Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Με αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις κινδυνεύουν οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ισπανίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να παρέμβει στο εσωτερικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF).

Με ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση έκανε γνωστό τη δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα επιβλέπει την RFEF έως ότου το διοικητικό όργανο διεξάγει εκλογές.

Η απόφαση ελήφθη ως «απάντηση στην κρίση που διέρχεται η ομοσπονδία και για την υπεράσπιση του γενικού συμφέροντος της Ισπανίας», ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού (CSD) που τελεί υπό την κυβερνητική ομπρέλα.

Διαβάστε επίσης: Οι φίλοι της ΑΕΚ θέλουν Εμερι και Αστον Βίλα στην «Opap Arena» για το Conference (pic)

Η RFEF βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω του σκανδάλου με το φιλί του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο αλλά και την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά διαφθορά εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγές της εφημερίδας «As» αναφέρουν πως η UEFA ενοχλήθηκε από την κυβερνητική παρέμβαση στην RFEF, ενώ η CSD παραδέχτηκε πως δεν έχει μιλήσει με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αλλά νοιώθει πως η απόφασή της υποστηρίζεται από τη FIFA μετά τις τελευταίες συζητήσεις που είχαν οι δύο πλευρές.

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

Με δεδομένη την ισχυρή παρουσία του ισπανικού ποδοσφαίρου στη διεθνή σκηνή θα ήταν δύσκολο για την UEFA να λάβει μια απόφαση αποκλεισμού του, κυρίως τώρα που πλησιάζουν οι αγώνες του Euro 2024, ενώ η Ρεάλ συμμετέχει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποδοσφαιρικό ζατρίκιο μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ