Μουντιάλ : Αγγλία ή Κολομβία για το τελευταίο εισιτήριο των «8»

Μουντιάλ : Αγγλία ή Κολομβία για το τελευταίο εισιτήριο των «8»

Με το ντέρμπι Κολομβία-Αγγλία κλείνει η αυλαία της φάσης των 16 του Μουντιάλ.

Την τελευταία «κενή» θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, διεκδικούν την Τρίτη (21:00) η Κολομβία και η Αγγλία, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σπαρτάκ Μόσχας.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, θα έχει η ενδεχόμενη απουσία του Χάμες Ροντρίγκες. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, αντιμετώπιζε μυϊκό τραυματισμό πριν το Μουντιάλ και στον αγώνα με την Ιαπωνία, υποτροπίασε. Πιθανότατα δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα, γεγονός που δυσκολεύει τον Χοσέ Πέκερμαν. Ωστόσο, η «αλεπού των πάγκων», αναμένεται να βρει λύση και με το 4-2-3-1 να δυσκολέψει αρκετά τους Αγγλους. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ κυρίως ο Κιντέρο και δευτερευόντως οι Μουριέλ και Κουαδράδο θα επιχειρούν να τροφοδοτήσουν τον επιθετικό της Μονακό. Ο Γέρι Μίνα που εντυπωσιάζει στο τουρνουά, αναμένεται να ηγηθεί και πάλι της άμυνας, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι το «καλό χαρτί» των Κολομβιανών.

Οσον αφορά στην Αγγλία, ο Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, εμπιστεύεται -και δικαιώνεται- το 3-4-2-1 με τον Λίνγκαρντ σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Χάρι Κέιν, που παραμένει πρώτος σκόρερ στο τουρνουά. Πολύ καλή παρουσία έχει και ο Πίκφορντ κάτω από τα δοκάρια, όπως και ο Τρίπιερ που έχει τις δυνατότητες να κάνει «άνω κάτω» την αντίπαλη άμυνα. Ο Χέντερσον είναι ο ηγέτης στην μεσαία γραμμή και ο παίκτης που αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα, ανάλογα με τις επιταγές του Σαουθγκέϊτ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε ένα «κλειστό» ματς και πολλά θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά των Νοτιοαμερικανών. Εάν δηλαδή τους βγουν ορισμένες ενέργειες στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, είναι πιθανό να αποκτήσουν τον έλεγχο. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση, οι Άγγλοι θα κυριαρχήσουν και θα είναι πιο κοντά στην πρόκριση.

Οι πιθανές 11άδες:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ντάβιντσον Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα, Ουρίμπε, Κάρλος Σάντσες, Μουριέλ, Κιντέρο, Κουαδράδο, Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον, Λόφτους-Τσικ, Τριπιέρ, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ, Κέiν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ