Ανάλυση: Πώς ο Παναθηναϊκός έτρεξε με… 102 (pic, vids)

Ανάλυση: Πώς ο Παναθηναϊκός έτρεξε με… 102 (pic, vids)

Παναθηναϊκός VS Γκραν Κανάρια: Γιατί το Τριφύλλι έκανε εύκολο το έργο του απέναντι στους Ισπανούς.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα, με μια άνετη νίκη κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Η αναμέτρηση αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Πράσινους, ώστε να επιχειρήσουν την επούλωση της πληγωμένης τους ψυχολογίας μετά το στραπάτσο στην Γερμανία. Τα κατάφεραν και με το παραπάνω – σκόραραν με το τσουβάλι, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά έδειξαν να διασκεδάζουν το παιχνίδι. Η δυναμικότητα βέβαια του αντιπάλου δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις. Οι Ισπανοί έμοιαζαν ώρες ώρες κυριολεκτικά ανήμποροι για οποιαδήποτε αντίδραση.

Το Τριφύλλι επικράτησε στην μάχη των rebound  – απέναντι σε μια πανύψηλη ομάδα  – έκανε μόλις 10 λάθη, ενώ σούταρε καταπληκτικά για δύο πόντους (2FG%=63,8%). Η μοναδική ένσταση αφορά το τρίποντο. Προσέξτε το γεγονός πως εκτέλεσε μόλις 12 σουτ τριών πόντων – και μάλιστα με χάλια ποσοστό (3FG%=25%) δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση ένδειξη ορθολογικού τρόπου επίθεσης, όπως διαφημίζεται δεξιά και αριστερά. Πριν 15 χρόνια ίσως να συνέβαινε. Σήμερα όχι. Ας περάσουμε λοιπόν στο βίντεο.

1) Pick n Pop

Λυπάμαι αν σας το χαλάω, αλλά το play είναι εκτελεσμένο λάθος. Ο Μήτογλου μετά το screen, θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από το τόξο και να σουτάρει για τρεις. Η απόδειξη για αυτό που αναφέρω – πέρα από το προφανές 3>2 –  βρίσκεται στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στους τύπους ‘’πόντοι ανά κατοχή’’ και ‘’πόντοι ανά σουτ’’. Για αυτό όμως θα συζητήσουμε σε ένα διαφορετικό κείμενο. Για την ώρα εμπιστευτείτε αυτό που σας γράφω.

2) Transition

Θυμάστε τι κουβεντιάζαμε τις προάλλες, σχετικά με το πώς η καλή άμυνα οδηγεί σε καλή επίθεση; (και πόσο αλληλένδετα είναι αυτά τα δύο μεταξύ τους;). Οι παραπάνω φάσεις αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γενικά πάντως ο Παναθηναικός έτρεξε πολύ και με αρκετή επιτυχία στον αιφνιδιασμό, ακόμα και μετά από αντίπαλο καλάθι.

3) Weave

Έχουμε ξαναμιλήσει για το εν λόγω play. Επί της ουσίας περιλαμβάνει μια αλληλουχία DHO (Driblle HandOFF = πάσα χέρι με χέρι) και συνεχόμενων ball screens στην περιφέρεια, τα οποία συνεχίζονται μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο ρήγμα. Σαν δράση είναι πολύ της μόδας από πέρσι, καθώς αναγκάζει ολόκληρη την ομάδα να μπει σε διαδικασία κίνησης. Εδώ ο Lekavicius εκμεταλλεύεται το κενό και ορμάει προς το καλάθι.

4) Ο Deshaun Thomas

Ο Αμερικανός forward ξεδίπλωσε το παρκέ ορισμένα από τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Κυριάρχησε επί των αντιπάλων του στο Post, βοήθησε στο rebound και γενικά πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση.

5) Floppy Action

Μια δράση που συναντάμε με μεγάλη συχνότητα. Ο Langford ξεκινάει από το ύψος της μπασκέτας  και χρησιμοποιεί το screen του Lasme – Ο Θανάσης βέβαια δεν έχει καμιά δουλειά εκεί – για να φτάσει ως την καρδιά του ζωγραφιστού (curl).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ