Φερστάπεν: «Η FIA δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

Φερστάπεν: «Η FIA δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε πως δεν μπορεί η έρευνα της FIA να του στερήσει τον τίτλο του 2021.

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε πρωταθλητής της «Formula 1» στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν, με επεισοδιακό τρόπο, προσπερνώντας λίγο πριν το τέρμα τον Λιούις Χάμιλτον.

Η FIA έχει εκκινήσει έρευνη για τους χειρισμούς του αγωνιστικού διευθυντή, Μάικλ Μάσι, μετά το ατύχημα του Νίκολας Λατίφι. Οι αποφάσεις τις θα ανακοινωθούν στις 18 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου του Μπαχρέιν.

Ο Ολλανδός πιλότος πάντως εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν διατρέχει κίνδυνο να του αφαιρεθεί ο τίτλος, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε κριθεί πολύ νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα είπε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian»:

δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τίποτα απολύτως. Είχα μια πολύ καλή χρονιά και πιστεύω ότι το άξιζα. Ήμουν κι εγώ αρκετά άτυχος. Ο κόσμος θυμάται πάντα τον τελευταίο αγώνα, αλλά αν δείτε όλη τη σεζόν το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε αποφασιστεί πολύ νωρίτερα.

Είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια τέτοια κατάσταση, διότι δεν έχω επτά πρωταθλήματα. Αν ήμουν 7 φορές πρωταθλητής, θα με πείραζε πολύ λιγότερο απ’ όσο τώρα που μαχόμουν για τον πρώτο μου τίτλο.

Ενώ ήμουν επικεφαλής (του πρωταθλήματος) σε όλη τη διαδρομή, και είχα τον έλεγχο, θα ήταν πολύ πιο οδυνηρό να το έχανα στον τελευταίο γύρο απ’ ό,τι αν είχα ήδη επτά πρωταθλήματα στο τσεπάκι. Απλά κοιτάζεις πίσω στα 7 πρωταθλήματα που ήδη έχεις. Δεν είναι τόσο άσχημο, έτσι δεν είναι;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ