Διαμαντόπουλος : «Το μυαλό μου στον Άρη της Superleague»

Διαμαντόπουλος : «Το μυαλό μου στον Άρη της Superleague»

Ο πρώτος σκόρερ του Άρη, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, μέσα από to10.gr μιλάει για την επίτευξη της ανόδου και τους προσωπικούς του στόχους.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος σήκωσε, σε μεγάλο βαθμό, το βάρος της επίθεσης του Άρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές της καριέρας του. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 γκολ, πολλά εκ των οποίων χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στον Άρη.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση που του απεύθυνε to10.gr και μας μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα και την επίτευξη του στόχου της ανόδου, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αποκάλυψε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η καθιέρωση με τον Άρη και στη Superleague, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα και στους οπαδούς της ομάδας του.

– Δημήτρη, η χρονιά τελείωσε και ο Άρης πέτυχε τον στόχο του. Πώς ζήσατε εσείς τη χρονιά από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα, που έχετε εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή στη Superleague;

«Από την προετοιμασία είχαμε θέσει αυτό τον στόχο, την άνοδο στη Superleague, και ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Μπορεί να έχουμε μεγάλη διαφορά με την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας, αλλά να ξέρετε πως καθόλου εύκολη δεν ήταν αυτή η άνοδος. Δεν θεωρείται αυτονόητη επειδή είσαι Άρης. Παρ’ όλα αυτά, παραμείναμε ενωμένοι από την αρχή της χρονιάς και πετύχαμε τον στόχο».

– Νιώθατε ότι υπήρχε επιπλέον πίεση και μηδενική ανοχή από τον κόσμο επειδή είχε αποτύχει την προηγούμενη χρονιά η ομάδα;

«Το γνωρίζαμε από την αρχή, όταν ήρθαμε στην ομάδα. Νομίζω πως μάλλον μας βοήθησε, μας έκανε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι σε κάθε ματς. Πιστεύω πως ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα έμεινε αήττητη μέχρι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ του δεύτερου γύρου».

– Αντιμετώπισες τον Άρη ως αντίπαλος πέρσι. Τι το διαφορετικό εντόπισες να έχει φέτος που του επέτρεψε να εξασφαλίσει την άνοδο;

«Πέρσι ήταν, θα έλεγα, μια ομάδα πιο “soft”, που μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος πολλές φορές δεν ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα ήταν δομημένη από την αρχή έτσι ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που έχει το πρωτάθλημα της Football League. Ήμασταν πολύ υποψιασμένοι από την αρχή, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν η περσινή ομάδα, και ξέραμε ότι δεν χωράει δεύτερο λάθος για τον Άρη».

– Υπήρξε κάποιο σημείο μέσα στη χρονιά που ανησυχήσατε ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της;

«Δεν υπήρχε σημείο που να πιστέψαμε ότι δεν θα βγει η ομάδα, αλλά εκεί που προβληματιστήκαμε ήταν όταν παίξαμε μέσα στην Καλλιθέα και μας ακυρώθηκαν τρία γκολ, το ένα πεντακάθαρο. Έχασε και άλλες φάσεις ο διαιτητής και εκεί αρχίσαμε να ανησυχούμε για το τι γίνεται, μήπως κάποιος δεν μας θέλει».

– Σου έχει ξανατύχει να σου ακυρώσουν τρία γκολ σε ένα ματς;

«Όχι, ποτέ, είναι πρωτοφανές (γέλια)».

– Έχεις πετύχει, μέχρι στιγμής, 14 γκολ και έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις το νούμερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Επομένως η χρονιά αυτή ήταν καλή για σένα και σε προσωπικό επίπεδο…

«Σίγουρα, και για μένα προσωπικά ήταν καλή η χρονιά, αν αναλογιστεί κανείς τη συγκομιδή σκοραρίσματος που έχω κάνει. Πλέον αφού η ομάδα έχει ανέβει, έχω θέσει ως στόχο να πετύχω όσο περισσότερα τέρματα μπορώ. Έχω ένα προσωπικό ρεκόρ που κυνηγάω από τότε που είχα βγει πρώτος σκόρερ στον Ολυμπιακό Βόλου με 15 τέρματα. Παιχνίδι με παιχνίδι, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μέσω αυτού να έρχεται και το σκοράρισμα».

– Έχεις συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο στον Άρη. Φαντάζομαι ότι τώρα που η χρονιά ολοκληρώνεται πρέπει να σκέφτεσαι την ομάδα στη Superleague, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες σου…

«Μόνο αυτό είναι στο μυαλό μου. Θα φοράω τη φανέλα του Άρη για άλλον έναν χρόνο και θα διεκδικήσω μέσα από την προετοιμασία και τις προπονήσεις μια θέση στην ομάδα».

– Πιστεύεις ότι πρέπει να παραμείνει ένας βασικός κορμός; Γιατί δεν γίνεται να φύγουν 25 παίκτες και να έρθουν άλλοι τόσοι καινούριοι…

«Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, κατά τη γνώμη μου, γιατί οι ομάδες χτίζονται και δεν δημιουργούνται με μαγικά ραβδάκια. Θέλει υπομονή. Τα παιδιά που έπαιξαν φέτος στην ομάδα θεωρώ ότι ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στη Football League και πιστεύω ότι θα τους ζήλευαν και ομάδες της Superleague. Μπορεί να μη προσφέραμε θέαμα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πρωτάθλημα και πως είναι δομημένο στην Ελλάδα και με τους αντιπάλους, φυσικά. Πιστεύω πως πρέπει να μείνουν 12 με 14 άτομα το λιγότερο, γιατί του χρόνου οι παίκτες θα έχουν και διαφορετικές προκλήσεις και θα τις κυνηγήσουν με μεγαλύτερο ζήλο, δηλαδή ο κάθε παίκτης θα γίνει ακόμη καλύτερος. Σε ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Superleague, με πιο ανοιχτούς χώρους, νομίζω ότι πολλοί παίκτες θα μπορέσουν να δείξουν τις αρετές τους».

– Η εικόνα που δείχνατε προς τα έξω ήταν αυτή μιας πολύ δεμένης ομάδας. Ήταν όντως καλό το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Γενικότερα ήταν όντως πολύ καλό το κλίμα. Από την προετοιμασία είδαμε ότι είμαστε όλοι μια γροθιά. Μας βοήθησαν πολύ σε αυτό και τα νικηφόρα αποτελέσματα που κάναμε στην αρχή και συσπείρωσαν και τον κόσμο, που μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Είδαμε σε ματς Football League 18.000 οπαδούς, αυτό δεν γίνεται ούτε στη Superleague. Και αυτό το κομμάτι μας έκανε πιο σοβαρούς και αποφασισμένους να πετύχουμε τον στόχο, γι’ αυτό έβγαινε και η εικόνα που είχαμε».

– Μιας και ανέφερες τον κόσμο, θα ήθελες να του στείλεις ένα μήνυμα για το τέλος της χρονιάς, αλλά και για την επόμενη, που ο Άρης θα επιστρέψει στη Superleague;

«Το μόνο που έχουμε να πούμε από την πλευρά μας στον κόσμο είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που μας έδωσε όλη τη χρονιά. Δεν ήταν ποτέ απέναντι μας ό,τι και να συνέβαινε στο γήπεδο, παρά μόνο μας βοηθούσε. Του το ανταποδώσαμε, πιστεύω, και με το παραπάνω, γιατί πετύχαμε τον στόχο της ανόδου και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ομάδα θα είναι στη φυσική της θέση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ