TOP 10! Ποιος είναι το Νο1 στη λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκόπους – ΒΙΝΤΕΟ

TOP 10! Ποιος είναι το Νο1 στη λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκόπους – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντας τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντας τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα θεωρούν τον Ιούδα προδότη. Η λέξη «Ιούδας» είναι σε πολλές γλώσσες συνώνυμη του προδότη.

Αξιοσημείωτο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ιούδας έχει προστεθεί σε λίστα με τους δέκα πιο γνωστούς κατασκόπους/προδότες παγκοσμίως. Το παρακάτω βίντεο με ντοκούμεντα δείχνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τους πιο σημαντικούς προδότες/κατάσκοπους.

Η λίστα των μεγαλύτερων προδότων:

10. Μάρκος Ιούνιος Βρούτος – Στενος συνεργάτης του Καίσαρα που αργότερα τον μαχαίρωσε πισώπλατα.

9. Άλντριχ Άμις – Για 2 δις αποκάλυψε ολους τους Αμερικανους κατασκοπους που βρίσκονταν στην Σοβιετική Ένωση.

8. Ρόμπερτ Φόρντ – Ο Φόρντ δολοφόνησε τον φίλο και συνεργάτη του Τζεσυ Τζέιμς με μια σφάιρα στο κεφάλι για την αμοιβή των $10,000 δολλαρίων.

7. Γκάι Φόκς – Καθολικός που προσπάθησε να σκοτώσει τον Βρετανό Βασιλιά Τζέιμς Ι ανατινάζοντας το Βρετανικό κοινοβούλιο. Απέτυχε και εκτελέστηκε.

6. Γουάνγκ Τζινγκγουέι – Κινέζος πολιτικός που βοηθούσε τους Ιάπωνες κατα την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμιου Πολέμου.

5. Ρόμπερτ Χάνσεν – Πράκτορας της FBI που πούλησε 6,000 πολύτιμες σελίδες μυστικών εγγραφων στην Ρωσια απο το 1979 – 2001 για $1.4 εκατομμύρια.

4. Οι Ρόζενμπεργκς – Πουλησαν στην Ρωσία τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ και ηταν οι πρωτοι πολιτες που εκτελέστηκαν για κατασκοπεία.

3. Μπένεντικτ Άρνολντ – Προδότης στην Αμερικανική Επανάσταση. Προσπάθησε να πουλήσει το Ουέστ Πόιντ στους Βρετανούς για 20,000 λιρες.

2. Βίντκουν Κουίσλινγκ – Νορβηγός που βοήθησε τους Ναζί. Εστειλε 1000 εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1. Ιούδας Ισκαριώτής – Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ