Χρόνια πολλά τεράστιε Ότο (vids)

Χρόνια πολλά τεράστιε Ότο (vids)

Τα 82 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ και το «to10.gr» σας θυμίζει τη νοοτροπία, τα κατορθώματα και τις επιτυχίες του Γερμανού ως κόουτς της επίσημης αγαπημένης.

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα (9/8) ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο κορυφαίος προπονητής (της Εθνικής Ελλάδας) κλείνει τα 82 του χρόνια.

Εμείς (οι Έλληνες) του ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά» τα τελευταία 19 χρόνια, αφού τον γνωρίσαμε τον Αύγουστο του 2001, όταν και διαδέχτηκε τον Βασίλη Δανιήλ στην ηγεσία του πάγκου της Εθνικής μας ομάδας.

Η δύσκολη αρχή

Ο Ότο Ρεχάγκελ ανέλαβε μία Εθνική… παρατημένη από όλες τις μεριές. Στο πρώτο του παιχνίδι ως τεχνικός, η Ελλάδα ηττήθηκε με 5-1 από τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, με τον Τύπο να γράφει για ακόμα έναν «τουρίστα» προπονητή. Ωστόσο, ο Γερμανός απέδειξε από τον επόμενο κιόλας αγώνα ότι δεν αστειεύεται και ότι ήρθε στη χώρα για να κάνει δουλειά. Το 2-2 του «Ολντ Τράφορντ» με την Αγγλία του Ντέιβιντ Μπέκαμ στις 6 Οκτωβρίου του 2001, αποστόμωσε κάθε λογής «κριτή» που έβγαλε άσχημο συμπέρασμα για τον νέο προπονητή από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Η Εθνική δεν κατάφερε να περάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Κορέας, ωστόσο όλα έδειχναν πως κάτι ωραίο ετοιμάζεται…

Έφτιαξε ομάδα που δεν χάνει

Στα προκριματικά του EURO 2004, η Εθνική απέδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με την Ισπανία ότι πρόκειται για «σκληρό καρύδι». Ο Ρεχάγκελ είχε καταφέρει να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που δεν καταλάβαινε από ομάδες με παίκτες κορυφαίου επιπέδου και με την καλύτερη παρουσία της Εθνικής σε προκριματικά, διεκδίκησε μία θέση στα τελικά της Πορτογαλίας. Η συνέχεια ακόμη πιο γνωστή…

Ελλάδα: Συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις

Ο Ότο Ρεχάγκελ, όχι μόνο έδωσε στην Εθνική το EURO, τις τεράστιες και συνεχόμενες νίκες, αλλά επιπλέον κατόρθωσε να την βάλει στην ελίτ των μεγάλων ομάδων, με νοοτροπία να συμμετέχει με αξιώσεις σε κάθε μεγάλη διοργάνωση (έργο που το συνέχισε ο Φερνάντο Σάντος). Την οδήγησε με χαρακτηριστική ευκολία στο EURO 2008, αλλά και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, εκεί όπου η Εθνική πήρε και την πρώτη της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με απλά ελληνικά, ο Ότο Ρεχάγκελ είναι το πρόσωπο όταν μιλάς για τα καλύτερα χρόνια της Εθνικής Ελλάδας. Χρόνια πολλά κόουτς.

Δείτε παρακάτω το ποστ της Εθνικής Ελλάδας για τα γενέθλια του Ότο Ρεχάγκελ:

Πολύχρονος, κόουτς! #KingOtto #Bday

Δημοσιεύτηκε από ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (GREECE NATIONAL TEAM) στις Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ