Βραζιλία – Ελβετία 1-1

Βραζιλία – Ελβετία 1-1

Ουσία και θέαμα... αλληλοεξουδετερώθηκαν με τους Ελβετούς να παίρνουν τελικώς σπουδαία ισοπαλία από τους Βραζιλιάνους (1-1)!

Ο Κουτίνιο πέτυχε εξωπραγματικό γκολ για τη Βραζιλία και ξεκλείδωσε την καλοστημένη άμυνα της Ελβετίας. Δεν ήταν όμως αρκετό για τους παίκτες του Τίτε που τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους μαχητικούς Ελβετούς (1-1). Έτσι μετά την ανώμαλη προσγείωση της Αργεντινής, έχουμε μία ακόμα έκπληξη στο Μουντιάλ.

Η πολυνίκης του θεσμού Βραζιλία της ντρίμπλας, του θεάματος, της τεχνικής κλήθηκε να τα βάλει με την ουσία, την μαχητικότητα και το… ξύλο των Μπεχράμι – Τζάκα. Κατάφερε να προηγηθεί, με γκολ αντάξιο της ταυτότητάς της. Δεν κατάφερε και να νικήσει όμως. Οι παίκτες του Πέτκοβιτς ήξεραν πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουν. Μόνο έτσι μπορούσαν να κοντράρουν την ποιοτική ανωτερότητα των Βραζιλιάνων. Με πείσμα, με νεύρο, με δύναμη. Βρήκαν και το γκολ από μία στημένη φάση κι όλα καλά!

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα, Φιλίπε Κουτίνιο, στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, χωρίς να έχουν προηγηθεί μεγάλες φάσεις για τη Σελεσάο, άνοιξε το σκορ με φαντασμαγορικό τρόπο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να παίρνει τρομερά φάλτσα (1-0). Η αμυντική προσήλωση των Ελβετών ταράχτηκε. Χάθηκε η συγκέντρωση και για λίγα λεπτά οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν για το 2-0.

Ύστερα άφησαν την αντίπαλό τους να πάρει μερικά μέτρα στο γήπεδο. Τόσο όσο. Δηλαδή μέχρι τα 30 μέτρα από την εστία του Άλισον. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, οι ισορροπίες άλλαξαν και μια στημένη φάση αποδείχθηκε αρκετή για τους Ελβετούς. Ένα κόρνερ από δεξιά, μια κεφαλιά του Ζούμπερ (που έσπρωξε και τον Μιράντα βγάζοντάς τον εκτός φάσης) και… 1-1 (έκτο διαδοχικό γκολ για τη Σελεσάο σε Παγκόσμιο Κύπελλο)! Απλά πράγματα. Μπρος στο δρόμο που χάραξε ο «δικός μας» Φερνάντο Σάντος.

Στο 69′ ο Κουτίνιο δεν βρήκε στόχο, στο 74′ ο Ακάντζι «εξουδετέρωσε» τον Ζεσούς (ίσως ήταν πέναλτι), στο 82′ ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα άουτ, ο Νεϊμάρ την έστειλε στην αγκαλιά του Ζόμερ, o Σαρ γλίτωσε το 2-1 πάνω στην γραμμή σε μεγάλη ευκαιρία του Ρενάτο Αουγκούστο και κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι Ελβετοί έβαλαν σε μπελάδες τους φαντεζί Βραζιλιάνους.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο (60΄ Φερναντίνιο), Ζεσούς (79΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Παουλίνιο (67΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Γουίλιαν

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ (87΄Λανγκ), Ακάνζι, Σεφέροβιτς (80΄ Εμπολό), Τζάκα, Μπεχράμι (71΄ Ζακαρία), Ροντρίγκες, Ζούμπερ, Τζεμάιλι, Σαρ, Σακίρι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ