Λίβερπουλ-Τότεναμ: Από τους σολίστες στις ορχήστρες…

Λίβερπουλ-Τότεναμ: Από τους σολίστες στις ορχήστρες…

Στη Μαδρίτη, στην πρωτεύουσα της χώρας που οι ομάδες τους κυριαρχούν στο ποδόσφαιρο χρόνια τώρα, Τότεναμ και Λίβερπουλ θα πιστοποιήσουν ήρθε η ημέρα που οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες παραχωρούν τον πρώτο λόγο στην ομαδική προσπάθεια και το συλλογικό πνεύμα.

Οποιος πει ότι η Λίβερπουλ είναι το ακλόνητο φαβορί στην Μαδρίτη, την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Τη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ τη συζητά και τη θαυμάζει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, αλλά η ιστορία της Τότεναμ είναι εξίσου θαυμάσια και αντέχει να τη διηγούμαστε για χρόνια.

Μια ομάδα που έμεινε χωρίς μεταγραφές επειδή ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα, για να ολοκληρώσει τον επιβλητικό νέο γήπεδό της, που έπαιζε με ελλείψεις και χωρίς τον χαρισματικό αρχηγό της, έφτασε τελικά στο μεγάλο ραντεβού της 1ης Ιουνίου.

Μια ομάδα που πέταξε έξω την ασύγκριτη Μάντσεστερ Σίτι σε δυο παιχνίδια μπορεί να το κάνει και απέναντι στην Λίβερπουλ. Ακόμα και μετά την φοβερή ανατροπή μέσα στο Άμστερνταμ και τα διαπιστευτήρια σπουδαίας ομάδας που κατέθεσε στην Ολλανδία η Τότεναμ, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η Λίβερπουλ είναι καλύτερη ομάδα από την Τότεναμ. Αυτό δεν της δίνει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ποκετίνο έχει δημιουργήσει μια ομάδα που δεν τα παρατάει κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες. Η επίθεση της είναι ίσως η ποιο γρήγορη στον κόσμο. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν με την μπάλα στα πόδια ο Βραζιλιάνος Μόουρα και ο Κορεάτης Σον μπορεί να ξεχαρβαλώσει κάθε άμυνα.

Οι Λονδρέζοι είναι πάρα πολύ δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες λαο ο Ερικσεν τους καθοδηγεί μαεστρικά με την βοήθεια του Ντέλε Αλι.

Οι Πετεινοί πήραν την πρόκριση γιατί ο Αγιαξ συνέχισε να παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο και μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε με τον Ζίγιεκ. Δηλαδή η ομάδα μπροστά για να πετύχει κι ένα τρίτο. Ενα αφελές ποδόσφαιρο απαλλαγμένο από κάθε σκοπιμότητα. Οταν ξέρει πως οι αντίπαλοι είναι ταχύτατοι αλλά εσύ βγαίνεις μπροστά σαν να θες να τους διαλύσεις αντί να κλείσεις τους χώρους και να πάρεις άνετη πρόκριση τότε έχεις μεγάλη ευθύνη για τον αποκλεισμό σου.

Ο Αγιαξ πληρώθηκε με το νόμισμα που πλήρωνε τους αντιπάλους του μέχρι τώρα. Η Τότεναμ πήρε την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό δείχνοντας τη νοοτροπία που έχουν όλες οι αγγλικές ομάδες όσο κι αν οι Άγγλοι παίκτες αποτελούν μειοψηφία στις τάξεις τους.

Ο Ποκετίνο αναδεικνύεται σε μεγάλη μορφή της προπονητικής διότι δεν δουλεύει με παίκτες της πρώτης γραμμής που η ομάδα τους φέρνει στο απόγειο της καριέρας τους. Αντίθετα είναι η Τότεναμ που απογειώνει καριέρες. Είτε πρόκειται για του Κέιν και του Ντέλε Αλι είτε για του Μόουρα, που δεν χώρεσε στον γαλαξία αστέρων της Παρί.

Η δουλειά του Αγιαξ με τα μικρά παιδιά είναι σαφώς πιο δύσκολη, αλλά κι όσα πετυχαίνει ο Ποκετίνο στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, είναι άξια επαίνων.

Στην Μαδρίτη, στην πρωτεύουσα της χώρας που οι ομάδες τους κυριαρχούν στο ποδόσφαιρο χρόνια τώρα δυο αγγλικές ομάδες θα πιστοποιήσουν ότι περνάμε στην επόμενη μέρα του αθλήματος. Εκεί που οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες παραχωρούν τον πρώτο λόγο στην ομαδική προσπάθεια και το συλλογικό πνεύμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ