Οι αμέτρητες φωνές για τη διαιτησία στους αγώνες του ΠΑΟΚ

Οι αμέτρητες φωνές για τη διαιτησία στους αγώνες του ΠΑΟΚ

Ο Απόλλων «φώναξε» ανοιχτά για τη διαιτησία της Τούμπας. Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος που το κάνει τα τελευταία χρόνια και μάλλον δεν θα είναι ούτε και ο τελευταίος...

«Ντροπή και μόνο ντροπή. Η λέξη που αρκεί για να περιγράψει όσα είδαμε στην Τούμπα. Μια βραδιά ντροπιαστική για το ποδόσφαιρο.

Με «δράστες». Εσάς κύριε Κλάτενμπεργκ και τον κύριο Κουτσιαύτη. Καμαρώστε για τα πέναλτι που ανακαλύφθηκαν σε βάρος της ομάδας μας, για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας μας και τόσα άλλα ντροπιαστικά σφυρίγματα.

Καμαρώστε για μια ντροπιαστική βραδιά, δημιούργημα σας».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, μετά το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League. Ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάστηκε δύο πέναλτι στην Τούμπα. Ένα για να ανοίξει το σκορ και ένα για να το κλείσει για τα οποία «φώναξε» ανοιχτά η Ελαφρά Ταξιαρχία.

Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος που το κάνει τα τελευταία χρόνια και μάλλον δεν θα είναι ούτε και ο τελευταίος που μιλάει ανοιχτά για τη διαιτησία σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ομάδες και άνθρωποι «φωνάζουν» μετά τα ματς ή ακόμη και στα ημίχρονα, στους αγώνες με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Άρης, Αστέρας, Λάρισα, Απόλλωνας, Κούγιας, Πάρασχος. Μερικοί από τους… πολλούς που έχουν μιλήσει για τα… καμώματα των διαιτητών τα τελευταία χρόνια. Και όλως τυχαίως, όλοι τους το έχουν κάνει σε παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Μία ανακοίνωση, δύο αγώνες!

Ο Αστέρας Τρίπολης, μάλιστα, είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν σε δύο (!) παιχνίδια που είχε αδικηθεί από τον ΠΑΟΚ. Τι ανέφερε;

«ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0: Ένα γκολ κατά κοινή ομολογία offside. Ο Βοηθός που δεν το υπέδειξε επιβραβεύεται και ορίζεται ξανά στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΟΚ 0-0: Ένα γκολ κατά κοινή ομολογία ΚΑΝΟΝΙΚΟ ακυρώνεται για άγνωστο λόγο.

Μεγάλη Πέμπτη – Σταύρωση. Καλή Ανάσταση σε όλους μας!», είχε αναφέρει στην επίσημη τοποθέτηση του ο Αστέρας Τρίπολης μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου του 2019…

Εξερράγη ο Παράσχος

Το σερί της… τρομερής διαιτησίας ωστόσο δεν σταμάτησε φυσικά εκεί. Τον Νοέμβρη του 2020, μετά το ματς του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ είχε μιλήσει και ο Γιώργος Παράσχος ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του με τα όσα είδε.

«Τι να συζητάμε τώρα για διαιτησίες; Το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία…», είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Υποτίθεται ότι μπήκε το VAR για να βοηθήσει και γίνονται χειρότερα πράγματα από τα προηγούμενα χρόνια».

Όλα αυτά ειπώθηκαν από τον Γιώργο Παράσχο ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Δικεφάλου, ενώ έχει κάτσει και στον πάγκο του.

Ανακοινώσεις στο… ημίχρονο

Έναν μήνα αργότερα, τη σκυτάλη πήρε η ΑΕΛ η οποία έβγαλε ανακοίνωση στο… ημίχρονο, στην αναμέτρηση της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, στήνοντας στον τοίχο -ποιον άλλον- τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

«Κύριε Τσαγκαράκη σε παρακαλούμε μετά το ματς να δεις τις 2 φάσεις που έδωσες κίτρινη κάρτα στον Σεσέροβιτς και στον Ντουρμισάι και μετά να δεις πόσες κίτρινες καρτες έπρεπε να δώσεις στον Μιχαηλίδη για τα φάουλ στον Ντουρμισάι και τι χρώμα κάρτα έπρεπε να δώσεις στη γροθιά του Τζόλη στο πρόσωπο του Σεσέροβιτς που δεν έδωσες ούτε καν φάουλ.

Ελπίζουμε ο κ. Κλάτενμπεργκ να αντιληφθεί σύντομα ότι στην Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα που το ποδόσφαιρο δεν πηγαίνει μπροστά είναι κυρίως οι διαιτητές που ανάλογα με το χρώμα και το όνομα της ομάδας σφυρίζουν διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Με τον κ. Τσαγκαράκη, τον γιο του γνωστού Τσαγκαράκη του παρελθόντος είχαμε το ίδιο πρόβλημα και στο παιχνίδι στην Ξάνθη πέρυσι που ενώ κερδίζαμε 0-1 εκτός έδρας, με ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες στα αμυντικά χαφ και στα στόπερ, μας οδήγησε σε αναγκαστικές αλλαγές στους καλύτερους μας παίκτες, με αποτέλεσμα να χάσουμε ένα δικό μας ματς και την έξοδο μας στην Ευρώπη».

Ωστόσο η ΑΕΛ δεν έμεινε εκεί, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα «χτύπησε» και πάλι, βάζοντας στο στόχαστρο, παίχτες, προπονητές και διαιτητές! 

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ διαμαρτύρεται έντονα για το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Ευαγγέλου, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί από το VAR και αφού προηγουμένως ο Crespo και ο Sznaucner, μπροστά στα μάτια του 4ου διαιτητή Τσαγκαράκη κρατούσαν από τον λαιμό τον Μπέρτο, για να μην μπει στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ανενόχλητοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν την φάση του ανύπαρκτου πέναλτι.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα στείλει στον κ. Κλάτεμπεργκ το video του αγώνα και συγκεκριμένα όλες τις φάσεις που ο Ευαγγέλου άφηνε ατιμώρητους σε κάθε στημένη φάση επιθετικά φάουλ αλλά και την τελευταία φάση του αγώνα όπου οι Ευαγγέλου και Τσαγκαράκης άφησαν τους Crespo και Sznaucner να κρατάνε εκτός γηπέδου τον Μπέρτο και έτσι ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε αυτή την φάση με έντεκα παίκτες έναντι 10 και μάλιστα ο παίκτης που κρατιόταν εκτός του γηπέδου ήταν ο Μπέρτος που κάλυπτε τον χώρο στον οποίο κινήθηκε ο Swiderski και ο οποίος ξεγέλασε τον διαιτητή κέρδισε το ανύπαρκτο πέναλτι.

Μας έχει κάνει αληθινή εντύπωση στην Λάρισα και έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε όλη την Λάρισα, ότι η Nova και οι σχολιαστές της, ούτε έδειξαν ξανά ποτέ την φάση, γεγονός πρωτοφανές για φάση που καθορίζει το αποτέλεσμα».

Ανακοίνωση ακόμα για ξένο διαιτητή!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ωστόσο, όσα έγιναν στο περσινό ματς της Τούμπας στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Οι «κίτρινοι» είχαν τοποθετηθεί μετά το ματς του Μαρτίου όπου είχαν ρίξει… βολές κατά του Μαρκ Κλάτερνμπεργκ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Κύριε Κλάτενμπεργκ να χαίρεστε τον Πολωνό που μας στείλατε. Μετά το 0-2 έκανε ο,τι χρειάστηκε για να το γυρίσει το ματς. Με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο πέναλτι!

Εκτός του ότι δεν υπάρχει παράβαση, προηγείται φάουλ του Κρμέντσικ στον Δεληζήση. Είτε δεν θέλετε είτε δεν μπορείτε πια!

Όσο για το πανό – ανέκδοτο, που μας πρόσφερε άφθονο γέλιο, περιμένουμε την ευαισθησία της διοργανώτριας και λοιπόν αρμοδίων».

Στο ίδιο… μοτίβο είχε κινηθεί πριν από μερικές εβδομάδες και ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού δε μίλησε, αλλά αποχώρησε πριν καν λήξη το ημίχρονο, λόγω του πολύ σκληρού παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, το οποίο άφηνε χωρίς… έλεος ο Κουμπαράκης…

Ομάδες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες βγαίνουν από τα ρούχα τους βλέποντας το άσπρο να γίνεται μαύρο. Βλέποντας τα επιθετικά φάουλ να μετατρέπονται σε πέναλτι, βλέποντας το… βόλεϊ (για να θυμηθούμε τον Βιεϊρίνια) να επιτρέπεται μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Η… εξυγίανση στα καλύτερα της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ