Ρογκαβόπουλος: «Θα τα δώσουμε όλα χωρίς φόβο κόντρα στις ΗΠΑ, σαν να παίζουμε με την Ιορδανία»

Ρογκαβόπουλος: «Θα τα δώσουμε όλα χωρίς φόβο κόντρα στις ΗΠΑ, σαν να παίζουμε με την Ιορδανία»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο αυριανό (28/8) ματς κόντρα στις ΗΠΑ αλλά και στο κρίσιμο ματς κόντρα στη Νέα Ζηλανδία που θα κρίνει το μέλλον της Εθνικής στο Mundobasket

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλη διοργάνωση με τη Γαλανόλευκη στο φετινό Mundobasket, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ματς της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης κόντρα στις πολυδιαφημισμένες ΗΠΑ.

Δεν παρέλειψε μετά από ερώτηση να αναφερθεί και στο τρίτο ματς της φάσης των ομίλων, κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, όπου εν πολλοίς θα καθορίσει την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Κορδόν για τον «ταύρο» Πιερότι – Η ομοιότητα με Ορτέγκα, που εξηγεί τι θέλει ο Ολυμπιακός

«Παρακολουθήσαμε τον αγώνα των Αμερικανών. Στην αρχή η Νέα Ζηλανδία, με την πίεση που άσκησε, οδήγησε τις ΗΠΑ σε κάποια λάθη και πήρε ένα προβάδισμα. Ύστερα ο ρυθμός της Αμερικής ήταν αρκετά πιο γρήγορος. Με την πάροδο του χρόνου, πήρε μια διαφορά και το παιχνίδι τελείωσε σχετικά εύκολα. Εμείς γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι ένα από τα φαβορί για το Παγκόσμιο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ο κόουτς έχει προετοιμάσει την ομάδα όσο γίνεται καλύτερα, πιστεύω ότι θα δώσουμε μια καλή μάχη», δήλωσε αρχικά.

Ερωτηθείς για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον καθοριστικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία ανέφερε: «Όχι. Παίζουμε με την Αμερική και θα τα δώσουμε όλα, δεν έχουμε κανέναν φόβο! Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, είμαστε ενωμένοι, έχουμε καλή χημεία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε καλά μεταξύ μας, αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Ένας παίκτης δεν μπορεί να πει ότι θα κρατήσει δυνάμεις για το επόμενο παιχνίδι το επόμενο τριήμερο. Θα μπεις να παίξεις και θα τα δώσεις όλα! Δεν σκέφτεσαι πόση ώρα έχεις παίξει ή τι έχεις κάνει. Ούτε ο κόουτς το σκέφτεται εκείνη την ώρα. Κοιτάει το σκορ και τι μπορεί να κάνει για να κερδίσει το παιχνίδι».

Ενώ για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ενόψει της κόντρας με τις ΗΠΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο για το αυριανό ματς. Αισθάνομαι όπως θα έπαιζα κόντρα στην Ιορδανία. Μιλάμε για ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα μπορούν να συμβούν, είδατε ότι η Ιορδανία μας έβαλε δύσκολα για τρεις περιόδους. Όπως η Νέα Ζηλανδία έβαλε προβλήματα στην Αμερική, πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς με τους Αμερικανούς. Και ακόμα καλύτερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ