Σπάθας για τη γονατιά του Αθανασιάδη: «Ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη – Απορώ πως δεν το είδε ο διαιτητής» (vid)

Σπάθας για τη γονατιά του Αθανασιάδη: «Ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη – Απορώ πως δεν το είδε ο διαιτητής» (vid)

Ο Ηλίας Σπάθας ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ΑΕΚ-Άρης και τόνισε ότι ο Λουίς Γκοντίνιο έχει κάνει σοβαρά λάθη στο ματς, ειδικά στη φάση του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο, αλλά και στην κόκκινη του Ετέμπο.

Ο Άρης έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Λουίς Γκοντίνιο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Opap Arena, τόσο για τη φάση με την έξοδο του Γιώργου Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο, αλλά και για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Ετέμπο.

Ο Ηλίας Σπάθας, μετά το τέλος του ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες, ανέλυσε στο «Mega» τις αμφισβητούμενες φάσεις και ήταν ξεκάθαρος τόσο για τη φάση που ζητάνε πέναλτι οι Θεσσαλονικείς, αλλά και για την αποβολή.

Ο πρώην διαιτητής υπογράμμισε ότι η γονατιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ είναι ο ορισμός του πέναλτι, καθώς μιλάμε για επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά και για μια φάση, όπου αν γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου θα ήταν φάουλ και κάρτα. Παράλληλα, ο Σπάθας σχολίασε και το γεγονός ότι ο ρέφερι Γκοντίνιο είχε καθαρό οπτικό πεδίο και δεν έδωσε την παράβαση, ενώ απόρησε με τη λειτουργία του VAR, αφού για τέτοιες φάσεις επιβάλλεται να επέμβει.

Ακόμη, ο πρώην διαιτητής τόνισε ότι εφόσον το γόνατο φτάνει στο κεφάλι του αμυντικού του Άρη, είναι και κόκκινη κάρτα, ενώ αναφέρθηκε και στην αποβολή του Ετέμπο με δυο κίτρινες σε 15 λεπτά, λέγοντας πως ειδικά η πρώτη κίτρινη κάρτα δεν δίνεται, ενώ η δεύτερη για το πάτημα, είναι αυστηρή, αφού πάει απρόσεκτα μεν, αλλά όχι επικίνδυνα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Σπάθα: 

Για το πέναλτι που έδωσε ο Γκοντίνιο στην ΑΕΚ: «Να πούμε ότι σε αυτή τη φάση σωστά καταλογίζει πέναλτι ο διαιτητής υπέρ της ΑΕΚ. Βλέπουμε ότι έχει γίνει ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα. Αν δείτε δεν προσέχει τη φάση και χτυπάει τον παίκτη της ΑΕΚ και είναι και κίτρινη κάρτα. Σωστά ο διαιτητής έδωσε την παράβαση, αλλά δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα. Βλέπουμε την ξεκάθαρη επαφή.

Για το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ: «Θα δούμε τη δεύτερη περίπτωση. Σωστά σφυρίζει για φάουλ. Θα δούμε ότι ο παίκτης της ΑΕΚ τραβάει τον αντίπαλο του και τον πετάει κάτω. Σωστά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ. Μιλάμε για μια παράβαση,, γρήγορα ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση. Μιλάμε για μια φάση ως μη γενόμενη, πολύ σωστά έπραξε ο ρέφερι.

Για τη φάση του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο: «Θα δούμε την επίμαχη φάση, όπου υπάρχει ανακοίνωση από την ομάδα του Άρη και είναι αυτή της σύγκρουσης του τερματοφύλακα της ΑΕΚ με τον κεντρικό αμυντικό του Άρη μέσα στην περιοχή. Αρχικά, ο διαιτητής δεν δίνει κάτι, όμως μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη ενέργεια από τον γκολκίπερ της Ένωσης, αφού βγαίνει με το γόνατο και χτυπάει τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Απορώ πως δεν το βλέπει ο διαιτητής και δεν δίνει πέναλτι, αφού έχει καθαρό οπτικό πεδίο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα και είναι το μεγάλο λάθος, είναι ότι εν έτη 2023 και ενώ υπάρχει το VAR να μην ελέγχεται μια τέτοια φάση. Να δει αυτό που βλέπουμε εμείς. Μιλάμε για ένα χτύπημα με το γόνατο.

Μια επικίνδυνη ενέργεια και δεν μας ενδιαφέρει αν έχει βρει πρώτα την μπάλα, αφού χτυπάει τον αντίπαλο του. Μιλάμε για μια αντικανονική παράβαση και άκρως επικίνδυνη. Αν αυτή η φάση γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του γηπέδου θα μιλούσαμε και πάλι για μια παράβαση, η οποία θα δινόταν από τον διαιτητή. Δεν έχει καμία σημασία που είναι ο τερματοφύλακας. Είναι και κόκκινη κάρτα μάλιστα για τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αφού βγαίνει με το γόνατο στο κεφάλι. Ο διαιτητής δεν το διακρίνει, θα του δώσουμε ένα μικρό ελαφρυντικό επειδή δεν το είδε, όμως έχουμε το VAR, το οποίο μπορεί να το δει τόσο ο ρέφερι στην αίθουσα, αλλά και ο διαιτητής γηπέδου όσες φορές θέλει και να υποδείξει το πέναλτι.  Δεν έχει σκοπιμότητα το χτύπημα, αλλά είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Αν είχε σκοπιμότητα θα ήταν σοβαρό, βίαιο παιχνίδι.

Για την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που πήρε ο Ετέμπο ο Σπάθας είπε: «Στη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχεται ο παίκτης του Άρη δεν υπάρχει αμφιβολία για το πάτημα και το φάουλ. Στην πρώτη κίτρινη κάρτα όμως που παίρνει ο ποδοσφαιριστής των κίτρινων είναι φάουλ όμως όχι κάρτα. Αφού όπως βλέπουμε τον ακουμπάει, τον σπρώχνει. Δεν είναι το χέρι του επικίνδυνα τοποθετημένο, είναι φάουλ σε καμία περίπτωση όμως κίτρινη κάρτα. Όσον αφορά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε είναι τουλάχιστον αυστηρή. Του πατάει το πόδι, δεν τον χτυπάει. Μιλάμε για ένα απρόσεκτο παιχνίδι, αλλά όχι επικίνδυνο. Εγώ να πω ότι είναι τραβηγμένο ότι είναι προς την κίτρινη, αλλά ο διαιτητής θα έπρεπε να λάβει υπόψιν και την πρώτη κίτρινη που έδωσε. Επίσης δεν γίνεται να δίνει κίτρινη κάρτα την παράβαση αυτή και να μην έχει κοιτάξει καν στο VAR τη φάση με τη γονατιά του Αθανασιάδη».

Δείτε το βίντεο στο Mega με τον Σπάθα: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ