Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του

Ο Τάσος Μπακασέτας επέστρεψε αλλαγμένος σε... όλα του και η ΑΕΚ κέρδισε έναν νέο ηγέτη.

Στο Αγρίνιο στην κακή εμφάνιση της ΑΕΚ έπαιξε για ένα ημίχρονο. Μία ημέρα μετά το ημερολόγιο έγραφε «25 Νοεμβρίου 2018» και η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των Σπάτων έθετε εκτός ομάδας τον Τάσο Μπακασέτα και μαζί του τον Αντρέ Σιμόες και το Βασίλη Λαμπρόπουλο για το ζήτημα της μη ανανέωσης των συμβολαίων τους

Εκτοτε συνέβησαν αρκετά και τελικά για τον Μπακασέτα είχαν αίσιο τέλος. Και κάπως έτσι 14 Ιανουαρίου 2019 στους Ζωσιμάδες ο διεθνής επιθετικός φορούσε ξανά την φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία επέκτεινε προ ημερών το συμβόλαιο του μέχρι το 2022.

Πως ήταν λοιπόν ο Μπακασέτας; Πολλοί θα πουν ότι έπαιξε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και όμως. Είχαν αλλάξει πολλά. Η ψυχολογία του. Έμοιαζε… άλλος άνθρωπος, έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία, να δείξει ότι έλειψε στην ομάδα, να δείξει ότι του έλειψε και του ίδιου ομάδα. Το απέδειξε εν τέλει σε κάθε φάση για την οποία πάλεψε, τσαμπουκαλεύτηκε. Πήρε κίτρινη για να εξυπηρετήσει μια φάση στην οποία «πάγωσε» τον ρυθμό, στο τέλος του ημιχρόνου με το 0-4 είχε ένταση με τον Βελλίδη, ενώ στο 18’ με έναν κεραυνό του είχε τραντάξει το δοκάρι.

Αγωνιστικά; Τακτοποιημένος, σε μια θέση που έδειχνε πιο… Μπακασέτας. Μπορεί ο σχηματισμός να έμοιαζε με 3-4-3, αλλά ο Μπακασέτας που ήταν αρχικά για το δεξί φτερό της επίθεσης, εμφανίστηκε να παίζει κοντά στον Μάνταλο στον άξονα με τον Αλεφ στο «6». Και το σύστημα έδειχνε 3-5-2 με ελευθερίες. Κινούνταν παράλληλα και κοντά στον Πόνσε για να τον συμπληρώνει στην περιοχή, ενώ όποτε χρειάστηκε να «απλωθεί» η ΑΕΚ για να αλλάξει παιχνίδι ήταν δεξιά. Εκεί από όπου έκανε την πάσα που έπρεπε στον Γκάλο στην σέντρα για το 0-2 της ΑΕΚ.

Δεν χρειάστηκε να κάνει το χαμάλη-εξτρέμ. Δεν χρειάστηκε να υποδυθεί κάτι που δεν είναι κάτι, που δεν μπορεί. Μπήκε σε ένα σύστημα που δεν απαιτεί εξτρέμ, τακτοποιήθηκε και ο ίδιος σε έναν ενδιάμεσο ρόλο μεταξύ επίθεσης και κέντρου, σε μια θέση που μπορεί να αναδείξει τα προσόντα του. Και το έκανε. Πλέον και η ΑΕΚ δείχνει να βρήκε ένα σύστημα που την βοηθά περισσότερο στο χορτάρι, αλλά και ο Μπακασέτας στην πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του εμφανίστηκε ως «Μπακασέτας». Ο γνωστός, αυτός για τον οποίο πλήρωσε η ΑΕΚ τον Πανιώνιο, επένδυσε αρκετά, του επέκτεινε το συμβόλαιο και θα τον βάλει στην «Αγιά Σοφιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ