Ο Άλεφ φώναξε παρών στο Μόναχο

Ο Άλεφ φώναξε παρών στο Μόναχο

Στο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν ο Άλεφ απέδειξε ότι έχει τα στοιχεία που λείπουν από την ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή και σίγουρα πως έχει αδικηθεί από τον έως τώρα χρόνο συμμετοχής του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. 643 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις για ποδοσφαιριστή με την ηλικία και τα προσόντα του Άλεφ αλλά και με την λειψανδρία στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων», δεν δικαιολογούνται.

Η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε στο Μόναχο από την Μπάγερν, η εμφάνισή της όμως ήταν αξιοπρεπέστατη και σαφώς καλύτερη, δεδομένων των συνθηκών, από την προηγούμενη εκτός έδρας παρουσία της Ένωσης, στο Άμστερνταμ, κόντρα στον Άγιαξ. Μπορεί οι Βαυαροί να μην είναι στα καλύτερά τους, δεν παύουν όμως να αποτελούν μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα φόβητρο για κάθε ελληνική ομάδα.

Και η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο μεσοαμυντικό κυρίως κομμάτι κάτι για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η τριάδα που χρησιμοποίησε στην μεσαία γραμμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης (και ίσως δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στα εναπομείναντα δύο ματς των ομίλων) με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο και Άλεφ. Κι αν για τους δύο πρώτους λίγο πολύ ξέρουμε τι περιμένουμε και τι μπορούν να προσφέρουν, η εικόνα του Άλεφ στα 67 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο της «Alianz Arena», σίγουρα προκάλεσε απορία για τον λίγο (έως και ελάχιστο) χρόνο συμμετοχής του 23άχρονου μέσου, έως τώρα στη σεζόν.

Μια σεζόν που ο άλλοτε στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής, Αντρέ Σιμόες, δείχνει να αγκομαχά και να βρίσκεται αρκετά μακριά από τα γνωστά του στάνταρ και που υπάρχει το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε από το λάθος του καλοκαιριού με την μη απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή ακόμη για τον χώρο του κέντρου, ο Κώστας Γαλανόπουλος δείχνει πολλές φορές να παλεύει μόνος του. Βάσει αυτών των δεδομένων και του γεγονότος πως κανείς εκ των δύο προαναφερθέντων δεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές σχετικά με τη δημιουργία παιχνιδιού και τη συμβολή στην κυκλοφορία της μπάλας, προκαλεί εντύπωση ο περιορισμένος χρόνος του μοναδικού παίκτη αυτή στη στιγμή στο ρόστερ της πρωταθλήτριας που έχει αυτές τις ικανότητες.

Ο Άλεφ ο οποίος ήταν από τους πιο ψύχραιμους παίκτες της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι και με μεγάλη συμβολή στην πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας που είχε η Ένωση κατά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είναι ο μοναδικός που συνδυάζει ύψος (1,86), τεχνική κατάρτιση αλλά και δύναμη. Χαρακτηριστικά, η έλλειψη των οποίων έχει στοιχίσει πάρα πολλές φορές στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στη φετινή σεζόν αλλά ακόμη και την περσινή επί Μανόλο Χιμένεθ.

Και χθες κόντρα σε αντιπάλους παγκόσμιας κλάσης όπως ο Μαρτίνες, ο Μίλερ αλλά και ο Γκορέτσκα, παρά το νεαρό της ηλικίας του (τον Ιανουάριο γίνεται 24) έδειξε πως δεν φοβάται και είναι ικανός να ανταποκριθεί. Για να είμαστε ειλικρινείς, στο χθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ καλός, μετά από καιρό και ο Σιμόες και οι τρεις τους μαζί με τον Γαλανόπουλο σχημάτισαν μια συμπαγή τριάδα στον χώρο του κέντρου που μαζί με την τριάδα της άμυνας, εμφάνισαν έναν πολύ ενισχυμένο άξονα που για πολύ μεγάλο διάστημα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα της Μπάγερν.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα 643 λεπτά συμμετοχής του Άλεφ έως τώρα, με 14 συμμετοχές και 6 μόλις ως βασικός, μοιάζουν λίγα βάσει της εικόνας του στο γήπεδο αλλά και των δύο που αγωνίζονται συνέχεια χωρίς ανάσες. Γιατί δεν μπορεί να υπολογίζει σοβαρά κανείς ούτε στον Μοράν, ούτε στον Αϊντάρεβιτς για να δώσουν λύσεις. Στον χρόνο συμμετοχής του βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, λαμβάνουμε υπόψιν ότι ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στους προσαγωγούς και έχασε πέντε παιχνίδια.

Σίγουρα και ειδικά τον πρώτο καιρό, υπήρχαν στιγμές που ο Άλεφ χανόταν μέσα στο γήπεδο και εμφάνιζε κάποιες τακτικές αδυναμίες, πράγματα που όμως μπορούν να βελτιωθούν παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ειδικά σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος όπου η Ένωση καλείται να κάνει παιχνίδι, η παρουσία του στο πλευρό ενός εκ των Σιμόες ή Γαλανόπουλου φαίνεται επιβεβλημένη, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο που οι «κιτρινόμαυροι» πιθανότατα θα ενισχυθούν στη μεσαία γραμμή όπως προανήγγειλε και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ