Football League: Τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση – Σε θέση υποβιβασμού ο Ηρακλής

Football League: Τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση – Σε θέση υποβιβασμού ο Ηρακλής

Αδυσώπητη μάχη ανάμεσα σε Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου και Απόλλων Λάρισας για τη θέση πίσω από τον πρωτοπόρο Βόλο – Σε δύσκολη θέση ο Ηρακλής, που πλέον παλεύει για την επιβίωσή του - Οι αλλαγές αν γίνει η αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα της Football League έχει πάρει «φωτιά» με τρεις ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να δίνουν μάχη για μία θέση στον… ήλιο της Σούπερ Λίγκας.

Οι Παναχαϊκή και Απόλλωνας Πόντου μετά το 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι έχουν από 40 πόντους, όσους έχει και ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος γνώρισε σοκαριστική ήττα από την Δόξα Δράμας (2-0).

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Βόλος, ο οποίος μάλιστα έχει και απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Η ομάδα της Θεσσαλίας μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 49 βαθμούς και φιγουράρει στην πρώτη θέση, όντας πλέον το απόλυτο φαβορί για την απευθείας άνοδο στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τη δική τους μάχη για να μπουν σφήνα ανάμεσα σε Απόλλων Πόντου, Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας δίνουν οι Κέρκυρα και Πλατανιάς, με τους Φαίακες να έχουν 37 πόντους, όσους και η ομάδα των Χανιών. Οσον αφορά στον Ηρακλή, ο Γηραιός για αλλού ξεκίνησε και αλλού πηγαίνει. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα από την ΑΕ Καραϊσκάκης με 1-0, έπεσαν στην 11η θέση (30 β.). Ο τεχνικός του Ηρακλή, Μάνουελ Ρόκα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από τον Γηραιό.

H Football League, πάντως, μπορεί πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς απομένουν μόλις 7 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, αλλά ουσιαστικά το πρωτάθλημα είναι στον αέρα, λόγω του μπάχαλου που έχει προκύψει με την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Κανείς δεν ξέρει πόσες ομάδες θα ανέβουν, αλλά και πόσες θα επιβιβαστούν στην Γ’ Εθνική και στη Δ’ Εθνική.

Αν γίνει η αναδιάρθρωση, τότε ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν του χρόνου στο νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί με το όνομα Σούπερ Λίγκα 2. Οσον αφορά στον υποβιβασμό, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 το νέο έτος θα παίξουν στην Γ’ Εθνική, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβαστούν στην τέταρτη κατηγορία.

Αν δηλαδή το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα και είχε «κλειδώσει» η αναδιάρθρωση, τότε ο Ηρακλής θα υποβιβαζόταν στην Γ’ Εθνική! Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, λόγω αδυναμίας κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Σπάρτη – Αήττητος Σπάτων Ματαιώθηκε
Πλατανιάς – Βόλος 0-0
Ηρόδοτος – Τρίκαλα 1-0 (50′ Αργκιλέσι)
Κέρκυρα – Εργοτέλης 2-1 (32′ Μότα, 55′ Σιατραβάνης / 1′ Έφορντ)
Αιγινιακός – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-4 (28′ Κάσσος, 45′ πεν. Αποστολόπουλος, 57′, 75′ Αρναρέλλης)
Καραϊσκάκης Άρτας – Ηρακλής 1-0 (26′ Τζιώρας)
Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας 2-0 (1′ Κρητικός, 78′ Κρουθ)
Απόλλων Πόντου – Παναχαϊκή 0-0

Η βαθμολογία μετά από 23 αγωνιστικές:

1. Βόλος 49
2. Απόλλων Πόντου 40
3. Παναχαϊκή 40
4. Απόλλων Λάρισας 40
5. Κέρκυρα 37
6. Πλατανιάς 37
7. Εργοτέλης 34
8. Κισσαμικός 34
9. Δόξα Δράμας 31
10. Καραϊσκάκης 31
11. Ηρακλής 30
12. Τρίκαλα 25
13. Ηρόδοτος 25
14. Αήττητος 22
15. Σπάρτη 18
16. Αιγινιακός 13

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 27 Μαρτίου

Βόλος – Ηρόδοτος (14:00, Γήπεδο Νεάπολης)
Πλατανιάς – Σπάρτη (15:00, Γήπεδο Περιβολών)
Αήττητος Σπάτων – Καραϊσκάκης Άρτας – ΜΑΤΑΙΩΣΗ
Τρίκαλα – Κέρκυρα (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Φιλιππούπολης)
Εργοτέλης – Αιγινιακός (15:00, Παγκρήτιο Στάδιο)
Παναχαϊκή – ΑΟΧ Κισσαμικός (15:00, Γήπεδο Αγυιάς)

Πέμπτη 28 Μαρτίου
Ηρακλής – Δόξα Δράμας (15:00 ΕΡΤ3, Καυτανζόγλειο Στάδιο

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ