Ομόνοια – Παναθηναϊκός 1-0

Ομόνοια – Παναθηναϊκός 1-0

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εύκολα (1-0) στην Κύπρο από την Ομόνοια, με τον αρχηγό του να τον βελτιώνει, αλλά να μην φτάνει...

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά βελτίωσε πολύ την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε φύγει με την ισοπαλία από την Κύπρο κόντρα στην Ομόνοια, η οποία με το γκολ του Ντάρμπισάιρ από το 18′ πήρε τη φιλική νίκη με 1-0. Έλειψε πολύ ο Μουνιέ, διόρθωσε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την είσοδό του ο Κουρμπέλης, εξαιρετική εικόνα από τον Εμαννουηλίδη, που θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να πρεσάρει ψηλά φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο ΓΣΠ. Με το πρέσινγκ να ξεκινάει από τον Ρεγκάκο, που αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης, ο Παναθηναϊκός είχε ψηλά τις γραμμές του, κάτι που θέλει να βλέπει από την ομάδα του ο Δώνης. Όμως η Ομόνοια κατάφερνε εύκολα να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της και να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα.

Ο Κουλιμπαλί αντιμετώπισε για ακόμα μια φορά πολλά προβλήματα, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν εύκολα ατομικά λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στην κυπριακή ομάδα να κλέβει μπάλες και να μπαίνει με αξιώσεις στην περιοχή του Κότσαρη. Σε μία απ’ αυτές, στο 13′, το σουτ του Ντάρμπισάιρ έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 17′, έπειτα από λάθος του Χατζηγιοβάννη, οι Κύπριοι αναπτύχθηκξαν γρήγορα και σωστά, ο Μόντες σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, με τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο… κακός δαίμονας χτύπησε ξανά

Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το γκολ για την Ομόνοια με σκόρερ τον… γνωστό, Ματ Ντάρμπισάιρ. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Άγγλος στράικερ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Παναθηναϊκού που έμεινε στατική και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια.

Ένα γκολ που φάνηκε να επηρεάζει τον Παναθηναϊκό, στοιχείο που δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στα φετινά φιλικά. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, όταν οι πράσινοι δέχονται γκολ, επηρεάζονται, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετό χρόνο προκειμένου να… επανέλθουν. Κάτι που προσπαθεί να δουλέψει ο Δώνης, προκειμένου να αλλάξει πριν τα επίσημα παιχνίδια. Το είδαμε να συμβαίνει και στην Κύπρο, κάτι που έφερε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με την Ομόνοια να απειλεί με δεύτερο γκολ, αλλά τον Κότσαρη να λέει «όχι» σε δύο περιπτώσεις.

Ο Κουρμπέλης ισορρόπησε την κατάσταση

Η είσοδος του Δημήτρη Κουρμπέλη με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ισορρόπησε την κατάσταση για τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού απέδειξε πόσο πολύ έλειψε από τους πράσινους στα πρώτα φιλικά της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός διορθώθηκε πολύ ανασταλτικά και δεν επέτρεψε στην Ομόνοια να είναι το ίδιο απειλητική. Ο Κουρμπέλης με τον Κάτσε και στη συνέχεια με τον Τζανδάρη, πρόσφεραν πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, με τον «Κούρμπε» να προσπαθεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά τον Παναθηναϊκός να παραμένει ιδιαίτερα προβληματικός στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Όπως και ο Ρεγκάκος στο πρώτο μέρος, έτσι και ο Σέχου που ήταν ο σέντερ φορ στο δεύτερο, ήταν εντελώς μόνος. Η μπάλα δεν έφτανε στην περιοχή, με τους παίκτες που βρίσκονταν πίσω από τα φορ να μη βοηθούν (εμφανής η απουσία του Μουνιέ) και τους πλάγιος μπακ – χαφ να μην είναι αποτελεσματικοί.

Ανεπανάληπτες ευκαιρίες για ισοφάριση

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε μόλις στο 78′ και αυτή από στημένη μπάλα, όταν ο Μπουζούκης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 83′ ο Κουρμπέλης έκλεψε στο ύψος της σέντρας, κουβάλησε την μπάλα, αλλά το σουτ που δοκίμασε από μακρινή απόσταση έφυγε άουτ.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, ωστόσο, ήρθε στο 85′ με τον Εμαννουηλίδη. Ο Βύντρα έκανε το λάθος, ο Παναθηναϊκός που πίεσε ψηλά έκλεψε την μπάλα, ο Εμαννουηλίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά αντί να γυρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή που ήταν δύο μόνοι τους, επέλεξε να σουτάρει, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μέχρι το φινάλε να ισοφαρίσει και έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 87′.

Ο Εμαννουηλίδης και πάλι με υπέροχη ατομιοκή ενέργεια μπήκε από τα δεξιά, αυτή τη φορά γύρισε την μπάλα στο χρόνο και στο χώρο που έπρεπε, με τον Πίσπα να έρχεται να πλασάρει σε κενή εστία αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Οι πράσινοι μάλιστα έχασαν κι άλλη καλή ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Μαυρομάτη μέσα από την περιοχή να πιάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει ψηλά.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Γιόχανσον (65′ Μαυρομμάτης), Θεοχάρης (78′ Κουντουριώτης), Οικονόμου (80′ Πίσπας), Κουλιμπαλί (75′ Οικονομόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (75′ Αποστολάκης), Κάτσε (65′ Τζανδάρης), Στάικος (46′ Κουρμπέλης), Δώνης (71′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάννης (46′ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (46′ Σέχου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ