Ινφαντίνο: «Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το Μουντιάλ»

Ινφαντίνο: «Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το Μουντιάλ»

Για το Μουντιάλ στο Κατάρ μίλησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο θα φιλοξενηθεί από το Κατάρ (21/11-18/12), αναμένεται να παρακολουθήσουν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, όπως δήλωσε σήμερα (23/5) ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Ο Μαντέλα έλεγε ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και είχε δίκιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο το είδαν συνολικά σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το επόμενο στο Κατάρ θα το δουν 5 δισεκατομμύρια, μιλάμε για πολύ περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού (σ.σ: υπολογίζεται στα 7,9 δισεκατομμύρια)» τόνισε ο Τζάνι Ινφαντίνο.

«Δεν θα είναι μόνο το καλύτερο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά θα είναι μια υπέροχη εμπειρία επίσης» πρόσθεσε. «Το ποδόσφαιρο έχει μια απίστευτη δύναμη ενότητας. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το καλύτερο όλων των εποχών, θα ενώσει όχι μόνο τον αραβικό κόσμο, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Και μετά θα είναι το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Έγινε λόγος για το τείχος μεταξύ των δύο χωρών, που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με τον Καναδά το 2026. Μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να το κάνει και το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα, αλλά έχει ήδη δείξει, για παράδειγμα, όσον αφορά το χάσμα των φύλων ή το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Ιράν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αγώνες. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι σημάδι. Αυτό το είδος μηνυμάτων δείχνει ότι το ποδόσφαιρο ενώνει,» συμπλήρωσε.

«Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερο; Ο καθένας έχει την απάντησή του. Αν το αναλύσετε πιο βαθιά, είναι μοναδικό γιατί υπάρχουν πολλές διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική και συναισθηματική. Το οικονομικό στοιχείο είναι σημαντικό, η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία αξίζει 200 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σαν την οικονομία ενός μεσαίου μεγέθους κράτους. Αν σκεφτούμε επίσης ότι το 70% της οικονομικής αξίας του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην Ευρώπη και ότι το ευρωπαϊκό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το 70%, σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική οικονομική δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα, υπάρχει η κοινωνική πτυχή, γιατί το ποδόσφαιρο αλλάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων, και μετά υπάρχει η συναισθηματική πτυχή: σκεφτείτε μόνο ότι, όταν μια ομάδα χάνει, ολόκληρες χώρες κλαίνε. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό άθλημα, χωρίς αμφιβολία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ