Ο Έρικσεν είναι ξανά εδώ και… υπόσχεται διάκριση

Ο Έρικσεν είναι ξανά εδώ και… υπόσχεται διάκριση

Ο Κρίστιαν Έρισκεν επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του και είναι έτοιμος να οδηγήσει τη Δανία σε ακόμη καλύτερες μέρες.

Η Δανία κάνει πρεμιέρα με αντίπαλο την Τυνησία (22/11, 15:00) και θα είναι παρούσα σε Μουντιάλ για έκτη φορά στην ιστορία της. Από τις προηγούμενες πέντε, μόλις τη μία δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο ενώ μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν η πορεία μέχρι την οκτάδα το 1998 στη Γαλλία.

Για τους περισσότερους βέβαια, κορυφαία ομάδα όλων των εποχών ήταν εκείνη που εμφανίστηκε στα γήπεδα του Μεξικού το 1986 με ποδοσφαιριστές όπως ο Λάουντρουπ, ο Μέλμπι, ο Άρνεσεν. Καλύτερη ακόμη κι από την ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 1992, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με οδηγό τον Έρικσεν

Πολύ πρόσφατες ωστόσο, είναι ακόμη οι μνήμες από το Euro 2020 όπου η Δανία βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο λόγω της εξαιρετικής της παρουσίας, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όσο και λόγω του σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο τότε άσος της Ίντερ σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ματς με τη Φινλανδία, προκαλώντας ανατριχίλα σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η καρδιά του είχε σταματήσει, για λίγα λεπτά το νήμα της ζωής του φάνηκε να κόβεται, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών και την τοποθέτηση απινιδωτή, ο Έρικσεν ξεγέλασε τον θάνατο και 1,5 χρόνο μετά μπορεί να θυμάται όσα έζησε εκείνο το απόγευμα στο «Parken» ως μία κακή ανάμνηση. Πλέον, έχει επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ όντας και πάλι μέλος της εθνικής ομάδας έχει μπροστά του την κορυφαία πρόκληση.

Τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ, με όνειρο μία μεγάλη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον ίδιο να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του. Η Δανία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού μετά τα όσα πέτυχε στο Euro τα πήγε περίφημα και στα προκριματικά. Προκρίθηκε ως πρώτη και μάλιστα με 8/8 και μηδέν παθητικό μέχρι τη στιγμή που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση ενώ εντυπωσιακή ήταν και στο Nations League όπου νίκησε δύο φορές την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

«Είναι η καρδιά και ο ρυθμός αυτής της ομάδας» είπε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Κάσπερ Χιούλμαντ αναφερόμενος στον Έρικσεν από τον οποίο περιμένει πολλά σε αυτό το τουρνουά. Ο έμπειρος άσος μετράει 117 συμμετοχές με το εθνόσημο και είναι το μυαλό αυτής της ομάδας αλλά και ο παίκτης που αποτελεί έμπνευση για τους υπόλοιπους. Όπως για τον Μίκελ Ντάμσγκαρντ, μία από τις μεγάλες ελπίδες του ποδοσφαίρου της χώρας που έκανε το δικό του «μπαμ» στο προηγούμενο Euro και δεν έχει κρύψει πως είδωλό του είναι ο Έρικσεν.

Κάσπερ Χιούλμαντ, ο αναμορφωτής 

«Έχουμε δύο στόχους σε αυτή την ομάδα. Ο ένας είναι να κερδίσουμε κάτι και ο άλλος να εμπνεύσουμε και να ενώσουμε τη χώρα μας», έχει πει σε μία δήλωσή του ο Χιούλμαντ και το δεύτερο κομμάτι το έχει ήδη πετύχει. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Δανία εμπνέει και ενώνει τους οπαδούς της που απολαμβάνουν να τη βλέπουν να αγωνίζεται.

Ένα ποδόσφαιρο σύγχρονο, επιθετικό, κυριαρχικό, ακόμη και κόντρα σε θεωρητικά ανώτερες ομάδες. Ο Χιούλμαντ έχει δώσει ταυτότητα στη Δανία, κερδίζοντας την αναγνώριση από τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο 50χρονος τεχνικός βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια στο τιμόνι της Δανίας και παρ’ ότι στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έβγαλε το… ψωμί του ως αμυντικός, αποδεικνύει πως ξέρει πολύ καλά να παίζει και επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ