Μαρόκο: Παρασημοφόρηση του Έλληνα πρέσβη, κ. Νικολάου Αργυρού

Μαρόκο: Παρασημοφόρηση του Έλληνα πρέσβη, κ. Νικολάου Αργυρού

Ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, κύριος Μοχάμεντ Σμπίχι, επέδωσε την Πέμπτη (28/3) στον κύριο Νικόλαο Αργυρό, πρώην πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ραμπάτ, το βασιλικό παράσημο Grand Cordon du Wissam Alaouite.

Ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, κύριος Μοχάμεντ Σμπίχι, επέδωσε χτες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, στον κύριο Νικόλαο Αργυρό, πρώην πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ραμπάτ (Σεπτέμβριος 2019 – Φεβρουάριος 2024), το βασιλικό παράσημο Grand Cordon du Wissam Alaouite, το οποίο απένειμε ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ΄στον κύριο Αργυρό, με την ολοκλήρωση της θητείας του στο Μαρόκο. Η παρασημοφόρηση έγινε κατά τη διάρκεια τελετής, στην οποία συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπαρτζώκας ξέρει τον τρόπο: Το δίδυμο που αλλάζει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό (vids)

Στην προσφώνησή του, ο πρέσβης κ. Μοχάμεντ Σμπίχι τόνισε ότι η βασιλική αυτή διάκριση αποτελεί ένδειξη μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης της δράσης και της σημαντικής συμβολής του έλληνα διπλωμάτη στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ισχυρό σύμβολο των υποδειγματικών και εξαιρετικών σχέσεων που συνδέουν τις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, επισημαίνοντας, παράλληλα, τη δέσμευση Μαρόκου και Ελλάδας για περαιτέρω ενίσχυσή των εν λόγω σχέσεων.

Ο πρέσβης του Μαρόκου επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές για την εποικοδομητική τους θέση στο ζήτημα της μαροκινής Σαχάρας, καθώς και για την ευνοϊκή γνώμη που εξέφρασαν ως προς το σχέδιο αυτονομίας που παρουσίασε το Μαρόκο (στο πλαίσιο της επίσκεψης του τότε υπουργού Εξωτερικών κυρίου Νίκου Δένδια στη χώρα, τον Ιανουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια της θητείας του κυρίου Νικόλαου Αργυρού στο Ραμπάτ), πλέον της στήριξής τους υπέρ μιας πολιτικής, βιώσιμης και αποδεκτής από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη λύσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων που έχει κινήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Από πλευράς του, ο έλληνας διπλωμάτης, κ. Νικόλαος Αργυρός, δήλωσε ότι η βασιλική διάκριση τον τιμά ιδιαίτερα, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βαθιά του ευγνωμοσύνη και τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς την Α.Μ. τον βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ'. Επεσήμανε, τέλος, ότι, με την ολοκλήρωση της θητείας του, διατηρεί πολύ καλές αναμνήσεις από το Μαρόκο και τους ανθρώπους του, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Χαιρετίζοντας τη βασιλική αυτή διάκριση και ως σύμβολο των άριστων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες εδώ και πολλές δεκαετίες, ο έλληνας διπλωμάτης δήλωσε ότι εκπροσώπησε με ιδιαίτερη χαρά την Ελλάδα στο Μαρόκο, μια υπέροχη χώρα με πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτισμό, μια αναδυόμενη χώρα με προοπτικές για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μαρόκο, ο κ. Αργυρός, διαπίστωσε «τη συντονισμένη και αποφασιστική πρόοδο του Βασιλείου σύμφωνα με το Βασιλικό Όραμα προς ένα δυναμικό και σύγχρονο κράτος, πόλο σταθερότητας στην περιοχή και ηγετικό παράγοντα στην προώθηση της προόδου και των προοπτικών ανάπτυξης στην αφρικανική ήπειρο». Επωφελήθηκε, δε, της ευκαιρίας για να χαιρετίσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Μαρόκο σε διάφορους τομείς, υπό την αιγίδα της Α.Μ. του βασιλιά, επισημαίνοντας ότι εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το επίπεδο ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί, καθώς και από την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική δυναμική που κατακλύζει το Βασιλείο.

Τέλος, ο κύριος Αργυρός τόνισε ότι εκτιμά «πολλές πτυχές του Μαρόκου: την ευγένεια, τη φιλοξενία και τη σοφία του λαού του, τα μεγαλειώδη τοπία του, κυρίως, όμως, τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της χώρας αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις, όπως η επιδημία της νόσου του κορονοϊού, η διαχείριση της οποίας με εντυπωσίασε πολύ. Μοιράστηκα τη χαρά των κατοίκων του κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και θαύμασα την επιμονή και το πνεύμα αλληλεγγύης τους απέναντι στις δυσμενείς συνέπειες του σεισμού».

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο Ραμπάτ, κύριος Νικόλαος Αργυρός, με τη σύζυγό του

Ο πρέσβης του Μαρόκου στην Αθήνα, κ. Μοχάμεντ Σμπίχι, με τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Ραμπάτ, κ. Νικόλαο Αργυρό, και τις συζύγους τους.

(από δεξιά) Ο πρέσβης του Μαρόκου στην Αθήνα, κ. Μοχάμεντ Σμπίχι, με τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Ραμπάτ, κ. Νικόλαο Αργυρό, και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών: κ. Κ. Πιπερίγκο, γενικό διευθυντή, κ. Θ. Μιχαλόπουλο, διευθυντή, κ. Δ. Καράμπαλη, διευθυντή, κ. Α. Μπαλτά, γενικό διευθυντή.

Ο πρέσβης του Μαρόκου στην Αθήνα, κ. Μοχάμεντ Σμπίχι, με τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Ραμπάτ, κ. Νικόλαο Αργυρό, τις συζύγους τους και τους διπλωμάτες και το προσωπικό της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ