Ολυμπιακός-Μαρσέλο: Το τέλος μιας σχέσης (pic)

Ολυμπιακός-Μαρσέλο: Το τέλος μιας σχέσης (pic)

Ολυμπιακός και Μαρσέλο χώρισαν. Με τον τρόπο που αρμόζει σε μια τόσο ειδική περίπτωση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολυτέλεια. Το ξέρει ο Ολυμπιακός που αύριο το μεσημέρι έχει μια παρτίδα κλειδί στη Λαμία. Το γνωρίζει φυσικά και ο Μαρσέλο που επί της ουσίας προκάλεσε το τελευταίο πενθήμερο την τελευταία «πράξη» της σχέσης του με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ήθελε να αποχωρήσει ο 35χρονος Βραζιλιάνος σταρ. Να επιστρέψει στη Μαδρίτη, να εξετάσει εκεί τις επόμενες επιλογές στην καριέρα του (είτε αφορά αυτό στην πρόταση της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε κάποια ομάδα στην πατρίδα του). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε παρά να σεβαστεί την επιθυμία του, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Μαρσέλο καιρό τώρα βρίσκεται έξω από την αγωνιστική εξίσωση των Ερυθρόλευκων.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το απίστευτο 10-0 των «ερυθρολεύκων» και η… εκδίκηση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Τι μένει σε αυτό το φινάλε; Το γεμάτο Καραϊσκάκης άμα την άφιξη του στην πιο εντυπωσιακή υποδοχή της εικοσαετίας. Κάποιες λίγες ωραίες στιγμές του 35χρονου με τη μπάλα στα πόδια όπως τα καταπληκτικά του γκολ στα ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Και κυρίως: Μένει ο τρόπος του διαζυγίου.

«Όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ευχαριστεί τον Μαρσέλο για τη συνεργασία και την παρουσία του στον ΘΡΥΛΟ. Το χρονικό διάστημα που έμεινε ήταν μικρό, αλλά αρκετό για να δημιουργηθούν παντοτινοί δεσμοί. Ξέρει ότι στην Ελλάδα, στον Πειραιά, θα έχει πάντα φίλους», ανέφεραν οι Ερυθρόλευκοι πριν από λίγο πλάι στην ανακοίνωση του «αντίο».

«Έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές στην Ελλάδα, στις οποίες με υποδέχτηκαν θερμά σε ένα νέο σπίτι, όχι μόνο για μένα, αλλά και την οικογένειά μου. Ο Πειραιάς και οι άνθρωποι του έχουν όλη μου την καρδιά και δεν θα είναι η τελευταία μου φορά σε αυτή την καταπληκτική χώρα. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να εκφράσω που φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παρόλο που η σύντομη διαμονή, η εμπειρία και οι φίλοι που έκανα εκεί θα μείνουν για πάντα σημαδευτές στη ζωή μου. Σήμερα αποχαιρετώ αλλά αφήνω τη στοργή και τον σεβασμό μου στον Πρόεδρο, στους συμπαίκτες μου, σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους του συλλόγου. Εύχομαι στον Ολυμπιακό ένα επιτυχημένο μέλλον! Ευχαριστώ, Ολυμπιακέ» απάντησε ο Μαρσέλο.

Ούτε… unfollow, ούτε τοξικότητα, ούτε τα… φαρμάκια που κάποιοι καλλιεργούν εδώ και μήνες στα social media παρουσιάζοντας τον Ολυμπιακό και τον Μαρσέλο σε διαμάχη.

Έλεγε κάποτε ο συγχωρεμένος Κώστας Καίσαρης, ότι όλες οι μεταγραφές του κόσμου είναι «σαν τα καρπούζια» γιατί «μόνο αν τις ανοίξεις θα μάθεις το περιεχόμενο». Τον Σεπτέμβρη ο Ολυμπιακός έκανε μια τεράστια επένδυση στο πρόσωπο του Μαρσέλο. Πόνταρε στο ταλέντο, το άστρο, την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Προφανώς σε αυτό το deal κίνητρα αντίστοιχα βρήκε και ο Μαρσέλο.

Δεν έμελλε όμως αυτός ο γάμος να στεριώσει. Γιατί; Μάλλον γιατί στο γήπεδο αποδείχθηκε πως ο Μαρσέλο είχε περισσότερη ανάγκη τον –φετινό- Ολυμπιακό, από ότι ο Ολυμπιακός τον –φετινό- Μαρσέλο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο.

Παίκτες σαν τον Μαρσέλο ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια στα μέρη μας και θριάμβευσαν (πχ Ριβάλντο). Άλλοι τίμησαν το όνομα τους (Καμπιάσο, Σαβιόλα), άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν (Αμπιντάλ, επιστροφή Τουρέ, Καρντόσο κλπ). Δεν υπάρχει μοτίβο γιατί κάθε ιστορία είναι διαφορετική. Μοτίβο στο γήπεδο. Γιατί μοτίβο στο αντίο υπάρχει. Εξ ου και το γεγονός οι περισσότεροι εξ αυτών ακόμη μιλούν εγκωμιαστικά για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ