Γκέραρντ : «Σα να χάσαμε τον πατέρα μας» είπε ο Μιχαλήτσος

Γκέραρντ : «Σα να χάσαμε τον πατέρα μας» είπε ο Μιχαλήτσος

To10.gr μίλησε μ' έναν από τους πολλούς παίκτες που είχαν την τύχη να συνεργαστούν με τον Ευγένιο Γκέραρντ: τον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο οποίος τόνισε πως ο θάνατος του Ολλανδού τον πόνεσε τόσο σα να έχασε ένα δικό του οικογενειακό πρόσωπο.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήταν μέλος της «χρυσής» γενιάς του ΟΦΗ. Εκείνη της «φουρνιάς» που τον Ιούνιο του 1987 κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ με τον Ευγένιο Γκέραρντ να κάθεται στην άκρη του πάγκου των Κρητικών.

Ο παλαίμαχος παίκτης έμεινε συγκλονισμένος από το θάνατο του Ολλανδού προπονητή με τον οποίο είχε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, με αποτέλεσμα να νιώθει ότι έχασε ένα μέλος της οικογένειάς του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος για το θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ:

«Πάγωσα στο άκουσμα της είδησης. Είχα δώσει το «παρών» στο φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στο Ηράκλειο προς τιμήν του και είδα ότι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του γιατί αυτός με είχε επιλέξει για να πάω στον ΟΦΗ. Ήμουν προσωπική του επιλογή. Όλοι όσοι δουλέψαμε μαζί του και τον ξέραμε νιώθουμε σα να χάσαμε τον πατέρα μας».

Για την ομάδα του 87′ που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και το ρόλο που έπαιξε ο Γκέραρντ:

«Πιστεύω πως αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ του ο ΟΦΗ. Ο Γκέραρντ ήταν εκείνος που είχε διαλέξει έναν προς έναν τους παίκτες. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν διαφορετικός απ’ όλους. Είχε μάτι! Έβλεπε νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους έδειχνε εμπιστοσύνη και εκείνοι από την πλευρά τους με τις εμφανίσεις τους τον δικαίωναν. Βέβαια, από πίσω του ήταν και ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ο οποίος τον εμπιστευόταν απόλυτα και του είχε δώσει λευκή επιταγή».

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ ως άνθρωπο:

«Ήταν ευχάριστος άνθρωπος. Μπορούσες εύκολα να μιλήσεις μαζί του για κάθε πρόβλημα που σε απασχολούσε».

Για το αν μπορεί κάποιος προπονητής στο μέλλον να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα χρόνια που έκατσε ο Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ: 

«Είναι πολύ δύσκολο αυτή την εποχή να φτάσει κάποιος έστω και στο μισό τα 15 χρόνια παρουσίας του Γκέραρντ στον ΟΦΗ. Όχι γιατί δεν υπάρχουν καλοί ή άξιοι προπονητές, αλλά γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους. Όπως υπήρχε ανάμεσα σε Γκέραρντ και Βαρδινογιάννη».

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ ως προπονητή:

«Ήταν κλασική περίπτωση Ολλανδού. Οι Ολλανδοί την δεκαετία του 70′ έφεραν την επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τον Άγιαξ και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Γκέραρντ ήθελε η ομάδα του να παίζει με κάτω τη μπάλα και να αποδίδει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για την στιγμή που έζησε δίπλα στον Γκέραρντ και δεν θα ξεχάσει ποτέ:

«Στον Άρη έζησα πολλές ωραίες στιγμές. Όμως στον ΟΦΗ έζησα την κατάκτηση του Κυπέλλου του 1987 που είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός τίτλος στην ομάδα, όπως ήταν και ο μοναδικός τίτλος στην καριέρα μου. Αυτό το χρωστάω στον Γκέραρντ, ο οποίος με πίστεψε και εγώ έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τον δικαιώσω».

Image result for γιαννης μιχαλητσος ΟΦΗ κυπελλο

Για τον Άρη και τον ΟΦΗ της φετινής σεζόν στη Football League:

«Ο Άρης τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κατηγορίες που δεν θα έπρεπε να είχε παίξει ποτέ. Ωστόσο, φέτος η ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω πως η διαφορά που έχει με τις υπόλοιπες είναι μεγάλη και δεν θα έχει πρόβλημα ν’ ανέβει στη Super League. Από την άλλη ακούω και βλέπω διάφορα προβλήματα οικονομικής φύσεως που υπάρχουν στον ΟΦΗ που αν δεν προσέξει μπορεί να μην του επιτρέψουν να προβιβαστεί στη Super League».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ