Πύρινος όλεθρος στην Αυστραλία: Έχουν καεί 500 εκατομμύρια ζώα

Πύρινος όλεθρος στην Αυστραλία: Έχουν καεί 500 εκατομμύρια ζώα

Δραματική η κατάσταση.

Πύρινη κόλαση επικρατεί στην Αυστραλία, όπου οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες, αφήνοντας πίσω τους χάος και καταστροφή. Η ανατολική ακτή έχει παραδοθεί στον πύρινο όλεθρο, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους να κάνουν άνιση τη μάχη για τους ηρωικούς πυροσβέστες, που παλεύουν με νύχια και με δόντια να περιορίσουν τις φλόγες-τέρατα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν καεί σχεδόν μισό εκατομμύριο ζώα. Το BBC αναφέρει πως ο σοκαριστικός αυτός αριθμός προέρχεται από τον καθηγητή Chris Dickman του Πανεπιστημίο του Σίδνεϊ, ο οποίος είναι ειδικός στη βιοποικιλότητα της Αυστραλίας.

Σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο τίτλος είναι ότι «480 εκατομμύρια ζώα πέθαναν. Ωστόσο μέσα στο κείμενο αναφέρεται ότι ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο των ζώων που επηρεάστηκαν χωρίς απαραίτητα να πεθάνουν μετά το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς.

Τονίζει ωστόσο ότι ακόμα και όσα ζώα επιβίωσαν δύσκολα θα καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή στο άμεσο μέλλον, λόγω της έλλειψης τροφής και καταφυγίου.

Επιστρατεύονται 3.000 έφεδροι και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Από τις πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν οι φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές να αναζητήσουν καταφύγιο στις ακτές.

Η κυβέρνηση κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, προχωρώντας σε πρωτοφανή κινητοποίηση των μέσων που διαθέτει το κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ειδικά εξοπλισμένου για περιπτώσεις καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η απόφαση αυτή μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους άνδρες επί του πεδίου, περισσότερα αεροπλάνα στον ουρανό, περισσότερα πλοία στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρισον, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις φονικές πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ