Ιάκωβος σκάβει Αλέξη

Ιάκωβος σκάβει Αλέξη

Ενδοδημοσιογραφικός πόλεμος στο Πάρκο Γουδί. Ο φιλόδοξος Ιάκωβος Φιλιππούσης, που θέλει να γίνει Εκτελεστικός Γραμματέας στη θέση του Αλέξη Δέδε.

ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ, ότι η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να τη εγκαταλείψεις έγκαιρα. Στη προκειμένη περίπτωση, ήταν η δημοσιογραφία, που εγκατέλειψε τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Το Ευρωμπάσκετ του 2015 ήταν το τελευταίο που μετέδωσε για λογαριασμό του Αντένα. Το τέλος της διοργάνωσης, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σήμανε και το τέλος του προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος του Αντένα. Παρά το γεγονός,  ότι η πόρτα του Μίνωα Κυριακού ήταν πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν. Διευθυντής άλλωστε, που να μην ενημερώνει το αφεντικό, με το νι και με το σίγμα, δεν έχει υπάρξει στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα. Ειδικότητα του Ιάκωβου, να αναφέρει στον Κυριακού για τα λάθη των προπονητών του Πανελληνίου, όσο ο κ. Πρόεδρος, ήταν πρόεδρος και στον ιστορικό σύλλογο. Οι κακοήθεις το λένε και κάρφωμα. Με το που βρέθηκε χωρίς δουλειά ο Ιάκωβος, λογικό να αρχίσει να ψάχνεται. Καταφέρνοντας μάλιστα γρήγορα να βρει την άκρη. Μέσω του κουμπάρου του, του Καραμανλικού δικηγόρου Σπύρου Κλαδά, τρουπώνει στο Υφ. Αθλητισμού. Σαν διευθυντής του γραφείου του Στ. Κοντονή. Καμία σχέση με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αφού ο Φιλιππούσης είναι σφόδρα δεξιός, αλλά για να χωθείς, πλέον στο Δημόσιο, δεν είναι απαραίτητο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ, να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο νταραβέρι με τους παράγοντες, ο Ιάκωβος γνωρίζει κόσμο και κοσμάκη. Ιντριγκαδόρος και φιλόδοξος, δεν αρκείται στο μεροκάματο. Οι σχέση που αποκτά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, γίνεται ιδιαίτερα στενή. Το αφεντικό της ΑΕΚ, μιλάει απ’ ευθείας με τον Υπουργό, αλλά και μία δεύτερη άκρη στο Υπουργείο δεν κάνει κακό. Ο Φιλιππούσης έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Κοντονή, δεν περιορίζεται στα τυπικά καθήκοντά του. Λειτουργεί σαν παράγοντας του Υπουργείου, δουλεύοντας και για δικό του λογαριασμό. Μπλέκεται στις εκλογές της ΕΟΕ, στο πλευρό του Καπράλου, που στηρίζουν η Καραμανλική Νέα Δημοκρατία, ο Κοντονής και ο Μελισσανίδης. Κόντρα στον Ισίδωρο Κούβελο, που στήριζε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με την αβάντα του Κοντονή, ο Φιλιππούσης, τρουπώνει μέσω της Ομοσπονδίας της Ποδηλασίας στην ΕΟΕ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ του Υφ. Αθλητισμού ωστόσο, είναι πολύ μικρό για να χωρέσει έναν Ιάκωβο Φιλιππούση. Με τις πλάτες του Κοντονή τον Νοέμβριο του 2017 τρουπώνει, στην υπό τον Γ. Δρόσο, Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, σαν διευθυντής επικοινωνίας. Από το μεροκάματο του Υπουργείου, στο πεντοχίλιαρο το μήνα. Με όλα τα ρεπορτάζ τότε, να αναφέρουν ότι ο Κοντονής έβαλε τον δικό του άνθρωπο στην ΕΠΟ. Λάθος. Ο Φιλιππούσης, έχει πλέον σαν Νο1 σημείο αναφοράς τον Μελισσανίδη, κι όχι τον Κοντονή. Στην ΕΠΟ μετακομίζει ταυτόχρονα, με εντολή του Θόδωρου Θεοδωρίδη, από την ΑΕΚ, γιά να παίξει το ρόλο του αντί-Παυσανία και όχι μόνο, ο Αλέξης Δέδες. Ο υιός του Σάββα Θεοδωρίδη, επιλέγει για κουμανταδόρο στην ΕΠΟ (αφού ο Δρόσος είναι άσχετος με το αντικείμενο) το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Παλιά καραβάνα, ο Δέδες στο ποδόσφαιρο. Δημοσιογράφος κι αυτός, με αφετηρία το «Φίλαθλο» του Κουρή, τη δεκαετία του 80. Στη συνέχεια στην ΕΠΟ, όπου απολύθηκε από τον Γκαγκάτση. Μέσω του Θεοδωρίδη, χώνεται στη Σούπερ Λιγκ, ενώ διατηρεί συνεργασία με την UEFA.

ΔΕΔΕΣ και Φιλιππούσης εργάζονται και συνεργάζονται, για τον κοινό στόχο της επόμενης μέρας. Να εκλεγεί η παράταξη Γραμμένου στην ΕΠΟ και να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Οι εκλογές πράγματι κερδίζονται και τακτοποιούνται και οι δύο. Με τον Δέδε να έχει καβάτζα για το απώτατο μέλλον το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Πάντα με τις πλάτες του Θ. Θεοδωρίδη. Τα λεφτά της ΕΠΟ, όμως είναι καλά και είναι και στο σπίτι του. Στην επόμενη μέρα της ΕΠΟ είναι παρών και ο Φιλιππούσης. Με τη μέθοδο της αυθημερόν απόλυσης-επαναπρόσληψης, ώστε να αποκομίσει 10.000 ευρώ αποζημίωση.

ΕΧΟΥΜΕ πει όμως, ότι ο Ιάκωβος είναι ιντριγκαδόρος και φιλόδοξος. Η σχέση του με τον Μελισσανίδη έχει γίνει ακόμα ποιο στενή, αλλά ταυτόχρονα έχει αποκτήσει και την εμπιστοσύνη του συστήματος-ΠΑΟΚ. Ο Δέδες, από τη πλευρά του, έχει τη φθορά της καθημερινότητας. Οι Βλαχοδήμαρχοι των Ενώσεων, που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, ζητούν συνέχεια εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια και γκρινιάζουν στον Μελισσανίδη. Στο κόλπο έχει μπει κι ο Φιλιππούσης, που δεν έχει κανένα πρόβλημα, να σκάβει τον Δέδε. Στη λογική, «γιατί αυτός, Εκτελεστικός Γραμματέας και όχι εγώ»; Όταν μάλιστα τα λεφτά διπλασιάζονται, από τις πέντε χιλιάδες τον μήνα πάνε στις δέκα, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνεται η δυνατότητα παρέμβασης και επιρροής. Με τον Δέδε που εισπράττει γκρίνια και δυσφορία να διαδίδει στο στενό περιβάλλον του, ότι έχει φτάσει στα όριά του. Η (οικειοθελής) παραίτηση ωστόσο, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, είναι άγνωστη λέξη.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ λοιπόν παρά τυχαία, τα δημοσιεύματα. για αλλαγή φρουράς Φιλιππούση-Δέδε στην ΕΠΟ. Όταν μάλιστα, η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, έχει κατοχυρωθεί μέσω της μοιρασιάς που έγινε στη Συμμαχία στην ΑΕΚ. Ο Δέδες δεν είναι τυχαίος. Έχει τη διαδρομή του, ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι κι έχει καταλάβει τι γίνεται. Στις αστυνομικές ταινίες ωστόσο, πάντα ο νέος που βγαίνει στην πιάτσα τρώει τον παλιό. Το τι θα γίνει στην πραγματική ζωή, στην ΕΠΟ θα φανεί σύντομα. Αν και ο Φιλιππούσης, αγνοεί μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο, που μπορεί να ανατρέψει άρδην, τα δεδομένα και να τον φέρει προ εκπλήξεως. Και σχετικά σύντομα μάλιστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ