Aνανεωμένα «καγκουρό» με Χρούστιτς οδηγό

Aνανεωμένα «καγκουρό» με Χρούστιτς οδηγό

Η ανανεωμένη Αυστραλία δεν θέλει να είναι κομπάρσος στο Κατάρ και ο Άιντιν Χρούστιτς είναι ένας λόγος για να ελπίζει πως δεν θα συμβεί αυτό.

Πιστή στο ραντεβού της με το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, η Αυστραλία θα δώσει το παρών σε Μουντιάλ για πέμπτη σερί φορά στην ιστορία της (από το 2006 κι έπειτα δεν έλειψε ποτέ) και έκτη συνολικά. Για να βρεθεί στο Κατάρ χρειάστηκε να προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι στο μπαράζ κόντρα στο Περού, πετυχαίνοντας κάτι που πιθανότατα δεν πίστευε ούτε ο κόσμος της.

Το έργο της Αυστραλίας στον όμιλο μόνο εύκολο δεν θα είναι αφού πέρα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία υπάρχει η εξαιρετική Δανία αλλά και η Τυνησία, με τους «Socceroos» να φαντάζουν ως η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Στην… πλάτη της η Αυστραλία κουβαλάει εκτός των άλλων και το βάρος των κακών εμφανίσεών της στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, δεν έχει κερδίσει κανένα από τα έξι τελευταία της παιχνίδια σε Μουντιάλ και έχει πάρει σε αυτά μόλις έναν βαθμό, τερματίζοντας στην τελευταία θέση, τόσο στη Βραζιλία το 2014 όσο και στη Ρωσία το 2018.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η Αυστραλία έγινε η πρώτη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που προχώρησε σε δήλωση διαμαρτυρίας για το ιστορικό καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών του Κατάρ. Ήταν η πρώτη από τις 32 που «μίλησε» ανοιχτά και κατέδειξε το πρόβλημα.

Ένας Βόσνιος με… αυστραλιανό αίμα

Οι προσδοκίες γι’ αυτή την ομάδα είναι ίσως οι χαμηλότερες των πολλών τελευταίων ετών αφού πλέον στο ρόστερ δεν υπάρχουν οι παίκτες που υπήρχαν στο παρελθόν. Η παρέα του Τιμ Κέιχιλ παρέδωσε εδώ και καιρό τη σκυτάλη στους επόμενους, οι οποίοι δεν έχουν τη λάμψη των προκατόχων τους. Ο Άιντιν Χρούστιτς, ωστόσο, αποτελεί ένα αποκούμπι για τους Αυστραλούς και μπορεί να θεωρηθεί ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Από Βόσνιο πατέρα και Ρουμάνα μητέρα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός που το περασμένο καλοκαίρι ακούστηκε και για την ΑΕΚ, βγάζει το… ψωμί του πλέον στην Ιταλία με τη φανέλα της Βερόνα κι αφού πέρσι κατέκτησε το Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Είναι ταλαντούχος και ιδιαίτερα αγαπητός στην Αυστραλία στην οποία γεννήθηκε και επέλεξε να εκπροσωπεί ως ποδοσφαιριστής. Είναι ο,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της η Αυστραλία.

Με τον τρόπο του Γκρέιχαμ Άρνολντ

Ο Άρνολντ είναι στον πάγκο της Αυστραλίας από το 2018 και χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερα σφιχτό τρόπο παιχνιδιού του. Ελλείψει βέβαια και κάποιου ιδιαίτερα ποιοτικού ρόστερ, ο Άρνολντ ποντάρει πολλά στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις ώστε να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική ομάδα στα γήπεδα του Κατάρ.

Κάτι που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο αλλά και σαν προπονητή είναι πως δεν διστάζει να πειραματιστεί και να ρισκάρει προκειμένου να πετύχει. Όπως για παράδειγμα έκανε στο μπαράζ με το Περού. Εκεί όπου για τη διαδικασία των πέναλτι αντικατέστησε τον τερματοφύλακα – και αρχηγό της ομάδας – Ματ Ράιαν, για να βάλει τον Άντριου Ρεντμέιν τον οποίο θεωρούσε καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη συνθήκη. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, αφού ο Ρεντμέιν απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι των Περουβιανών κι έστειλε τη χώρα του στο Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ