Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα : Αυτούς «βλέπει», αυτοί μένουν, αυτοί φεύγουν (vids)

Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα : Αυτούς «βλέπει», αυτοί μένουν, αυτοί φεύγουν (vids)

Ο Ολυμπιακός κοιτάει ήδη την επόμενη χρονιά και σχεδιάζει το ρόστερ του με στόχο την είσοδο στα play off της Euroleague. To10.gr αναλύει. Οι μεταγραφικοί στόχοι, οι παίκτες που θα παραμείνουν στο Λιμάνι και εκείνοι που αναμένεται να αποχωρήσουν.

Η φετινή χρονιά τελειώνει άδοξα για τον Ολυμπιακό. Ο στόχος της εισόδου στην οκτάδα δεν επιτεύχθηκε και το ματς της τελευταίας (34ης) αγωνιστικής της Euroleague, κόντρα στη Χίμκι την Παρασκευή (9/4, 21:00), είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Συνεπώς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του κοιτούν ήδη την επόμενη ημέρα.

Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην ερχόμενη σεζόν. Εκεί όπου ξανά στόχος θα είναι η είσοδος στα play off της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτό, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ενισχυθεί μεταγραφικά και να δείξει ένα καλύτερο και πιο σταθερό, αγωνιστικά, πρόσωπο.

Ήδη στα… μπλοκάκια των ανθρώπων της ομάδας του Πειραιά βρίσκονται αρκετά ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της επόμενης χρονιάς. Ενώ ήδη ο Μπαρτζώκας έχει ξεχωρίσει τους παίκτες τους οποίους θέλει να κρατήσει στο ρόστερ και εκείνους οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό.

Όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, στο μεταγραφικό… στόχαστρο του «ερυθρόλευκου» head coach υπάρχουν ήδη τα ονόματα των Τζος Νέμπο, Τζόρνταν Λόιντ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Τζόρνταν Μίκι και Τζοκ Λαντέιλ, όπως επίσης και αυτά των Βασίλη Καββαδά, Βινς Χάντερ, Νίκου Ρογκαβόπουλου και Νίκου Χουγκάζ από την ελληνική Basket League. Ενώ ακούγεται και το όνομα του Βενσάν Πουαριέ, με τον Γάλλο βέβαια να αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση. Όπως αποκάλυψε to10.gr, ο Ελληνας τεχνικός σκέφτεται σοβαρά και το ενδεχόμενο επιστροφής του Ουίλιαμς-Γκος.

Οι επιστροφές που «ψήνονται»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είχε ξαναφορέσει τα χρώματα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2018-19, επί εποχής Ντέιβιντ Μπλατ. Και ο Μπαρτζώκας θέλει να τον «ντύσει» εκ νέου στα «ερυθρόλευκα». Ο Αμερικανός γκαρντ διαπρέπει φέτος στα γήπεδα της Ρωσίας με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν (πρώην ομάδας του κόουτς Μπαρτζώκα), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνει έτοιμος για την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο (Euroleague) και ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει βρει στο πρόσωπό του τον point guard που θα πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα και ο οποίος θα μπορέσει να βγει μπροστά στα κρίσιμα σημεία.

Μία ακόμη επιστροφή που «ψήνεται» στο Λιμάνι είναι εκείνη του Βασίλη Καββαδά. Ο έμπειρος σέντερ πραγματοποιεί επίσης μία καταπληκτική χρονιά, με τα χρώματα του Ηρακλή στην Basket League. Ο Καββαδάς είναι πρωταγωνιστής για τον «Γηραιό». Σε 17 ματς της Basket League έχει μέσο όρο 12.2 πόντους με 63.6% στα δίποντα και 58.5% στις βολές, 8.9 ριμπάουντ, 1.1 μπλοκ, αλλά και 19.4 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Ειδικά το τελευταίο νούμερο αποδεικνύει περίτρανα την εντυπωσιακή εξέλιξη του διεθνούς σέντερ. Επίσης, ο θηριώδης σέντερ είναι πρώτος μεταξύ των Ελλήνων σε ριμπάουντ, ranking και εύστοχα δίποντα στη φετινή Basket League, αλλά και δεύτερος σε τάπες πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού (22 και 19 αντίστοιχα).

Ο Καββαδάς θα μπορούσε να προσφέρει υπερπολύτιμες ανάσες στους «ψηλούς» του Ολυμπιακού, πολλές λύσεις στο «5» και ο Μπαρτζώκας παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωσή του.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «5»

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Έλις

Στη θέση του σέντερ υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις τις οποίες «κοιτάει» ο Ολυμπιακός. Ο Οκτάβιους Έλις αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι και σύμφωνα με το ιταλικό podcast «Backdoor Podcast», ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τσεκάρει δύο παίκτες ως υποψήφιους αντικαταστάτες του Έλις. Ο λόγος για τον, ύψους 2,03μ. παίκτη της Βίρτους Μπολόνια, Βινς Χάντερ (έχει περάσει από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και τον, ύψους 2,11μ. της Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ, Τζακ Λαντέιλ.

Η εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση Πουαριέ και η Ρεάλ Μαδρίτης που μπαίνει… σφήνα

O Βενσάν Πουαριέ έμεινε ελεύθερος πριν μερικές μέρες από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι δύο από τις ομάδες που έχουν ακουστεί για τον 27χρονο Γάλλο σέντερ. Πιο δύσκολη σαφώς η περίπτωση του Πουαριέ για τους Πειραιώτες, από αυτές που έχουμε αναλύσει μέχρι στιγμής, η οποία γίνεται ακόμη δυσκολότερη μετά το δημοσίευμα έγκυρου Ισπανού δημοσιογράφου πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του πρώην παίκτη των Νιου Γιορκ Νικς.

Οι περιπτώσεις των Νέμπο και Μίκι

To10.gr σας είχε αποκαλύψει πρώτο στις 23 Φεβρουαρίου την περίπτωση του Τζος Νέμπο. Η υπόθεση του Αμερικανού σέντερ παραμένει ανοιχτή. Οι λόγοι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έχει ξεχωρίσει είναι πολλοί και ο συγκεκριμένος παίκτης παραμένει στο μπλοκάκι του.

Ο Τζόρνταν Μίκι μένει ελεύθερος από τη Χίμκι το καλοκαίρι και είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Μπαρτζώκα. Ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Ματέο Αντρεάνι μάλιστα είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή του πως ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση στην πλευρά του Μίκι, με τον Μπαρτζώκα να θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον έμπειρο σέντερ.

Ο… ΜΠΟΜΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΡΣΕΪ

Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι ένας πραγματικός… μπόμπερ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Ερυθρό Αστέρα φέτος πληθαίνουν (highlight ίσως εκείνη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) και αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του θα ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο της περιφέρειας του Ολυμπιακού.

Ο Λόιντ φέτος με 17 πόντους μέσο όρο είναι τρίτος σκόρερ στην Euroleague πίσω από τον Αλεξέι Σβεντ (19,45) και τον Μάικ Τζέιμς (19,42), ενώ είναι πρώτος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ανάμεσα στους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Ολυμπιακού για τις θέσεις των γκαρντ είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο 25χρονος θα αποχωρήσει (εκτός απροόπτου) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και ο Ολυμπιακός δίνει τη δική του «μάχη» για την απόκτησή του, σε περίπτωση που τελικά φύγει από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Πάντα στο τραπέζι βρίσκονται και ονόματα παικτών της Basket League, όπως οι Νίκος Ρογκαβόπουλος (γκαρντ-φόργουορντ, ΑΕΚ) και Νίκος Χουγκάζ (φόργουορντ, Ιωνικός), που μπορεί να μην έχουν εμπειρία, αλλά διαθέτουν το ταλέντο για να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ – ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Πάμε τώρα και στους παίκτες που αγωνίζονται ήδη στον Ολυμπιακό. Και ποιοι από αυτούς αναμένεται να παραμείνουν του χρόνου στην ομάδα και ποιοι πιθανότατα θα αποχωρήσουν.

Ας δούμε την κατάσταση όπως έχει αυτή τη στιγμή:

Αυτοί που μένουν

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ηγέτης του Θρύλου, όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει για μία ακόμη χρονιά (τουλάχιστον). Ποιες είναι οι πιθανότητες; 80% να μείνει, 20% να φύγει. Τις ίδιες πιθανότητες με τον «Kill-Bill» για να παραμείνει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ μετά το πέρας του καλοκαιριού έχει και ο Υπαρχηγός. Ο Γιώργος Πρίντεζης. Κατά 90% θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Ενώ «σίγουροι» για παραμονή θεωρούνται οι Κώστας Σλούκας, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ, Χασάν Μάρτιν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Βασίλης Χρηστίδης.

Ο… 50/50

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Κυριολεκτικά 50/50. Το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά στη συμφωνία υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για δύο ακόμη έτη. Το αν θα ενεργοποιηθεί αυτή η οψιόν, μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.

Αυτοί που φεύγουν

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα από τον Ολυμπιακό οι Άαρον Χάρισον, Κώστας Κουφός (υπάρχει μία πιθανότητα της τάξης του 10% να παραμείνει, αλλά είναι δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω του τεράστιου συμβολαίου του), Τσαρλς Τζένκινς και Οκτάβιους Έλις.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο «ερυθρόλευκος» κορμός κατά μεγάλο ποσοστό αναμένεται να είναι ο ίδιος και του χρόνου. Αλλά μένει να φανεί οι, όποιες προσθαφαιρέσεις γίνουν, αν θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει. Σε εκείνο της ευρωπαϊκής ελίτ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ