Στο κυνήγι του… τρεμπλ: Η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και τρεις ιδιαίτερες περιπτώσεις

Στο κυνήγι του… τρεμπλ: Η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και τρεις ιδιαίτερες περιπτώσεις

Η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι στα προημιτελικά και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιες ομάδες μπορούν να γράψουν ιστορία και να κατακτήσουν το τρεμπλ...

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες και τα προκριματικά του Euro ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και οι συλλόγοι θα επιστρέψουν σε… ρυθμούς πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η σεζόν έχει μπει στην τελική της ευθεία, τα πρωταθλήματα έχουν περίπου το 1/4 για να ολοκληρωθούν όλες οι αγωνιστικές και οι τρεις διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League, Conference League) είναι στα προημιτελικά, όπου βρίσκονται και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Και όμως: Έξι διαφορετικά «ευρωπαϊκά» διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός

Οι δύο ελληνικές ομάδες είναι ανάμεσα στις 24 που έχουν μείνει στην Ευρώπη, ενώ αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι άξιο αναφοράς είναι το ποιες ομάδες από αυτές μπορούν να γράψουν ιστορία και να διεκδικήσουν το ιστορικό τρεμπλ.

Μόνο η Σίτι και η Παρί

Πέρσι το έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι και φέτος μέσα στο να κάνει το repeat και να γράψει ιστορία, αφού θα γίνει η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει back to back. Οι πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι στην 3η θέση της Premier League και έχουν 63 βαθμούς, έναν λιγότερο από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, είναι για τα καλά στο κόλπο του τέταρτου σερί πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για να το σηκώσει, αφού στους «4» παίζει με την Τσέλσι και αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Κόβεντρι. Από εκεί και πέρα, είναι και στην οκτάδα του Champions League, όπου όμως έχει και το πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το γεγονός ότι δεν κατέκτησε το Λιγκ Καπ δεν σημαίνει κάτι, αφού ουσιαστικά η πραγματική έννοια του τρεμπλ είναι πρωτάθλημα, FA Cup και Champions League και οι «πολίτες» είναι μέσα σε όλα.

Η δεύτερη ομάδα που διεκδικεί το… ορίτζιναλ τρεμπλ είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ κάνει πάρτι και φέτος στη Ligue 1 είναι στο +12 με 12 αγωνιστικές να απομένουν και θα κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα, ενώ είναι στους «4» του Κυπέλλου Γαλλίας, όπου κοντράρεται με τη Ρεν εντός έδρας. Είναι το φαβορί και εκεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο άλλος ημιτελικός είναι αυτός ανάμεσα σε Λιόν και Βαλενσιέν.

Τέλος, οι Παριζιάνοι είναι για τα καλά στο «κόλπο» και στην κατάκτηση του Champions League, καθώς είναι στην οκτάδα και θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στους «4». Αν περάσει από εκεί θα είναι φαβορί για τον τελικό, καθώς θα πέσει πάνω στον νικητή του ζευγαριού Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ξεχωριστή περίπτωση της Λεβερκούζεν και η Μπενφίκα

Εκτός από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν, που κυνηγούν το ορίτζιναλ τρεμπλ, γερά στο «κόλπο» για το απόλυτο σε όλες τις διοργανώσεις είναι και η Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχει «τρελάνει» όλη την Ευρώπη με την ξέφρενη πορεία της σε Γερμανία και Europa League και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Προελαύνει στην Bundesliga για να ρίξει την Μπάγερν από την κορυφή μετά από πάρα πολλά χρόνια και βασικά μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα το καταφέρει. Με 8 αγωνιστικές να απομένουν είναι πρώτη με 10 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν και με 15 βαθμούς στα επόμενα ματς ανεξαρτήτου του τι θα κάνουν οι Βαυαροί γράφει ιστορία. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι εκτός από το πρωτάθλημα είναι στους «4» του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου όχι απλά είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά είναι η μοναδική ομάδα από την Bundesliga. Στην τετράδα αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Φορτούνα Ντίσελντορφ που αγωνίζεται στην Bundesliga 2, ενώ στο άλλο ζευγάρι είναι η Σάαρμπρικεν που είναι τρίτης κατηγορίας και η Καϊζερσλάουτερν (Bundesloga 2).

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο λοιπόν είναι και στην οκτάδα του Europa League, όπου αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ για την πρόκριση σε ένα αν μη τι άλλο δύσκολο ματσάρισμα. Και είναι 4 παιχνίδια μακριά από τον τελικό και εκεί.

Σε παρόμοια κατάσταση για να διεκδικήσει όλους τους τίτλους είναι και η Μπενφίκα, που όμως στο πρωτάθλημα είναι πίσω από τη Σπόρτινγκ έναν βαθμό, αλλά και με ένα ματς περισσότερο. Δεν είναι φαβορί για τον τίτλο, αλλά είναι γερά στο «κόλπο», ενώ είναι και στους «4» του Κυπέλλου, όπου αντιμετωπίζει σε διπλά ματς τα «λιοντάρια» και έχει ηττηθεί στο πρώτο με 2-1. Η ρεβάνς είναι στην έδρα της και το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της Πόρτο με την Γκιμαράες.

Τέλος, η Μπενφίκα είναι και αυτή στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ και έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στην επόμενη φάση, όπου όμως θα βρει τον νικητή από το ζευγάρι Λίβερπουλ – Μπενφίκα.

Το… άτυπο τρεμπλ της Λίβερπουλ

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ουσιαστικά το τρεμπλ το διεκδικούν δύο ομάδες (Σίτι, Παρί), ενώ άλλες δύο πάνε για… τρεμπλ με το Europa League (Λεβερκούζεν, Μπενφίκα). Είναι και η Λίβερπουλ στο «κόλπο» για τρεις τίτλους, αλλά όχι με το FA Cup, όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με το Λιγκ Καπ, το οποίο έχει κατακτήσει, παρόλα αυτά δεν θεωρείται τρεμπλ με το συγκεκριμένο Κύπελλο.

Οι «κόκκινοι» έχουν πολλές πιθανότητες στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ να κυνηγήσουν τρεις κατακτήσεις τίτλων, αφού σήκωσαν το Carabao Cup, είναι στους «8» στο Europa League, ενώ είναι και στην 1η θέση στην Premier League μαζί με την Άρσεναλ με 64 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ