H σεληνιακή επιστροφή: Τι είναι και τι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσω της σεληνιακής επιστροφής.

H σεληνιακή επιστροφή: Τι είναι και τι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσω της σεληνιακής επιστροφής.

Για να κατανοήσουμε την σεληνιακή επιστροφή, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε απόλυτα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη μας.

Η Σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητό μας, τα συναισθήματά μας, την ενστικτώδη μας αντίδραση στα πράγματα. Είναι η σχέση μας με τη μητέρα μας, αλλά και τα πρώτα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας. Κατά συνέπεια, αντιλαμβανόμαστε ότι η Σελήνη είναι το ίδιο σημαντική όσο και ο Ήλιος και μάλιστα, ορισμένες φορές τον επισκιάζει, όταν υπάρχει «έντονη» τοποθέτηση αυτής στον αστρολογικό γενέθλιο χάρτη.

Για να αποκτήσετε μια πιο καθαρή εικόνα, μπορείτε να βρείτε σε ποιο ζώδιο, σε ποιον οίκο, καθώς και ποιες όψεις με άλλους πλανήτες σχηματίζει η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη σας. Στην συνέχεια δείτε στο άρθρο μας λεπτομερείς οδηγίες, ώστε να υπολογίσετε πότε έχετε την επόμενη σεληνιακή επιστροφή και μάθετε πως σας επηρεάζει.

Τι εννοούμε με τον όρο «σεληνιακή επιστροφή»;
Η Σεληνιακή επιστροφή, η οποία πραγματοποιείται κάθε 28 μέρες, είναι μία μέθοδος πρόβλεψης, που μας βοηθά να σχηματίσουμε μία εικόνα των εξελίξεων της καθημερινότητας μας για τον επόμενο μήνα. Πιο συγκεκριμένα, είναι η στιγμή της επιστροφής της Σελήνης στην ίδια θέση, που την είχε το άτομο κατά την γέννησή του.

Τι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσω της σεληνιακής επιστροφής;
Μέσω της σεληνιακής επιστροφής μπορούμε να αντιληφθούμε τις επιρροές που θα δεχτεί το άτομο τον ερχόμενο μήνα. Η βασική ανάλυση του μήνα μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη, όταν γνωρίζουμε πιο συγκεκριμένα τη θέση της Σελήνης στον χάρτη μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποκαλυφθούν οι τομείς της ζωής, που επηρεάζονται περισσότερο το συγκεκριμένο διάστημα. Π.χ. ενδέχεται για κάποιο άτομο η επιρροή να αφορά στον τομέα των επαγγελματικών ενώ για κάποιο άλλο η ενέργεια να εστιάζει στον προσωπικό τομέα κάτι που φαίνεται από το ζώδιο, τον οίκο αλλά και τις όψεις που σχηματίζει η σελήνη του με τους υπόλοιπους πλανήτες.

Η διαφορά της σεληνιακής με την ηλιακή επιστροφή.

Η διαφορά βρίσκεται στον χρόνο, καθώς η ηλιακή επιστροφή αφορά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ η σεληνιακή αφορά γεγονότα του επόμενου μήνα. Ακόμη, στην ηλιακή επιστροφή το γεγονός είναι περισσότερο αόριστο χρονικά μιας και πρόκειται να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος, ενώ στη σεληνιακή επιστροφή η πρόβλεψη θα αφορά μόνο στις επόμενες 28 μέρες.
Τι είναι η Σελήνη κενή πορείας;
Φανταστείτε τη χρονική στιγμή όπου ένα αεροπλάνο πρόκειται να απογειωθεί έχοντας διασχίσει όλο τον διάδρομο απογείωσης. Αυτή η στιγμή, δηλαδή όταν η Σελήνη φτάνει στο τέλος του σχηματισμού της τελευταίας της όψης με κάποιον πλανήτη και είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο ζώδιο, είναι η φάση όπου βρίσκεται σε κενή πορεία. Μέσα στο διάστημα αυτό, που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και περίπου 1 ημέρα, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι σημαντικές αποφάσεις ή νέες ενάρξεις, γιατί η Σελήνη δεν «πατά σε σταθερό έδαφος».
Τι πρέπει να προσέχουμε στην ερμηνεία της σεληνιακής επιστροφής.
Καταρχήν σχηματίζουμε έναν νέο αστρολογικό χάρτη, επιλέγοντας στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε το Lunar return chart, δηλαδή τον χάρτη της σεληνιακής επιστροφής, και στη συνέχεια παρατηρούμε:

1. Τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά στο σημείο επιστροφής, τις όψεις που δέχονται αλλά και σε ποιους οίκους βρίσκονται.

2. Τις συνόδους άλλων πλανητών μεταξύ τους και αν βρίσκονται κοντά σε γωνιακούς οίκους.

Όσο για τον χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, τα όποια γεγονότα, κοιτάμε:

1. Πότε θα πραγματοποιήσει κάποιος άλλος πλανήτης όψη συνόδου ή αντίθεσης με τη Σελήνη.

2. Τους γωνιακούς οίκους (δηλαδή τους 1ο, 4ο, 7ο και 10ο) και αν βρίσκονται πλανήτες μέσα σε αυτούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τοποθεσία που βρίσκεται το άτομο τη στιγμή του σχηματισμού του χάρτη της σεληνιακής επιστροφής είναι απαραίτητο να σημειωθεί, για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τη θέση της Σελήνης

Πως μας επηρεάζει η σεληνιακή επιστροφή ανάλογα με τον οίκο που πέφτει η Σελήνη;
1ος οίκος
Αν κατά τη Σεληνιακή σας επιστροφή η Σελήνη βρίσκεται στον πρώτο οίκο, για τον επομένο περίπου ένα μήνα θα σας απασχολήσει η προσωπική σας εξέλιξη, ο τρόπος που έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε ένα νέα εγχείρημα αλλά και ο τρόπος που σας βλέπουν οι άλλοι. Δεν αποκλείεται να θελήσετε να αλλάξετε κάτι στην εξωτερική σας εμφάνιση, να ασχοληθείτε με το σώμα σας και, εν γένει, να εστιάσετε στην εικόνα σας. Είναι μία περίοδος προσωπικής αυτοεξέλιξης.
2ος οίκος
Αν έχετε τη Σεληνιακή σας επιστροφή στον 2ο οίκο, τότε τα θέματα στα οποία θα έστιασετε για τον επόμενο μήνα αφορούν την οικονομική σας κατάσταση, τη σχέση σας με τον υλικό κόσμο και γενικότερα τις επιθυμίες σας. Πιθανόν να θελήσετε να κάνετε έναν απολογισμό του τρόπου που ξοδεύετε χρήματα, μιας αγοράς που σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε ή να αναζητήσετε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημά σας.

3ος οίκος
Αν η Σεληνιακή σας επιστροφή πραγματοποιείται μέσα στον 3ο οίκο, ο επόμενος μήνας θα συμπεριλαμβάνει επαφές, συζητήσεις και μετακινήσεις. Η επικοινωνία με τους γύρω σας θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι για τα τρέχοντα σχέδιά σας ενώ καλό θα είναι να προσπαθήσετε να διαχωρίσετε τη λογική από το συναίσθημα για να μην οδηγηθείτε σε αποφάσεις με λάθος γνώμονα. Σχέσεις με συγγενείς και αδέρφια έρχονται στο προσκήνιο.

4ος οίκος
Αυτό που θα σας απασχολήσει με την Σεληνιακή σας επιστροφή στον οίκο του ναδίρ, αφορά το σπίτι και τις σχέσεις με το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ίσως να θελήσετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στο μέρος που αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς και αποκομμένος/η από εχθρικά περιβάλλοντα. Ανακατατάξεις στο σπίτι και γενικότερα στην ακίνητη περιουσία σας θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

5ος οίκος
Η αυτοέκφραση και η δημιουργικότητά σας είναι τα κύρια θέματα που θα σας απασχολήσουν αν κατά τη Σεληνιακή σας επιστροφή η Σελήνη πέφτει μέσα στον 5ο οίκο. Μέσα στον επόμενο περίπου ένα μήνα ίσως να θελήσετε να ασχοληθείτε με πιο καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή με τομείς που αυξάνουν τον ενθουσιασμό σας για τη ζωή και τις χαρές της. Αν έχετε παιδιά, πιθανόν να παρατηρήσετε κάποια εξέλιξη στη ζωή τους ενώ είναι μία πολύ καλή περίοδος για να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε ακόμη και να ερωτευτείτε.

6ος οίκος
Με τη Σεληνιακή επιστροφή στον 6ο οίκο, τα θέματα που έρχονται στο προσκήνιο αφορούν την δουλειά σας, τη σχέση σας με το εργασιακό περιβάλλον και εν γένει την καθημερινότητά σας. Πιθανόν να χρειαστεί να εστιάσετε στους παραπάνω τομείς με έμφαση στον τρόπο που διαχειρίζεστε τον χρόνο σας αλλά και στη σχέση σας με τη διατροφή και το σώμα σας. Είναι μία καλή περίοδος για να ξεκινήσετε άσκηση και νέες διατροφικές συνήθεις που θα αυξήσουν την ενέργειά σας.

7ος οίκος
Αν η Σελήνη σας πέφτει μέσα στον 7ο οίκο κατά την Σεληνιακή σας επιστροφή, το κύριο θέμα του επόμενου μήνα είναι οι σχέσεις, είτε με τον σύντροφό σας είτε με τους συνεργάτες σας. Πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια θέματα που αφορούν τον σύντροφο/σύζυγό σας και να χρειαστεί τη στήριξή σας ή από την άλλη να αναγκαστείτε να έρθετε αντιμέτωπος/η με κάποιο πρόσωπο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον που σας έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα. Αν είστε μόνος/μόνη, μία νέα σχέση βρίσκεται στα πιθανά σενάρια.
8ος οίκος
Θέματα κοινής συμβίωσης, συμφωνιών και υπογραφών πρόκειται να είναι τα κύρια θέματα που θα σας απασχολήσουν στο διάστημα περίπου ενός μήνα, αν έχετε τη Σεληνιακή σας επιστροφή στον 8ο οίκο. Εκκρεμότητες που αφορούν οργανισμούς και χρήματα που σας οφείλουν έρχονται στην επιφάνεια ενώ η σχέση σας με κάποιο άτομο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, πιθανόν να χρειαστεί επανεξέταση. Αυξημένη λίμπιντο και ανάγκη να μοιραστείτε από κοινού πράγματα με τον σύντροφό σας θα διαμορφώσουν το κλίμα των επόμενων εβδομάδων.
9ος οίκος
Για διάστημα περίπου ενός μήνα τα θέματα που θα σας απασχολήσουν με τη Σεληνιακή σας επιστροφή στον 9ο οίκο αφορούν σπουδές, την μετεξέλιξή σας σε κάποιον τομέα που έχετε εξειδίκευση αλλά και τις σχέσεις σας με άτομα από το εξωτερικό. Ένα ταξίδι ή κάποιος τομέας που σας βοηθά να διευρύνετε τους ορίζοντές σας θα αποτελέσουν τα σημαντικά ζητήματα του μήνα ενώ η διάθεσή σας να επεκταθείτε με κάθε τρόπο θα είναι αυξημένη.

10ος οίκος
Η καριέρα, η επαγγελματική σας εξέλιξη και οι σχέσεις σας με κάποιον ανώτερο ή πρόσωπο εξουσίας είναι τα θέματα που έρχονται στην επιφάνεια με τη Σεληνιακή επιστροφή στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας. Μέσα στο επόμενο διάστημα περίπου ενός μήνα ίσως να θελήσετε να επανεξέτασετε την πορεία που έχει πάρει η καριέρα σας, να ασχοληθείτε με κάποιον νέο τομέα ή να αναρριχηθείτε επαγγελματικά. Το αφεντικό ή κάποιος προιστάμενος ίσως να κάνουν έντονη την παρουσία τους αυτό το διάστημα γι αυτό καλό θα είναι να μην επηρεαστείτε από την διάθεσή σας αλλά να λάβετε αποφάσεις που θα βασίζονται στη λογική.

11ος οίκος
Αν έχετε τη Σεληνιακή σας επιστροφή στον 11ο οίκο μέσα στο επόμενο διάστημα των 4 εβδομάδων ίσως να θελήσετε να ενταχθείτε σε μία νέα ομάδα ατόμων που θα χαρίσει ένα νέο όραμα ή να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο ώστε να εξελιχθείτε. Νέα σχέδια και στόχοι θα έρθουν στην επιφάνεια για να τα εξετάσετε ενώ παράλληλα ίσως να χρειαστεί να εστιάσετε σε ένα ζήτημα που αφορά κάποιο άτομο από το φιλικό σας περιβάλλον.
12ος οίκος
Με τη Σεληνιακή επιστροφή να πραγματοποιείται στον 12ο οίκο, θα ακολουθήσει μία περίοδος απομόνωσης αλλά και έντονης καλλιτεχνικής διάθεσης. Θα σας απασχολήσει έντονα το παρασκήνιο ενώ παράλληλα ίσως να θελήσετε να εφεύρετε τρόπους για να αποκοπείτε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας δίνοντας έμφαση στην ψυχική σας ικανοποίηση. Καλό θα είναι να αποφύγετε να λάβετε σημαντικές αποφάσεις αυτό το διάστημα μιας και πιθανόν η κρίση σας να είναι θολή.
Τι συμβαίνει όταν η Σελήνη σχηματίζει όψεις με άλλους πλανήτες κατά τη Σεληνιακή επιστροφή; (Μας ενδιαφέρουν κυρίως οι σύνοδοι και οι αντιθέσεις)
Σελήνη/Ήλιος: Αν κατά τη σεληνιακή επιστροφή η Σελήνη σας σχηματίζει όψη με τον Ήλιο θα σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον εαυτό σας. Μία διάθεση να φανείτε περισσότερο προς τα έξω, να εξελίξετε τα ταλέντα σας, να αναγνωριστείτε και να θέσετε νέους στόχους που θα σας πάνε ένα βήμα παρακάτω ως προσωπικότητες είναι τα κύρια ζητήματα του επόμενου μήνα.

Σελήνη/Ερμής: Αν η Σελήνη σας σχηματίζει όψη με τον Ερμή στον χάρτη της σεληνιακής σας επιστροφής, πρόκειται για έναν μήνα συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσετε να επιτύχετε τους στόχους σας. Μετακινήσεις ή ένα ταξίδι αναψυχής είναι μέσα στα πιθανά σενάρια ενώ κάποια νέα που μπορεί να μάθετε ίσως να επηρεάσουν την πορεία σας είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Σελήνη/Αφροδίτη: Σε όψη Σελήνης-Αφροδίτης κατά τη σεληνιακή επιστροφή, το κύριο θέμα που έρχεται στο προσκήνιο αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αν βρίσκεστε σε σχέση αυτή θα είναι μία περίοδος που θα περάσετε πολύ χρόνο με το ταίρι σας ενώ αν δεν είστε δεσμευμένος/η πιθανόν να γνωρίσετε ένα άτομο που θα ταιριάξετε και θα συνάψετε σχέση. Επίσης, σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σας θα παίξει η οικονομική σας κατάσταση καθώς και μία γυναικεία φιγούρα που θεωρείτε σημαντική στη ζωή σας.

Σελήνη/Άρης: Αν σχηματίζεται όψη Σελήνης-Άρη στον χάρτη της σεληνιακής σας επιστροφής, πιθανόν να ακολουθήσει μία περίοδος έντασης και δράσης. Αν υπάρχουν θέματα που έχετε αφήσει στη μέση ή εκκρεμότητες με το παρελθόν τώρα θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε για να εξελιχθούν ή να κλείσουν. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σε χειρισμούς μηχανημάτων, στον τρόπο που οδηγείτε και γενικότερα προσπαθήστε να διοχετεύσετε την ενέργειά σας παραγωγικά για να αποφύγετε ενδεχόμενες συγκρούσεις.

Σελήνη/Δίας: Όταν έχουμε όψη Σελήνης- Δία κατά τη σεληνιακή επιστροφή, πρόκειται για μία περίοδο που θα θελήσουμε να βιώσουμε έντονα τις καταστάσεις, να υπερβάλλουμε και να επεκταθούμε. Εξωστρέφεια, νέοι στόχοι και αναζήτηση πραγμάτων που προσδίδουν νόημα στη ζωή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι να μην απομακρυνθείτε πολύ από την πραγματικότητα και τις διαστάσεις της λαμβάνοντας ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Σελήνη/Κρόνος: Αν σχηματίζει όψη μεταξύ της Σελήνης σας με τον Κρόνο πρόκειτε να βιώσετε ένα έντονο μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να καλλιεργήσετε αρετές όπως η επιμονή και η υπομονή. Κάποια εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα ή μία ενδεχόμενη κρίση στην προσωπική σας ζωή ίσως να απορροφήσουν πολύ από τον χρόνο και τη θετική σας διάθεση και να σας προβληματίσουν. Βασιστείτε στην λογική σας, θέστε όρια σε κάθε είδους υπερβολή και μην καταπονείτε τον οργανισμό σας.

Σελήνη/Ουρανός: Κάποιο ξαφνικό γεγονός που θα ταράξει την ροή των πραγμάτων είναι το πιθανότερο σενάριο σε όψη Σελήνης-Ουρανού κατά την σεληνιακή επιστροφή. Χρειάζεται να προσέξετε ιδιαίτερα τις κινήσεις σας και τις αποφάσεις που θα λάβετε αυτό το διάστημα για να μην έρθετε προ εκπλήξεων. Η ένταση των ημερών και η ανάγκη σας να πραγματοποιήσετε μία σημαντική αλλαγή στη ζωή σας θα είναι έντονη γι’ αυτό φροντίστε να έχετε σκφτεί καλά όλες τις παραμέτρους πριν προβείτε σε ενέργειες.

Σελήνη/Ποσειδώνας: Πιθανές εξαπατήσεις, διφορούμενα μηνύματα, εσωτερική αναταραχή και εναλλαγές στη διάθεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μίας όψης Σελήνης-Ποσειδώνα στον χάρτη της σεληνιακής επιστροφής. Κατά την περίοδο του ενός περίπου μήνα που θα ακολουθήσει πιθανόν να θελήσετε να απομονωθείτε, να ξεφύγετε από τις καταστάσεις που ταλανίζουν την καθημερινότητά σας σε επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον και να μείνετε μόνοι με τις σκέψεις σας. Χρειάζεται να προσέξετε ιδιαίτερα τα άτομα που σας περιτριγυρίζουν ή πιθανές νέες γνωριμίες γιατί αυτό το διάστημα πολλά πράγματα δε θα είναι όπως φαίνονται…

Σελήνη/Πλούτωνας: Αν σχηματίζεται όψη Σελήνης-Πλούτωνα στον χάρτη της σεληνιακής σας επιστροφής ίσως να περάσετε μία περίοδο σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων. Για τον επόμενο περίπου ένα μήνα θα χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι με κομμάτια του εαυτού σας που δε σας ικανοποιούν ή με κομβικούς τομείς της ζωής σας που χρειάζονται αλλαγές εκ βάθρων. Μία κρίση στην προσωπική ή οικογενειακή σας ζωή ενδέχεται να σας οδηγήσουν στο να κλείσετε κομμάτια της ζωή σας που σας βαλτώνουν ώστε να προχωρήσετε με περισσότερη δύναμη στην υλοποίηση των στόχων σας. Αποφύγετε εντάσεις και συγκρούσεις για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το τρέχον διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ