Κραυγή αγωνίας από τον Ράσφορντ – «Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κάτι!»

Κραυγή αγωνίας από τον Ράσφορντ – «Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κάτι!»

Ο Μάρκους Ράσφορντ συνεχίζει την κοινωνική του δράση για την αντιμετώπιση της πείνας σε νεαρές ηλικίες, καλώντας την κυβέρνηση να επέμβει

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που διακρίνεται όχι μόνο για την αθλητική του δράση αλλά και για το κοινωνικό του έργο, αυτός είναι ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο 23χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δείξει ουκ ολίγες φορές το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπό του έχει παροτρύνει την κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την πείνα σε παιδικές ηλικίες, με την εφαρμογή ενός προγράμματος σίτισης των παιδιών στα σχολεία.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει ξεκινήσει μια καμπάνια μέσω του προγράμματός του για δωρεάν γεύματα στα σχολεία.

Όμως, δεν σταματά εκεί αφού έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση προτείνοντας τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος που θα βοηθήσει να εξαλειφθεί η πείνα σε παιδικές ηλικίες σε όλη τη χώρα.

«Παρότι σημειώσαμε αρκετή πρόοδο τους τελευταίους 20 μήνες, δυστυχώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Όλο το έθνος υποστήριξε την εθνική ομάδα το καλοκαίρι, οπότε ας το θέσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Μπορούμε να γεμίσουμε 27 Γουέμπλεϊ με 2,5 εκατ. παιδιά που αμφιβάλλουν πότε θα είναι το επόμενο γεύμα τους. Τι θα χρειαστεί για να αποτελέσουν αυτά τα παιδιά την προτεραιότητά μας; Θα έπρεπε να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας σε ένα υλοποιήσιμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής πείνας. Θα χρειαστεί πολλοί από μας να συνεργαστούμε γι’ αυτό και να δείξουμε πως ενδιαφερόμαστε για εκείνους που είναι σε ανάγκη στην κοινωνία μας.

Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να επιτρέψουμε αυτή τη ζημιά στην υγεία, τη μόρφωση και τις ζωές των παιδιών. Αν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα θα γίνεται μεγαλύτερο και οι ανισότητες θα γίνουν βαθύτερες. Γι’ αυτό ζητάμε από τις κυβερνήσεις να δράσουν για να προστατέψουν τους νεαρούς πολίτες μας», ήταν τα λεγόμενα του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Την ίδια στιγμή προτείνει τα ακόλουθα τρία μέτρα: Πρώτον, την επέκταση του μέτρου της παροχής δωρεάν γευμάτων σε όλα τα παιδιά από 7-18 ετών στα νοικοκυριά που έχουν εισόδημα μικρότερο των 20.000 λιρών, αλλά και σε παιδιά που δεν είναι «καταχωρημένα» στις επίσημες λίστες ή ανήκουν σε οικογένειες μεταναστών.

Το δεύτερο αφορά στη χρηματοδότηση των Δραστηριοτήτων και του Προγράμματος Σίτισης και το τρίτο η επέκταση της διαθεσιμότητας του προγράμματος «Healthy Start» σε όλα τα νοικοκυριά με εγκύους ή παιδιά κάτω των πέντε ετών και εισόδημα των 20.000 λιρών, με την παροχή δωρεάν voucher για να αγοράσουν γάλα, φρούτα και λαχανικά.

Οι πρωτοβουλίες του Μάρκους Ράσφορντ στο πρώτο κύμα πανδημίας είχαν οδηγήσει την κυβέρνηση στην ψήφιση προγραμμάτων σίτισης, αλλά και τη συγκέντρωση δωρεών αξίας 20 εκατ. λιρών από σουπερμάρκετ και όχι μόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ