Basket League: Στην κορυφή η ΑΕΚ, νωρίτερα στα πλέι οφ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Basket League: Στην κορυφή η ΑΕΚ, νωρίτερα στα πλέι οφ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 1η θέση της regular season,μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο παιχνίδι με την Κύμη. Στο πρώτο ή στον δεύτερο γύρο των play-off η διασταύρωση των «αιωνίων».

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο παιχνίδι με την Κύμη  έχει φέρει αλυσιδωτές αλλαγές στην βαθμολογία της Basket League.

Η μάχη της ουράς αποκτάει άλλο ενδιαφέρον αν οι Πράσινοι κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους, καθώς η ομάδα της Εύβοιας σώζεται αυτόματα, καθώς κερδίζει το παιχνίδι στα χαρτιά με 20-0, ενώ πλέον αγωνιούν Ρέθυμνο και Λαύριο.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το τι θα συμβεί στην κορυφή. Αν ο Παναθηναϊκός δεν αγωνιστεί με την Κύμη θα τιμωρηθεί με -6 για την απόφαση του αυτή, ενώ παράλληλα θα μηδενιστεί στο εν λόγω ματς με , άρα δεν θα πάρει ούτε τον βαθμό της ήττας. Έτσι από τους 49 βαθμούς που έχει αυτήν την στιγμή, θα πέσει στους 43.

Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αν καταφέρει και επικρατήσει του υποβιβασμένου Κολοσσού στην Ρόδο. Η Ένωση αυτήν την στιγμή έχει 42 βαθμούς και με το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Κολοσσό θα φτάσει τους 44 ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά αλλάζουν και τα ζευγάρια των playoffs, καθώς αν το Περιστέρι νικήσει τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην 3η θέση και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την ομάδα που θα τερματίσει στην 6η θέση, δηλαδή τον Ολυμπιακό ή τον Ήφαιστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ