Ολυμπιακός: Να τους σπάσει τον τσαμπουκά

Ολυμπιακός: Να τους σπάσει τον τσαμπουκά

Αυτό πρέπει να κάνει ο Oλυμπιακός στο Ισραήλ σε ένα γήπεδο που θα βράζει, κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Δύο… διαφορετικές ομάδες είδε ο Πέδρο Μαρτίνς, το βράδυ του Σαββάτου στο Ισραήλ. Γιατί πολύ απλά η Μακάμπι Χάιφα έδειξε δύο πρόσωπα. Ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και ένα άσχημο στο δεύτερο.

Το ξεκίνημα της ομάδας του Μπάρακ Μπαχάρ ήταν εκπληκτικό. Από τη σέντρα, οι παίκτες του άλλαξαν εννέα πάσες και έκαναν το 1-0. Ένα εντυπωσιακό γκολ και μια συνέχεια που έδειξε ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Από ατυχία δεν έγινε το 2-0, αφού μιλάμε ότι η Μακάμπι είχε 11 τελικές στο πρώτο ημίχρονο.

Μια ομάδα με ταχύτητα, αυτοματισμούς, που απειλεί τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα και που θέλει να κάνει δύσκολη την ζωή των πρωταθλητών. Να πάρει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτά στα πρώτα 45 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν διαφορετική. Σίγουρα μέσα Ιουλίου, οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους, αλλά η αλλαγή στην εικόνα της Μακάμπι ήταν μεγάλη. Έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός της, δεν δημιούργησε φάσεις και η αντίπαλός της, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη από τον κανονικό αγώνα και όχι στα πέναλτι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς «σκάναρε» την αντίπαλο του Ολυμπιακού και έχει τον χρόνο, μέχρι να ταξιδέψει η ομάδα στο Ισραήλ να δουλέψει με τους παίκτες του. Να βρει τρόπο να σταματήσει τον ρυθμό των ισραηλινών και να εκμεταλλευθεί τα αμυντικά τους κενά.

Ο Θρύλος πρέπει να πάει στο Ισραήλ και να πάρει αποτέλεσμα. Είναι το φαβορί για την πρόκριση και πρέπει να το αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου. Στα προκριματικά αυτό που μετράει είναι η ουσία και όχι η καλή εμφάνιση. Μακάρι να συνδυαστούν, αλλά προσωπικά, στο τέλος της πρώτης αναμέτρησης, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός να έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες πρόκρισης.

Αυτό που πρέπει – κατά τη γνώμη μου φυσικά – να κάνουν με το… καλησπέρα του παιχνιδιού οι παίκτες του Μαρτίνς είναι ένα. Να σπάσουν τον τσαμπουκά των ισραηλινών. Σε ένα γήπεδο που θα βράζει, κυριολεκτικά (λόγω ζέστης) και μεταφορικά (λόγω κόσμου, μιας και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν), πρέπει να μην μασήσουν και να δείξουν από την αρχή, ότι ο Ολυμπιακός είναι το αφεντικό. Τον τρόπο με τον οποίο θα το καταφέρουν, τον ξέρει ο Πέδρο Μαρτίνς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ