Η εναλλακτική που έγινε πολυεργαλείο και σκόρερ

Η εναλλακτική που έγινε πολυεργαλείο και σκόρερ

Ο Χατζηθεοδωρίδης εξελίσσεται σε μία ακόμα σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό κι ας αποκτήθηκε ως εφεδρικός του Ινσούα…

«Ξέρω τον τρόπο δουλειάς στην Αγγλία. Ο Χατζηθεοδωρίδης γνώριζε όταν έφυγε  16 ετών για το εξωτερικό και 12-13 ετών από την πόλη του για Ακαδημία στο Λουτράκι ότι είναι ρίσκο, αλλά δείχνει και πράγματα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Έφυγε για να κυνηγήσει το όνειρό του και φανερώνει πως έχει γαλουχηθεί μακριά από το σπίτι του και την οικογένεια. Αγωνιστικά είναι μία καλή λύση ως δίδυμο με τον Ινσούα. Εχει στοιχεία να βοηθήσει».

Αυτά ήταν τα λόγια του Νίκου Νταμπίζα στις 24 Αυγούστου, για τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, στην παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών στο Κορωπί. Ένα ακόμα ελληνόπουλο… της διασποράς που επέλεξαν οι Νταμπίζας, Δώνης το καλοκαίρι. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού του με τα θετικά του και τα αρνητικά του, στέκεται πάντα σε δύο ακόμα στοιχεία εκτός από τις ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή. Στην προσωπικότητα και στο κίνητρο. Ο Χατζηθεοδωρίδης κρίθηκε ότι διαθέτει και τα δύο. Συν το όποιο ταλέντο που έχει φανερώσει και θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να το κάνει.

Ο αριτεροπόδαρος παίκτης, λοιπόν, αποκτήθηκε ως εναλλακτική του Ινσούα. Ο Οικονόμου υπολογίζεται περισσότερο ως στόπερ και πρόθεση των Νταμπίζα, Δώνη ήταν να αποκτηθεί ένας επιθετικός μπακ χαφ. Ο Μακεδόνας παίκτης έχει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Φάνηκε και στα φιλικά του καλοκαιριού. Αμυντικά είχε αδυναμίες, όπως άλλωστε στην περίοδο της προετοιμασίας όλη η ομάδα, αλλά ανεβοκατέβαινε την πλευρά. Πραγματικό μηχανάκι με καλή σέντρα.

Μόνο αριστερό μπακ, όμως, δεν τον έχουμε δει στα επίσημα παιχνίδια. Ο Ινσούα έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο και ο Χατζηθεοδωρίδης κάνει άλλες δουλειές. Και δεν είναι λίγες. Το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό το πραγματοποίησε στις 16 Σεπτεμβρίου στο ματς με την ΑΕΛ. Τότε μπήκε αλλαγή στο 87’ αντί του αρχηγού Δημήτρη Κουρμπέλη.

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες προπονήσεις στη συνέχεια για ν’ αλλάξει διάταξη ο Δώνης και να προσθέσει στην εξίσωση και τον Χατζηθεοδωρίδη. Στο ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, το «τριφύλλι» έπαιξε 4-2-3-1. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας έπαιξε αριστερό χαφ. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου πήγε δεξί χαφ κι από εκείνη τη θέση σύγκλινε στη μεγάλη περιοχή πριν φύγει το ημίχρονο και τελείωσε ιδανικά για το καθοριστικό 2-0, που κλείδωσε τη νίκη, την εξαιρετική ασίστ του Χατζηγιοβάνη.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Χατζηθεοδωρίδης στα άκρα. Πότε αριστερά, πότε δεξιά. Κι όταν βγήκε ο Μπουζούκης και μπήκε ο Στάικος, έπαιξε για λίγο κοντά στον Μακέντα στο 4-3-2-1. Ενδιάμεσα ο Χατζηθεοδωρίδης είχε παίξει και στο κύπελλο με τον Παναιτωλικό. Τότε αριστερό μπακ χαφ σε ιάταξη 3-4-2-1 ήταν ο Οικονόμου. Ο Μακεδόνας άσος έπαιξε, λοιπόν, δεξιά ως στήριγμα του Βέργου κι αριστερά ήταν ο Καμπετσής. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε και λίγο εσωτερικός χαφ, θέση στην οποία είχε δοκιμαστεί και στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις αρχές Σεπτεμβρίου με παρτενέρ τότε τους Τζανδάρη, Κουντουριώτη.

Και πάμε στον Πανιώνιο. Ο 49χρονος τεχνικός παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-4-2. Ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας έπεσε. Έβγαλε τότε τον Καμπετσή και προτίμησε πάλι να ρίξει στη μάχη τον βραχύσωμο χαφ, αριστερά, γυρίζοντας το σχήμα σε 4-2-3-1. Αυτό στο 63ο λεπτό. Στο 72’ ο νεαρός δεν δίστασε να δοκιμάσει από μακριά το πόδι του, σε μία κομπίνα σε κόρνερ, που έδειχνε να χαλάει… Με λίγη δόση τύχης, αφού η μπάλα βρήκε στον Ντουρμισάι, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πανηγύριζε και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (δύο βασικός, δύο αλλαγή), 170 λεπτά συνολικά και δύο γκολ. Ένα τέρμα ανά 85 λεπτά. Αυτή την επίδοση σχεδόν έχει και ο Μακέντα… Για να κάνουμε και λίγο πλάκα, έπιασε τους Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη στα δύο γκολ (πάντα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα) και όλοι μαζί… κυνηγούν τον Γιόχανσον που έχει τρία.

Το ρίσκο

Ο Χατζηθεοδωρίδης γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1997. Σε λίγες μέρες κλείνει τα 21 του χρόνια, αλλά ήδη στο ποδόσφαιρο έχει πάρει αποφάσεις που θα τον συνοδεύουν μία ζωή. Κι αυτό, όπως είπε κι ο Νταμπίζας, δείχνει πολλά. Ο ναρός παίκτης ξεκίνησε από την Ακαδημία ΜΑΣ Καλλιθεακός στην Κατερίνη. Εκεί τον εντόπισαν και σε ηλικία 12-13 ετών μετακόμισε στην ελληνική Ακαδημία της Αρσεναλ στο Λουτράκι.

Το όνειρο ήταν μπροστά του και δεν σκόπευε να το εγκαταλείψει. Σε ηλικία σχεδόν 17 ετών, λοιπόν, πήρε υποτροφία (στις 6/6/14) για την Ακαδημία των «κανονιέρηδων». Στα τμήματα υποδομής έμεινε έως το 2016, αφού πρόλαβε να μετρήσει 44 εμφανίσεις με ένα γκολ στην Κ18 της Αρσεναλ. Στις  ρεζέρβες είχε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων ως αλλαγή, κόντρα στην Άντερλεχτ και στη Γαλατασαράι. Και τα δύο εκτός έδρας.

Η ‘Αρσεναλ, όμως, τον άφησε ελεύθερο το καλοκαίρι του 2016. Εντάχθηκε, λοιπόν, στη δεύτερη ομάδα της Μπρέντφορντ. Στην προετοιμασία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με αποτέλεσμα στις 6/8/16 να υπογράψει μονοετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι βασικοί μπακ είχαν θέματα κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Χατζηθεοδωρίδη να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ. Μπήκε στην αποστολή στο ματς με τη Γουλβς, στις 24/9. Η Μπρέντφορντ διέκρινε το ταλέντο του και τον Μάρτιο του 2017 του έκανε νέο διετές συμβόλαιο.

Ο άσος του Παναθηναϊκού έκανε τελικά ντεμπούτο ως βασικός στη νίκη με 3-1 στην παράταση με τη Γουίμπλεντον για το Λιγκ Καπ στις 8/8/17. Ήταν, ωστόσο, τρίτος αριστερός μπακ και στις 19/1/18 πήγε δανεικός στην Τσέλτεναμ (League 2). Μέτρησε 18 παιχνίδια και το καλοκαίρι γύρισε για να ξεκινήσει προετοιμασία με τη Μπρέντφορντ. Τότε εμφανίστηκε ο Νταμπίζας, έδωσε ένα ποσοστό μεταπώλησης 25% στον αγγλικό σύλλογο, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε τριετές συμβόλαιο και τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμου τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ