Η «λαβωμένη» Γαλλία καλείται να υπερασπιστεί το στέμμα της

Η «λαβωμένη» Γαλλία καλείται να υπερασπιστεί το στέμμα της

Ο Καρίμ Μπενζεμά πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των μεγάλων απόντων της Γαλλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι αποφασισμένη να παλέψει για το back to back.

Στη 16η της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Γαλλία θέλει να καταφέρει στο Κατάρ κάτι που έχει να συμβεί 60 ολόκληρα χρόνια. Να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά, όπως η Βραζιλία το 1958 και το 1962. Το έργο για την πρωταθλήτρια κόσμου, που κάνει πρεμιέρα με την Αυστραλία (22/11, 21:00), δεν θα είναι καθόλου εύκολο και η αλήθεια είναι πως ο ενθουσιασμός στις τάξεις των «τρικολόρ» δεν είναι τόσο μεγάλος όσο σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Οι Γάλλοι προέρχονται από ένα κακό Euro με αποκλεισμό στη φάση των «16» ενώ και στο πρόσφατο Nations League δεν τα πήγαν καλά. Στα προκριματικά πάντως έκαναν τη δουλειά εύκολα, παίρνοντας την πρόκριση ως πρώτοι από τον τέταρτο όμιλο και μάλιστα χωρίς να κάνουν ήττα. Στην τελική φάση έχουν κληρωθεί στον τέταρτο όμιλο, μαζί με Δανία, Αυστραλία και Τυνησία. Το εντυπωσιακό είναι πως εκτός από την τελευταία, με τις άλλες δύο ήταν στον ίδιο όμιλο και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Κι είναι ακόμα ζωντανοί…

Η Γαλλία ταξίδεψε στο Κατάρ με μεγάλες απώλειες αφού λόγω τραυματισμού δεν έχει στην αποστολή τους Πογκμπά, Καντέ, Κιμπεμπέ και Ενκουκού, αλλά σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και το σοκ με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εγκατέλειψε την πρώτη του προπόνηση με το εθνόσημο και τέθηκε νοκ άουτ από τη διοργάνωση αφού το πρόβλημα που έχει στο γόνατο δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

Ο 34χρονος άσος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του όπου κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» για όσα πέτυχε με τη φανέλα της Ρεάλ, αλλά στάθηκε άτυχος και δεν θα δώσει το παρών στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Θυμίζουμε πως ο Μπενζεμά δεν ήταν ούτε το 2018 στη Ρωσία αφού είχε αποκλειστεί από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα από το 2015 λόγω της εμπλοκής του στο γνωστό σκάνδαλο εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά.

Έμεινε για 5,5 χρόνια εκτός και επέστρεψε στο Euro 2020, μετρώντας έκτοτε 10 γκολ σε 16 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Αυτό θα ήταν πιθανότατα το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του και η ύστατη ίσως ευκαιρία για διάκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση με την εθνική. Δυστυχώς όμως για εκείνον και για τη Γαλλία, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Πλέον όλα τα «φώτα» θα πέσουν πάνω στον Κίλιαν Εμπαπέ που μαζί με τους Γκριεζμάν και Ντεμπελέ θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος και να οδηγήσουν τη Γαλλία στα γήπεδα του Κατάρ. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να μην περνά και τις καλύτερες μέρες του στον γαλλικό σύλλογο, ωστόσο είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ο ηγέτης αυτής της αποδεκατισμένης ομάδας. Έχει άλλωστε και το know how από το 2018 όταν κι έκανε το μεγάλο «μπαμ».

Τα… μαγικά του Ντεσάν

Συμπληρώνει δέκα ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της εθνικής ομάδας ο Ντιντιέ Ντεσάν και η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έζησε και τις καλύτερες στιγμές του. Η κριτική μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Euro ήταν σφοδρή, ωστόσο εκείνος δεν το έβαλε κάτω και πιστεύει πως μπορεί να οδηγήσει τη Γαλλία σε νέες επιτυχίες. Έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με το ένα πρόβλημα να διαδέχεται το άλλο.

Εχει κατακτήσει το τρόπαιο και ως παίκτης (1998) και ως προπονητής (2018) και τώρα θέλει να γράψει ιστορία με back to back. Στη Ρωσία είχε βασιστεί κατά κύριο λόγο σε μία διάταξη με 4-2-3-1, ωστόσο λόγω των απουσιών στη μεσαία γραμμή αλλά και της τεράστιας ποιότητας στην επίθεση, πιθανότατα θα επιλέξει ένα σύστημα με 3-4-3 και τους Γκριεζμάν, Μπενζεμά και Εμπαπέ μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ