Το “Contagion” και άλλες 12 ταινίες με πανδημίες και ιούς για να “κολλήσετε”

Το “Contagion” και άλλες 12 ταινίες με πανδημίες και ιούς για να “κολλήσετε”

Ένα βράδυ, σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Ορλεάνης, ένας άντρας δολοφονείται κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ επειδή οι συμπαίκτες του θεωρούσαν ότι τους έκλεβε. Ο άντρας αυτός ήταν μετανάστης και ο γιατρός που τον εξέτασε την επόμενη ημέρα ανακάλυψε ότι το θύμα είχε μεγάλη συγκέντρωση βακτηρίων στο αίμα του, αναφωνώντας στους συνεργάτες του να απομακρυνθούν άμεσα.

Ένα βράδυ, σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Ορλεάνης, ένας άντρας δολοφονείται κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ επειδή οι συμπαίκτες του θεωρούσαν ότι τους έκλεβε. Ο άντρας αυτός ήταν μετανάστης και ο γιατρός που τον εξέτεσε την επόμενη ημέρα ανακάλυψε ότι το θύμα είχε μεγάλη συγκέντρωση βακτηρίων στο αίμα του, αναφωνώντας στους συνεργάτες του να απομακρυνθούν άμεσα.

Μέσα σε 48 ώρες, ο γιατρός που ανακάλυψε ότι το θύμα έφερε μια μεταδιδόμενη νόσο που απειλεί την δημόσια υγεία, πρέπει να βρει και να εμβολιάσει τους δολοφόνους, ενώ η αστυνομία εμφανίζεται απρόθυμη να συνεργαστεί. Μπορεί όμως ένας γιατρός να γίνει ντέτεκτιβ;

Δεν είναι αληθινή ιστορία, άλλα η πλοκή της κλασικής ταινίας “Πανικός στους Δρόμους” που γυρίστηκε πριν από 70 χρόνια από τον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Ελία Καζάν, η οποία έχει να κάνει με έναν θανατηφόρο ιό.

Όλη αυτή η εισαγωγή όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει με την κήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία, ο οποίος έχει πλήξει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, και οι χώρες πλέον αρχίζουν να αρχίζουν κλείνουν τις “πόρτες” τους προς τον έξω κόσμο με την ελπίδα να μειωθεί η μετάδοση του.

Και ενώ κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως αυτός ο ιός θα εξελιχθεί, τώρα ίσως είναι η ώρα να δούμε μερικές κλασικές ταινίες για παγκόσμιες πανδημίες και ιούς, για να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε. Πολλοί άνθρωποι πλέον μένουν στο σπίτι (και έτσι πρέπει) και έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν παρακολουθήσει την ταινία “Contagion” (2011) του Στίβεν Σόντερμπεργκ, κάτι που είναι αρκετά λογικό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους.

Φυσικά, το “Contagion” είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες ταινίες για ιούς και πανδημίες, ωστόσο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο σημαντικές, πολιτιστικά σημαντικές, ακόμα και δημοφιλείς ταινίες που εχουν σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Παρά το γεγονός ότι μερικές περιέχουν υπερβολές, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες αντιδρούν στην προοπτική μιας παγκόσμιας πανδημίας.

12 Monkeys (1995)

28 Days Later (2002)

And the Band Played On (1993)

The Andromeda Strain (1971)

Blindness (2008)

Contagion (2011)

Containment (2015)

Flu (2013)

The Happening (2008)

The Host (2006)

Outbreak (1995)

I Am Legend (2007)

World War Z (2013)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ