Στα τελικά του CISM η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων

Στα τελικά του CISM η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων

Η Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων πέτυχε περήφανη πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου CISM, που θα φιλοξενηθούν το 2019 στην Κίνα.

Με δύο νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, απέναντι σε Ολλανδία (2-0) και Γερμανία (2-1), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάκτησε πανάξια την πρώτη θέση, γεμίζοντας χαρά τους μετέχοντες στην αποστολή.

Ο πλωτάρχης και αρχηγός της αποστολής, Χρήστος Καλαϊτζίδης, σημείωσε: «Ήταν ένας πάρα πολύ δυνατός όμιλος. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, στο παγκόσμιο συμβούλιο στρατιωτικού αθλητισμού. Μετά από πολλά χρόνια, η Εθνική μας βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο και κατάφερε να προκριθεί, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, οι οποίοι, παρά την κούραση, κατάφεραν, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις, να πετύχουν τον μεγάλο μας στόχο, την πρόκριση. Συγχαρητήρια σε όλους. Πλέον, ξεκινάμε την προετοιμασία μας για την τελική φάση».

Κάθε δευτερόλεπτο του ταξιδιού τους στην Ολλανδία ζούσαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ενόπλων, υπογράμμισε ο συνεργάτης του προπονητή, Βασίλη Βούζα, Παναγιώτης Χριστοφιλέας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου δήλωσε: «Εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα και πήραμε την πρόκριση κόντρα σε «βαριά» ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια παιχνίδια. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής, Βασίλης Βούζας, καθώς από την πρώτη στιγμή βλέπαμε στα μάτια αυτών των παιδιών διάθεση, πάθος και περηφάνια. Έπαιζαν για την πατρίδα τους και ζούσαν κάθε δευτερόλεπτο. Κανένας από αυτούς, μάλιστα, δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να μη βάλει τα πόδια του στην φωτιά, έδιναν τα πάντα για τη νίκη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και φιλοδοξούμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο CISM. Η Ολλανδία είναι μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, το επίπεδο των εγκαταστάσεών της είναι υψηλό και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της Εθνικής μας».

Παρακαταθήκη στην επόμενη φουρνιά ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Εθνική Ενόπλων, αφήνουν όσοι κατάκτησαν την πρόκριση στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον Φιόρι Ντουρμισάι (Πανιώνιος), ο οποίος τόνισε: «Η εμπειρία ήταν καταπληκτική, περάσαμε πολύ όμορφα. Αφήνουμε παρακαταθήκη στην επόμενη φουρνιά, καθώς η πλειονότητα από εμάς δεν θα προλάβει το ταξίδι στην Κίνα. Κάναμε τη δύσκολη δουλειά, όπως οφείλαμε και τώρα θα πρέπει και οι επόμενοι να τιμήσουν την πατρίδα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό».

Πρωτόγνωρη εμπειρία ήταν για τον Ζαν Κούρτι (Επισκοπή) η συμμετοχή σε παιχνίδια της Εθνικής. Όπως επισήμανε «όλοι μας ανυπομονούσαμε να αγωνιστούμε με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και για εμένα αυτή ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς δεν έχω φορέσει ξανά τη γαλανόλευκη φανέλα. Αυτό το ταξίδι θα είναι για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα και μια μέρα ονειρεύομαι να παίξω και για την Εθνική Ανδρών της χώρας».

Αξέχαστο θα μείνει το ταξίδι στην Ολλανδία στον Γιώργο Παμλίδη (ΠΑΣ Γιάννινα), ο οποίος σχολίασε: «Όλοι μαζί πετύχαμε τον στόχο μας, πραγματοποιώντας, παράλληλα, καλές εμφανίσεις. Θα συνιστούσα στους επόμενους που θα κληθούν, να μη χάσουν την ευκαιρία και να ζήσουν και εκείνοι αυτή την εμπειρία. Είναι πραγματικά ανεπανάληπτη. Μπορώ να πω, μάλιστα, ότι έχω κάνει ήδη καινούργιες παρέες, μετά από αυτό το ταξίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ