».

Κατά τον πρώην πια κοκκινοτρίφυλλο κόουτς «η θρησκεία του», προκειμένου για το παιχνίδι των 90λεπτών, είναι «η αμυντική οργάνωση», είναι «στον πόλεμο το χιτώνιο κλειστό ως το πιο πάνω κουμπί». Τακτική, η οποία είχε την πέραση , την δικαίωση της, π.χ. κατά την περσινή σεζόν. Αλλά τότε υπήρχε ο Γιώργος Γιακουμάκης, με τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, γι΄αυτό το «τριφύλλι» ανθούσε στα Περιβόλια.

* ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος του Γιώργου Παράσχου ,εφόσον εξαρτιόταν και από αυτόν – και όχι μόνο από την διοίκηση- ήταν το σχεδόν γενικό λίφτινγκ, από τις ρίζες ως τις κορυφές (έστω, αν κάποιες από αυτές ήταν «καμένες» από την πολυκαιρία) στο έμψυχο υλικό, που έγινε το καλοκαίρι.

Όταν από τον Γενάρη έχεις την συμφωνία με την ΑΕΚ για την παραχώρηση, μετά τη λήξη της σεζόν, του Γιακουμάκη, που έδινε ιδανικές λύσεις στο πρόβλημα της επιθετικής αποτελεσματικότητας, δεν παίρνεις αξίνα και σκάβεις όλο το χανιώτικο αγωνιστικό τερέν. Δεν χρησιμοποιείς θεριστική μηχανή, λες και οι Μανούσος (στον Ατρόμητο), Μενδρινός (στον Απόλλωνα), Μπανανά και Κάργας (στον Πανιώνιο), Μαραγκός (στον Άρη) , Γιορέντε (στην Σίντνεϊ Γουόντερερς) και Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Σωτηρίου, Ντίνας (ελεύθεροι) είναι κυρτωμένα- καμπουριασμένα» στάχυα, που τα έχει πλήξει θεομηνία.

Τηρείς κάποιο μέτρο. Προπάντων, όταν είσαι τεχνικός, με «σοφή εμπειρία» και με πετυχημένο πέρασμα , κατά το πλείστον, από ομάδες του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου.

* Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ έχασε το παιχνίδι με τη Λαμία (2-0) , κατά ειρωνεία σε αγωνιστική, την 9 η , που συνέπεσε με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η έκφραση «δεν θα προλάβει την παρέλαση για το «Όχι» μάλλον συνταυτίστηκε με τον τερματισμό της παρουσίας του στον Πλατανιά, του Κυπελλούχου Ελλάδος 1980, ως αμυντικός παίκτης της εκπληκτικής τότε «Καστοριάς» (με 392 συμμετοχές ) και μετέπειτα προπονητή. Φταίει και ο ίδιος, γιατί με το ξεγύμνωμα της ομάδας και χωρίς την ανάλογη ενδυνάμωση του έμψυχου υλικού με αξιόπιστες μεταγραφές, η ομάδα φυσιολογικά είναι ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, μόλις με 6 πόντους, από μία νίκη (στη Ριζούπολη) και τρεις ισοπαλίες.

Πώς να μη είναι τελευταία, όταν εντός έδρας δεν έχει ούτε ένα 3ποντο (το ίδιο με την Ξάνθη, η οποία έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες-εκτός έδρας); Και πώς να νικήσει μόλις …με ένα γκολ στο ενεργητικό της και επτά παθητικό, στα Περιβόλια (έναντι 3-6 εκτός έδρας).

* ΔΥΣΚΟΛΟ να πιστέψει κάποιος , ότι ο 67χρονος , για να καλύψει τα πολύ μεγάλα κενά, που προκλήθηκαν από «το μάδημα του κόκκινου τριφυλλιού», πρότεινε την απόκτηση παικτών, που βρισκόντουσαν σε τελματωμένη φάση της καριέρας τους, όπως τον Δημούτσο (Αστέρας Τρίπολης), Πλιάτσικα (Πανιώνιο), Στόϊτσεφ (Ατρόμητο), συνολικά 7 ξένους , δανεικό από τον ΠΑΟΚ τον Πατράλη και ούτω καθ΄εξής. Αν εξαιρεθεί ο Νίκος Κοροβέσης , αδικημένος στην Τούμπα, όσο και ο άλλος πρώην «Γιαννιώτης», ο ξενιτεμένος πια Χαρίσης , είναι να απορεί ο οποιοσδήποτε γνωρίζει το βιογραφικό του, για το πώς ο «Οτσαλάν» έβαλε την υπογραφή του. Εκτός, αν είχε βρεθεί σε στενόχωρη θέση, αν η διοίκηση τον είχε καταστήσει αναλυτικά ενήμερο για τους εκκρεμείς λογαριασμούς – δεδομένης και της γενικότερης, για την χώρα μας, δραματικής οικονομικής κρίσης.

* ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Το άδοξο τέλος του Γιώργου Παράσχου δεν πρέπει να συσχετίζεται με την σημαδιακή, οριακή, για πολλούς προπονητές… «παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου». Αλλά με τη μεταγραφική «ξηρασία», που έπληξε το καλοκαίρι και τα Περιβόλια των Χανίων. Ξέρει , όσο λίγοι, τον ακανθοσπαρμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Καστοριανός. Θα έχει τώρα τον χρόνο, να αποτινάξει το παραλυτικό άγχος, που μεταφορικά του είχε εξασθενήσει ακόμη και στον παχύ (σαν να ήταν αυθεντικός Κρητίκαρος) μύστακα… Να ξεκουραστεί για ένα διάστημα. Κι ενώ θα αγναντεύει προς τα ήρεμα νερά της λίμνης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θα παραδεχτεί, ότι ακόμη και ομάδες , που θα διεκδικήσουν την άνοδο, από την Φούτμπολ Λιγκ, έχουν καλύτερο υλικό από τον εφετινό Πλατανιά.

* Υ.Γ.: Κυκλοφόρησαν ήδη δύο ονόματα, ως υποψήφια για τον χανιώτικο «πάγκο». Του Άγγελου Αναστασιάδης και του Άκη Μάντζιου. Ο Βορειοελλαδίτης με το πετυχημένο πέρασμα από τα Περιβόλια, έχει το οξύτατο πρόβλημα με την υγεία της συζύγου του. Άλλωστε γι΄αυτό δεν αποδέχτηκε πρόταση του Ιβάν Σαββίδη, για καίριο πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα του αγαπημένου του ΠΑΟΚ.

Δίπλα στου Μάντζιου ας τοποθετηθεί το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Υπάρχει πρόταση για τον «αλενατόρ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ