Μεξικό – Σουηδία 0-3

Μεξικό – Σουηδία 0-3

Η Σουηδία διέλυσε το Μεξικό (3-0), αλλά δεν το… σκότωσε μιας και μετά ήττα σοκ της Γερμανίας κόντρα στη Ν. Κορέα (2-0), Σουηδοί και Σομπρέρος πέρασαν αγκαζέ στη φάση των 16 ου Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μεξικό και Σουηδία αναμετρήθηκαν στο Εκατερίνεμπουργκ, σε έναν ανοικτό Όμιλο που έδωσε πολλές συγκινήσεις μέχρι το τελευταίοι λεπτό των καθυστερήσεων.

Τόσο η αναμέτρηση αυτή όσο και η άλλη του Ομίλου μεταξύ Γερμανίας και Νότιας Κορέας, επιβεβαίωσαν ότι παρακολουθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά Μουντιάλ, που έχει χαρίσει ήδη πλήθος συγκινήσεων και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση των Ομίλων της διοργάνωσης!

Πίσω στην αναμέτρηση λοιπόν, η Σουηδία, ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το ψυχολογικό σοκ τόσο της ήττας από τη Γερμανία όσο και με τον τρόπο με τον οποίον ήρθε. Οι παίκτες του Άντερσον ήταν κυρίαρχοι από τα πρώτα λεπτά, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και έπαιξαν πολύ καλά κόντρα στο Μεξικό που είχε άριστη εικόνα στα δύο πρώτα ματς.

Με κύριο εκφραστή τον Μπεργκ στο πρώτο μέρος (12’, 31’, 45+2’) αλλά και τον Φόρσμπεργκ (6’, 18’) οι Σουηδοί πίεσαν αφόρητα για τη νίκη, με το 0-0 να είναι μαγική εικόνα στα πρώτα 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η… τύχη στέρεψε για τους Μεξικανούς. Αουγκούστινσον (50’), Γκράνκβιστ (62’ πεν.) και Άλβαρες (74’) με ένα απίστευτο αυτογκόλ, διαμόρφωσαν το 3-0 και βύθισαν τους φίλους της «Ελ Τρι» στις κερκίδες, στη θλίψη αλλά και την αγωνία. Πλέον οι Σουηδοί έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση περίμεναν τη λήξη του παιχνιδιού αλλά οι Μεξικανοί εντός αγωνιστικού χώρου, στον πάγκο και τις κερκίδες, είχαν το νου τους στο άλλο ματς.

Τελικά οι Νοτιοκορεάτες τους έκαναν το… χατίρι και σόκαραν την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία νικώντας τη με 2-0 και πετώντας την εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Κάπως έτσι, το τελικό 3-0 της νίκης των Σουηδών εξελίχθηκε στην πιο γλυκιά ήττα της Ιστορίας του Μεξικού αφού αμφότεροι πέρασαν αγκαζέ στη φάση των νοκ άουτ και περιμένουν πλέον να μάθουν ο βράδυ τους αντιπάλους τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μεξικό: Οτσόα, Σαλσίδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν (89′ Περάλτα), Γκουαδράδο (75′ Χεσούς), Γκαγιάρδο (65′ Φαμπιάν), Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο

Σουηδία: ​Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον (57′ Σβένσον), Έκνταλ (80′ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ (68′ Τελίν), Τοϊβόνεν

H τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Σουηδία 6 β. (5-2) Προκρίθηκε
Μεξικό 6 β. (3-4) Προκρίθηκε
Νότια Κορέα 3 β. (3-3)
Γερμανία 3 β. (2-4)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ