Δημήτρης Κουρμπέλης: Η επιστροφή… (vid)

Δημήτρης Κουρμπέλης: Η επιστροφή… (vid)

Έπεσε, δάκρυσε, πάλεψε και είναι και πάλι εδώ.Ο Δημήτρης Κουρμπέλης πάτησε γέρα το χορτάρι μετά από 14 μήνες και είναι έτοιμος να ηγηθεί ξανά της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

12 Δεκεμβρίου 2020. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης φορά για τελευταία φορά το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από εκείνη την ημέρα και μετά θα ξεκινήσει ένας «ανήφορος», ένας «Γολγοθάς» για την επιστροφή του στα γήπεδα που το πιθανότερο σενάριο είναι να φτάσει τον ένα χρόνο! Δηλαδή να ξαναπατήσει χορτάρι σε επίσημο αγώνα τον τελευταίο μήνα του 2021! 

9 Φεβρουαρίου 2021 Ο κάπτεν του Παναθηναϊκού επιστρέφει ξανά στην αγωνιστική δράση μετά από 14 μήνες η αν προτιμάτε 425 μέρες. Το ρολόι σημαδεύει το 74’ του επαναληπτικού με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Χατζηγιοβάννης αφήνει την θέση του στον 28χρονο μέσο, με την  μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός. Ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποθεώνει, ένας μεγάλος «ανήφορος» έχει λάβει τέλος.  

Το χρονικό του «Γολγοθά» 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 ο Παναθηναϊκός παραμονές του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ενημερώνει πως ο διεθνής μέσος υποφέρει από ένα οστικό οίδημα στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες.  

Ένα μήνα αργότερα, στις 19 Ιανουαρίου του 2021 γίνεται γνωστό πως ο έμπειρος άσος θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς και θα μείνει εκτός προπονήσεων για ένα μήνα. 

Μία ημέρα πιο μετά, στις 20/1, ο Κουρμπέλης θα υποβληθεί σε επέμβαση και θα γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως «Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς!Όλα καλά προχωράμε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας». 

Η επιστροφή στις προπονήσεις δεν έγινε σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, ο Κουρμπέλης συνέχισε να νιώθει ενοχλήσεις και πάρθηκε η απόφαση θα επισκεφτεί δύο ειδικά κέντρα για το πρόβλημά του σε Μόναχο και Μπολόνια. Στις 9 Απριλίου γίνεται γνωστό πως θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα, ώστε να είναι πανέτοιμος στην έναρξη της προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου. 

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν ήταν έτοιμος να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας, συνέχισε να κάνει ατομικό και ανέβασε ρυθμούς τον Αύγουστο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό Β’ στις 22 Αυγούστου και σε εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης στις 28 του μήνα, για δώδεκα λεπτά. Όλα έδειχναν πως ήταν μια ανάσα από την μεγάλη του επιστροφή.  

Οι ενοχλήσεις που έφεραν το πισωγύρισμα 

Όταν όλα έδειχναν πως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αφήνει μια και καλή πίσω του το πρόβλημα του και είχε ανεβάσει «στροφές» προκειμένου να τεθεί στην διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις. 

Ο 28χρονος πονούσε. Ξανά ατομικό πρόγραμμα, ξανά θεραπείες και μια επιστροφή στην αγωνιστική δράση η οποία είχε τεθεί εκ νέου στον «πάγο». Από τις αρχές Οκτωβρίου ο Κουρμπέλης λαμβάνει ειδική άδεια  για να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για τον επόμενο μήνα.   

Αυτό σήμαινε πως δεν θα έμπαινε στις προπονήσεις μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ενώ αν όλα κυλούσαν ομαλά θα χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την επιστροφή. Αυτό θα μπορούσε να ήταν από ένα μήνα, εως και ένα χρόνο. 

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σίγουρα δεν είμαστε γιατροί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από ιατρικά ζητήματα, ωστόσο στην περίπτωση του «Κούρμπε» το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πήγε στραβά, σε διαφορετική περίπτωση ο αρχηγός των «πρασίνων» θα είχε πατήσει χορτάρι από τον περασμένο Φεβρουάριο.  

H επιστροφή στην αγωνιστική δράση και τα δάκρυα της λύτρωσης 

Η προαναγγελία της επιστροφής του είχε συμβεί πριν λίγες ημέρες, όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε συμπεριλάβει το όνομα του Αρκά μέσου στις επιλογές του για το ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. 

Μια κίνηση κυριώς για ψυχολογικούς λόγους, προκειμένου ο Κουρμπέλης σιγά σιγά να ενσωματώνεται ξανά με την ομάδα. Και μπορεί ο κάπτεν του τριφυλλιού να παρακολούθησε το ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» από τον πάγκο, ωστόσο ο επαναληπτικός του Κυπέλλου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μετά από πολύ καιρό. 

Ο Κουρμπέλης φόρεσε ξανά την φανέλα με το νούμερο 21 και πήρε θέση στην πλάγια γραμμή. Το ρολόι σημάδευε το 74’ λεπτό. Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης με ένα πλατύ χαμόγελο του αφήνει την θέση του, το χέρι του Σιδηρόπουλου που τον υποδέχθηκε ξανά πίσω στους αγωνιστικούς χώρους και ο Διούδης που έτρεξε να του δώσει το περιβραχιόνιο και να τον αγκαλιάσει, έκαναν ακόμα πιο όμορφη την επαναφορά του αρχηγού. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, δεν άντεξε. Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote Tv με σπασμένη φωνή και με δάκρυα στα μάτια, έσπευσε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά και το στήριγμα του όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που πέρασε. Ο λόγος για τον φυσοθιεραπευτή της ομάδας Ξενοφώντα Κωσταντάκη, ο οποίος είδε τον 28χρονο μέσο σε δύσκολες καταστάσεις, ωστόσο αυτός ήταν εκεί να του δίνει το χέρι για να σταθεί ξανά στα πόδια του. 

Όπως τόνισε και ο ίδιος, αυτή την στιγμή την περίμενε καιρό. Για την ακρίβεια 14 μήνες η αν προτιμάτε 425 μέρες.  

Πλέον ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ξανά εδώ πατώντας γερά στο χορτάρι. Στο γήπεδο της Καρδίτσας εμφανίστηκε ο γνωστός Κουρμπέλης που όλοι ξέρουμε. Με τον δυναμισμό του, τον τσαμπουκά του έτοιμος να ηγηθεί ξανά της πράσινης φρουράς. 

Ο captain του Παναθηναϊκού επέστρεψε και ευχή του ιδίου, αλλά και όλων, είναι να παραμείνει υγιής και να συνεχίσει να παίζει. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ