Μαρόκο-Ιράν με… ελληνικό ενδιαφέρον

Μαρόκο-Ιράν με… ελληνικό ενδιαφέρον

Ανοίγει η αυλαία του δεύτερου ομίλου με Μαρόκο και Ιράν να δίνουν τη δική τους μάχη στη «Zenit Arena» της Αγίας Πετρούπολης (18:00, ΕΡΤ1).

Μπορεί όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων να είναι στραμμένα στο ντέρμπι της ιβηρικής χερσονήσου ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ισπανία ωστόσο την αυλαία του δεύτερου ομίλου ανοίγουν Μαρόκο και Ιράν στην Αγία Πετρούπολη (18:00).

Τα δύο αουτσάιντερ του ομίλου θέλουν να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση, αρχής γενομένης από ένα θετικό αποτέλεσμα στην σημερινή τους πρεμιέρα.

Για το Μαρόκο που επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από 20 χρόνια και τη διοργάνωση της Γαλλίας, το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα είναι αυτό του αμυντικού Ντιράρ που είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Οι Μαροκινοί πραγματοποίησαν εκπληκτική πορεία στα προκριματικά τερματίζοντας πρώτοι και αήττητοι στον όμιλό τους και συνολικά μετρούν 18 παιχνίδια χωρίς ήττα. Ο Μεχντί Μπενατιά της Γιουβέντους ξεχωρίζει στο ρόστερ της ομάδας.

Από την άλλη το Ιράν με τους τρεις «’Ελληνες» στο ρόστερ του (Μασούντ, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί) θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μιας και είχε δώσει το παρόν και σε αυτό της Βραζιλίας. Το Ιράν όπως και το Μαρόκο τερμάτισε πρώτο και αήττητο στον όμιλό του για τα προκριματικά. Στα αγωνιστικά, ο μέσος Εζατολάχι είναι τιμωρημένος και δε θα αγωνιστεί ενώ αμφίβολοι είναι οι Ταρέμι και Ντεζάγκα.

Και οι δύο ομάδες θα συμμετέχουν για 5η φορά σε Μουντιάλ με τους Μαροκινούς να μετρούν δύο νίκες σε τελική φάση και τους Ιρανούς μόλις μία.

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση είναι το νεότευκτο «Zenit Arena» της Αγίας Πετρούπολης που εγκαινιάστηκε το 2017 και έχει χωρητικότητα 68.134 θέσεων.

Πιθανές 11άδες:

Μαρόκο (Ρενάρ): Μονίρ, Ασράφ, Σαΐς, Μπενατιά, Μεντίλ, Ελ Αχμάντι, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Ζιγιέκ, Άμραμπατ, Μπουταΐμπ.
Ιράν (Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Μοχαμαντί, Πουραλιγκανζί, Τσεσμί, Μονταζερί, Μασούντ, Χατζισαφί, Εμπραχίμι, Αμιρί, Αζμούν, Τζαχανμπάκς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ