ΠΑΟΚ : Αυτή τη φορά ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα

ΠΑΟΚ : Αυτή τη φορά ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα

Στα τέσσερα από τα πέντε έως τώρα φιλικά της προετοιμασίας ο Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει διαφορετικές 11άδες από ημίχρονο σε ημίχρονο, όπως έκανε και στο 1-1 με τη Γάνδη

Στο φιλικό με τη Γάνδη ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα. «Ήταν άλλη μια καλή προπόνηση», τόνισε στις δηλώσεις του και είναι προφανές ότι το τελικό 1-1 (οι Βέλγοι ισοφάρισαν στην τελευταία φάση του αγώνα) είχε μικρή σημασία γιατί ο Ρουμάνος ήθελε να βάλει αυτή τη φορά τους παλαιούς παίκτες να παίξουν σε σχήματα μαζί με τους καινούριους (και αυτούς που επέστρεψαν από δανεισμούς).

Στο ματς με την Στεάουα είχε χρησιμοποιήσει για περίπου 70’ λεπτά μια ενδεκάδα και παίκτες που ήταν από πέρυσι στον Δικέφαλο, και εκεί είδε ότι η περσινή χημεία υπάρχει. Αλλά απέναντι στη Γάνδη έκανε εξ αρχής μια μίξη για να μπουν καλύτερα οι καινούριοι στο κλίμα και στο πνεύμα της ομάδας, αλλά φυσικά και στην τακτική προσέγγιση των αγώνων.

Τα δικά μου συμπεράσματα από το φιλικό με τη Γάνδη είναι τα εξής:

**Είναι εντελώς διαφορετική η συνοχή και η χημεία του ΠΑΟΚ όταν παίζουν μόνο οι παλιοί παίκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες δοκιμές του Λουτσέσκου.

**Ο Λέο Ζαμπά από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει να μπαίνει καλύτερα στο πνεύμα της ομάδας και το εντυπωσιακό γκολ που έβαλε περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του ήταν ένα δείγμα των δυνατοτήτων του. Είχε καλύτερα πατήματα, καλύτερα κινήσεις και μεγαλύτερη σιγουριά και προφανώς έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Ακόμη δεν είναι ούτε 20 ετών άλλωστε.

**Ο Αμρ Ουάρντα φαίνεται ότι κέρδισε από τον Πέντρο Ενρίκε τη θέση του στην ομάδα, καθώς ο Βραζιλιάνος πάει για δανεισμό στην Αστάνα. Μετά από μόλις τέσσερις προπονήσεις στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ο Αιγύπτιος δεν ήταν έτοιμος και προφανώς δεν ήταν δυνατόν από το πρώτο φιλικό να μπει 100% στην τακτική προσέγγιση του ματς που θέλει ο Λουτσέσκου. Έχει όμως την ποιότητα και τη θέληση για να κερδίσει θέση στο ρόστερ του Δικέφαλου και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

**Ο Γιάννης Μυστακίδης το παλεύει με κάθε τρόπο για να μπει στο rotation της ομάδας για τη νέα σεζόν. Μπορεί να είναι ένας μπαλαντέρ για τον ΠΑΟΚ, καθώς έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Στο πρώτο ημίχρονο με τη Γάνδη έπαιξε σέντερ φορ και στο δεύτερο όταν μπήκε αλλαγή στο 64’ αγωνίστηκε πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Δεν έκανε κάτι φοβερό, αλλά δείχνει ότι προσπαθεί σκληρά και έχει δυνατότητες να δώσεις λύσεις.

**Ο Ευγένιος Χατσερίδης δείχνει ότι είναι βαρύς (το ξέραμε) και χρειάζεται προσοχή και υποστήριξη όταν βγαίνει απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς. Έχει την εμπειρία να καλύψει τις αδυναμίες του, αλλά ακόμη δε μοιάζει να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας. Μιλάμε για έναν παίκτη πάντως με καμιά 70 ευρωπαϊκά ματς (τα μισά σχεδόν στο Champions League) και άλλες 50 συμμετοχές στην Εθνική Ουκρανίας. Πρέπει να βρει χημεία με την υπόλοιπη ομάδα.

**Ο Μάρκο Μιχόγεβιτς που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ανέτοιμος για τον ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο όμως ότι ο νεαρός Βόσνιος στόπερ θα δοθεί δανεικός για να πάρει ματς και εμπειρίες.

**Ο νεαρός Κώστας Μπαλογιάννης παρότι χαφ καθιερώνεται στην πρώτη ομάδα ως αριστερό μπακ. Θέλει δουλειά ακόμη, αλλά το παλεύει.

**Ο Ροντρίγκο Ρέι έκανε φοβερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο με τη Γάνδη που αγωνίστηκε, δείχνοντας μεγάλη αγωνιστική ετοιμότητα.

**Ο Πρίγιοβιτς έπαιξε πρώτη φορά φέτος. Ο Λουτσέσκου είπε ότι στο επόμενο φιλικό με την Αντβέρπ (15/7), ο Σέρβος (που μπήκε στην προετοιμασία την περασμένη Κυριακή) θα πάρει 90 λεπτά συμμετοχής για να δείξει το βαθμό ετοιμότητάς του. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να ανεβάσει άμεσα στροφές ο Σέρβος ενόψει των αγώνων με τη Βασιλεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ