Ποδοσφαιριστές που αφήσαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο (pics)

Ποδοσφαιριστές που αφήσαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο (pics)

Με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο του Αχμέτ Τσαλίκ της Κόνιασπορ το 10.gr θυμάται εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στην άσφαλτο, καθώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολλοί παίκτες σκοτώθηκαν σε τροχαία, αφήνοντας πίσω τους μεγάλο κενό και απέραντη θλίψη.

To 10.gr με αφορμή τον θάνατο του Αχμέτ Τσαλίκ θυμάται κάποιες ανάλογες περιπτώσεις.

Γιώργος Μητσιμπόνας – ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός 

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Σεπτεμβρίου του 1997. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Γιώργος Μητσιμπόνας κατεθυνόταν μαζί με τον δημοσιογράφο και φίλου του, Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη εκεί όπου η ομάδα του ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό προετοιμασίας με την τοπική ομάδα. Ωστόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας που έκανε μεγάλη καριέρα στην ΑΕΛ και είχε παίξει και σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Παναγιώτης Κατσούρης – ΠΑΟΚ

Στις 4.30 τα ξημερώματα της 9 Φεβρουαρίου του 1998 ο Παναγιώτης Κατσούρης θα άφηνε την τελευταία του πνοή, έπειτα από  αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης. Σύφμωνα με τις αρχές ο νεαρός αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ είχε αναπτύξει υπορβολική ταχύτητα, και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου προσκρούοντας στο προστατευτικό στηθαίο μιας γέφυρας.

Όσοι βρέθηκαν πρώτοι στο σμυβάν ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, με το οποίο ο Κατσούρης μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ωστόσο ήταν πολύ αργά…

Στην κηδεία του έδωσαν το παρών δεκάδες οπαδοί του Δικέφαλου οι οποίοι έσπευσαν να του πουν το τελευταίο αντίο.

Μουσιάρης – Κουκουλίτσιος – ΑΕΛ

 

Το μοιραίο απόγευμα της  6ης Σεπτεμβρίου 1979, οι τρείς νεαροί παίκτες της ΑΕΛ, Δημήτρης Μουσιάρης, Δημήτρης Κουκουλίτσιος και Γιάννης Βαλαώρας, επιβηβάστικαν στο αυτοκίνητο του πρώτου, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων.

Οι τρεις άσοι της ΑΕΛ, δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις των ανθρώπων της ομάδας, να ταξιδέψουν με το λεωφορείο η το τρένο και ξεκίνησαν οδικώς με σκοπό να βρίσκονται στις 4 το απόγευμα στην Αθήνα. Όμως, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό από τη βροχή που είχε προηγηθεί και στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, ο Μουσιάρης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας.

Το αποτέλεσμα ήταν από τα συντρίμια να ανασυρθούν νεκροί οι Μουσιάρης και ο Κουκουλίτσιος, ενώ ο Βαλαώρας γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στον αυχένα.

Mήλος – ΑΕΛ

Στις 8 Μαρτίου του 1997, η ομάδα της Λάρισας θα θρηνούσε ακόμη μια απώλεια. Ο Βορειοηπειρώτης μέσος ποδοσφαιριστής Λευτέρης Μήλος έφυγε άδικα από την ζωή, μόλις στα 31 του καθώς άφησε τη τελευταία του πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα, λίγο έξω από τη Λάρισα.

Αντεφέμι – Ξάνθη

Η πιό πρόσφατη ιστορία ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο είναι αυτή του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ολούμπαγιο Αντεφέμι. Ο 26χρονος Νιγηριανός στις 18 Απριλίου του 2011 σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο έξω από την Καβάλα, με την ιστορία του να κρύβει από πίσω μια τραγική ειρωνεία, καθώς ό άτυχος ποδοσφαιριστής είχε εξασφαλίσει άδεια από την ομάδα της Ξάνθης προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για να παντρευτεί.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ