Αρης : Της αμύνης τα παιδιά

Αρης : Της αμύνης τα παιδιά

Ο Γιάννης Σελαλμαζίδης καταγράφει τους τρεις βασικούς λόγους που ο Άρης έχει βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ένας από τους παίκτες -και μετέπειτα προπονητής- θρύλους του αμερικάνικου φούτμπολ, ο Μπέαρ Μπράιαντ, είχε πει για πρώτη φορά ότι «Η επίθεση κόβει εισιτήρια, όμως η άμυνα φέρνει πρωταθλήματα». Στην συνέχεια η ατάκα του χρησιμοποιήθηκε από μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού, είτε αυτούσια , είτε παραφρασμένη.

Ο Άρης διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά τα πάει εξαιρετικά και στην άμυνα, έχοντας δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε εννιά παιχνίδια. Η θεαματική βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, μόνο τυχαία δεν είναι.

Πολύ σημαντική για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού αποδείχτηκε η προσθήκη του Γιώργου Δεληζήση. Ο Έλληνας στόπερ συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο δίδυμο με τον Ούγκο Σόουζα στο κέντρο της άμυνας. Οι δυο τους έχουν εντελώς διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον.

Ακόμα, μια από τις βασικές αδυναμίες του Άρη, η μεσαία γραμμή, έχει μετατραπεί σε ένα από τα βασικά του όπλα, με την παρουσία των Μουμίν και Ιντζόγλου. Τέλος, σε αντίθεση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, η πίεση του Άρη ξεκινάει από την αντίπαλη άμυνα, καθώς τόσο ο Διαμαντόπουλος, όσο και οι Πασάς, Πλατέλλας και Παυλίδης πιέζουν τα στόπερ της αντιπάλου ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ