Νίκες για Ηρακλή και Παναχαϊκή, παρέμεινε δεύτερος ο Απόλλων Λάρισας

Νίκες για Ηρακλή και Παναχαϊκή, παρέμεινε δεύτερος ο Απόλλων Λάρισας

Ηρακλής και Παναχαϊκή επικράτησαν των Κισσαμικού (0-1) και Τρικάλων (2-1) αντίστοιχα, ενώ ο Απόλλων Λάρισας πήρε μεγάλη νίκη επί του Εργοτέλη στην Κρήτη (1-2) και εξασφάλισε την παραμονή του στη 2η θέση της Football League.

Ο Ηρακλής έκανε το ποδαρικό που ήθελε στο 2019, παίρνοντας μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους. Για να ξεκινήσει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος να χτίζει μια κανονική ομάδα με την ησυχία του και κατά συνέπεια να κάνει ο Γηραιός την επανεκκίνηση που τόσο χρειάζεται. Η άνοδος  έχει χαθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αλλά οι Κυανόλευκοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το χρόνο που τους δίνεται για να δημιουργήσουν ένα σύνολο σε πιο στέρεες βάσεις, με πρωτοστάτη έναν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες προπονητές.

Ο Εμάνουελ Περόνε ήταν εκείνος που χάρισε αυτό το δικαίωμα για… ήρεμο ξεκίνημα, δίχως κραδασμούς, στο νέο έτος. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 57′, στην έδρα του Κισσαμικού, που κατέληξε στα δίχτυα του Λαζαρίδη για το τελικό 0-1. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν απολύτως πειστική εικόνα, αλλά η βελτίωσή τους εν συγκρίσει με προηγούμενα παιχνίδια ήταν αισθητή. Έφτιαξαν φάσεις, έλεγξαν το ρυθμό για το μεγαλύτερο διάστημα και έδειξαν ικανοί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψηλά αφότου έμειναν πίσω στο σκορ, χωρίς ωστόσο να μετουσιώσουν τις αντεπιθέσεις τους σε γκολ και να διασφαλίσουν νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα το «τρίποντο».

Όσο για την Παναχαϊκή, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, ενδεχομένως και το καλύτερο. Το τελικό 2-1 απέναντι στα Τρίκαλα αδικεί τους Πατρινούς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 45′, είδαν τον Συμελίδη να ισοφαρίζει στο 62′ κόντρα στη ροή του αγώνα και εντέλει επικράτησαν με προβολή του Λουμπαρδέα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καρατσανάκοφ, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τέλος, στο κρίσιμο ματς της Κρήτης ανάμεσα στον 5ο Εργοτέλη και τον 2ο Απόλλωνα Λάρισας, οι Θεσσαλοί πήραν μεγάλη νίκη με 2-1 και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη 2η θέση μετά την 11η αγωνιστική, ακόμα κι αν ο 3ος Πλατανιάς κερδίσει την Κέρκυρα στην αναμέτρηση της Κυριακής (06/01, 15:00). Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει τίποτα ως προς την πρωτιά της Football League, στην οποία θα παραμείνει ο Βόλος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα με τον Αιγινιακό ακριβώς την ίδια ώρα της Κυριακής.

Στο 5′ ο  Τασιούλης μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με εξαιρετικό δεξί σουτ νίκησε τον Κατσιμήτρο για το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο Λουκάο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με προβολή μετά από σέντρα του Τασιούλη. Το μόνο που κατάφερε ο Εργοτέλης ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 72′, μετά από κάθετη του Τσέλιου και όμορφο τελείωμα του Έφορντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου (05/01) για την 11η αγωνιστική:

Κισσαμικός – Ηρακλής 0-1 (57′ Περόνε)
Παναχαϊκή – Τρίκαλα 2-1 (45′ πεν. Ελευθεριάδης, 81′ Λουμπαρδέας / 61′ Συμελίδης)
Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 1-2 (72′ Έφορντ/ 5′ Τασιούλης, 68′ Λουκάο)

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Στάμου, Κωστούλας, Πασάς, Ντούνης (90′ Πτηνόπουλος), Χασομέρης (71΄ Παναγιωτούδης), Περόνε (71΄ Ρόβας).

H ενδεκάδα της Παναχαϊκής: Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Πλέγας (80′ Μωραΐτης), Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης (70′ Καρατσανάκοφ), Κολ (70′ Παπατόλιος), Μπαστακός, Λουμπαρδέας, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος, Τσελεπίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ