Μια τρύπα στο νερό…

Μια τρύπα στο νερό…

Ή αλλιώς: «αυτοκάθαρση γιατί χανόμαστε». Το είπαν άλλωστε και στη Βουλή.

Καμιά 80αριά ώρες. Τόσο κρατά το… πανηγύρι που έκανε το ποδόσφαιρο No1 στην πολιτική ατζέντα και έστειλε τη χάρη του ως το πεδίο «αντιπαράθεσης» Πρωθυπουργού και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και ενώ ο σοφός λαός επιμένει πως «τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες».

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως πήραν μια μικρή παράταση μέχρι να φτάσουμε στο προβλεπόμενο συμπέρασμα:  Μια τρύπα στο νερό.

Τίποτε που να αλλάζει την γενικότερη γεύση του Έλληνα φιλάθλου για αυτό που συμβαίνει τις… Κυριακές μας.

Εντόπισε μια αρμόδια επιτροπή, μια παράβαση δύο ομάδων. Και τελικά φτάσαμε στην αλλαγή του νόμου με ισχύ αναδρομική. Και σε πολύτιμες συμβουλές.

«Αυτοκάθαρση» γιατί αλλιώς… Grexit, είπε ο Πρωθυπουργός που ετοιμάζεται να συνεργαστεί με UEFA και FIFA για ένα ακόμη μνημόνιο –ποδοσφαιρικό τη φορά αυτή- που έρχεται να βάλει τάξη σε αυτή τη χώρα.

Όχι, κρατηθείτε.

Ακούστηκαν και πιο χαριτωμένα απόψε στη Βουλή.

Εδώ ο Τσίπρας είπε στον Μητσοτάκη πως «η διαπλοκή με τους μεγαλόσχημους σας οδήγησαν σε αυτούς τους χειρισμούς».

Ο Τσίπρας. Στον Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης που έβαλε πλάτη για την ανέγερση της πολυκατοικίας της Εξυγίανσης με έναν σωρό δράσης για Εισαγγελέα. Στον Πρωθυπουργό που δεν άντεξε ούτε ένα βράδυ το βάρος πως οι παραβάτες είθισται να πληρώνουν τον λογαριασμό.

Παρακολουθώ την υπόθεση με πολύ προσοχή.

Από τις αρχές Δεκέμβρη όταν και ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ άρχιζε να ενώνει τα κομμάτια του παζλ στην σχέση πολυιδιοκτησίας που συνδέει από το καλοκαίρι του ΄18 τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση η υπερασπιστική γραμμή των δύο εμπλεκόμενων ομάδων μπρος στην Επιτροπή (16/1).

Ατάκες όπως «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι του Ιβάν Σαββίδη» και «έλα ντε» όπως απάντησε ο δικηγόρος του Συγγελίδη στην ερώτηση γιατί ο πελάτης του παρέμεινε στο ΔΣ της Vialand μετά την εξαγορά της από τον Γιάννη Καλπαζίδη.

Μου έκανε εντύπωση και κάτι ακόμη: Κανείς από τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας δεν ήταν εκεί.

Ήξεραν και οι δύο ομάδες τι ποινή αντιμετωπίζουν.

Να ήξεραν από τότε ότι θα αλλάξει και ο νόμος και ότι αν προσέφευγαν κατά της σύνθεσης της Επιτροπής θα άλλαζαν την ίδια την συζήτηση;

Δεν το γνωρίζω.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς πια δεν θέλει να συζητά την ουσία της υπόθεσης. Ότι δηλαδή δύο ομάδες ανταγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα, με την αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης, να έχει εκδώσει ένα πόρισμα που επιβεβαιώνει ότι το κάνουν υπο τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Κανείς δεν νοιάστηκε πως προέκυψε αυτή η παράβαση πολυιδιοκτησίας, ποιος είναι ο Καλπαζίδης, που βρήκε 10 εκατ ευρώ.

Κανείς δεν νοιάζεται πως θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα με bonus το πόρισμα πολυιδιοκτησίας όταν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές υπάρχουν οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Ξάνθη, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Όταν είναι πιθανό και οι τρεις να είναι μαζί στα πλει-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί τη σύνθεση της Επιτροπής. Δικαίωμα του. Θα είχε μεγαλύτερη αξία αν το έκανε πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης. Ήξερε την σύνθεση.

Η Ξάνθη δεν έχει χιλιάδες οπαδούς να κάνουν συλλαλητήρια, να χτυπούν πόρτες βουλευτών και να απειλούν πως θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο.

Παρά ταύτα διατηρεί και εκείνη το χιούμορ της, όπως απέδειξε σήμερα απαντώντας στη συνέντευξη Μαρούπα και την αποκάλυψη ότι «Ο Σαββίδης πήρε την ομάδα για να μην τη πάρουν οι Τούρκοι».

Θα υπάρχει λοιπόν αυτή η πολυιδιοκτησία. Και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα πρέπει όλοι να… ηρεμήσουν. Να ζήσουν με αυτή.

Na περιμένουν τις ποινές από την αθλητική δικαιοσύνη (όταν θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, όταν τις εκδικάσουν, όταν αποφασίσουν τις ποινές).

Γιατί αλλιώς… Grexit. Για όλους.

Και για εκείνους που βρίσκονται στην ομπρέλα της πολυιδιοκτησίας.

Και για τους άλλους που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Εξαιρετική προσέγγιση. Πόντιου Πιλάτου.

To Grexit πάντως μόνο τον Ολυμπιακό θα πλήξει. Για να ξέρουμε και τι λέμε.

Αναφορικά τώρα με το «μνημόνιο» που θα επιβάλλει η UEFA και η FIFA;

Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Οι συνομοσπονδίες βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Τις έφεραν οι «ενέργειες» του Κοντονή για την αλλαγή της ΕΠΟ. Υπό τη δική τους «επιτήρηση» βλέπουμε να συμβαίνουν, όσα συμβαίνουν.

Ήταν εδώ την περασμένη εβδομάδα ο Λάκοβιτς, το νο 3 της UEFA. Είναι εδώ ο Χούμπελ που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών Φωτιά και Ευαγγέλου για το «έγκλημα στον Βόλο», αλλά ο (επιλεγμένος από την FIFA) Περέιρα τον έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Το μνημόνιο να γίνει στο ποδόσφαιρο;

Τι θα προβλέπει;

Ποιος θα το υλοποιήσει;

Και κυρίως: Ποιος θα το τηρήσει, όταν οι νόμοι αλλάζουν σε μια νύχτα;

Sorry αλλά ήδη βαρέθηκα. Καλά ξεμπερδέματα.

Υστερόγραφο: Ήρεμα ρωτάω. Κωστάκη*.

*Maximvs Decimus Constantine Aurelius

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ