Ισπανία: Με «mix» νέας και παλιάς φουρνιάς και οδηγό τον «Λούτσο» για το δεύτερο αστέρι (pics)

Ισπανία: Με «mix» νέας και παλιάς φουρνιάς και οδηγό τον «Λούτσο» για το δεύτερο αστέρι (pics)

Μια ομάδα που έχει για σούπερ σταρ τον προπονητή της. Η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε πηγαίνει «αθόρυβα» στο Κατάρ, με τον «Λούτσο» να έχει φτιάξει μια από τις πιο σφιχτές ομάδες, «χτισμένη» πάνω στην εμπειρία και το... θράσος.

Έχει περάσει σχεδόν ένα δίμηνο από εκείνο το βράδυ στην Πορτογαλία, την οποία «τέζαρε» η Ισπανία με buzzer beater του Αλβάρο Μοράτα. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Όπως έμαθε έτσι και αλλιώς ο Λουίς Ενρίκε. Το έκανε και στο Euro άλλωστε, παρότι στο τέλος αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών μέσα από τη ρωσική ρουλέτα από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απλώς περίμενε τη «Ρόχα» στα καρέ της.

Μέχρι που φτάσαμε στη βραδιά της 27ης του Σεπτέμβρη. Η Ισπανία αντιμέτωπη σε μια δοκιμασία που λίγοι περίμεναν ότι θα την «έβγαζε». Η εικόνα του ματς στο πρώτο ημίχρονο «έλεγε» πως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια πρόκληση.

Must win με όλη τη σημασία της φράσης, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας η Πορτογαλία θα εξασφάλιζε την πρόκριση στο Final 4 του Άμστερνταμ που θα γίνει στα τέλη του Μαρτίου του 2024. Ο Λουίς Ενρίκε ωστόσο δεν είναι μια κλασική περίπτωση προπονητή και χάρη σε γκολ του Μοράτα στο φινάλε πέρασε στην τελική φάση του Nations League.

Ο «Λούτσο» έχει χτίσει μια ομάδα βασισμένη σε ένα «mix» που στα χαρτιά δεν ταιριάζει. Το γήπεδο ωστόσο δείχνει ότι ο Λουίς Ενρίκε ξέρει ακριβώς τι κάνει. Από τους Πέδρι και Γκάβι, στους Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα, με μοναδικό στόχο το δεύτερο αστέρι που θέλει να το ράψει στο Κατάρ.

To10.gr παρουσιάζει τη «Φούρια Ρόχα» η οποία θέλει να κάνει το «αθόρυβο»… μπαμ στα γήπεδα του Κατάρ.

Πέδρι, ο νέος ηγέτης της «Ρόχα»

Μόλις στα 19 του χρόνια, λίγες ημέρες πριν «πατήσει» στα 20, ο Πέδρι ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ένα Μουντιάλ, είναι πάντα το μεγαλύτερο επίτευγμα για κάθε ποδοσφαιριστή.

Ο Πέδρι ετοιμάζεται για το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, έναν χρόνο μετά το πρώτο του Euro στο οποίο μεγαλούργησε.

«Είδατε τι τουρνουά έκανε ο Πέδρι; Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν 18χρονο να παίζει έτσι, όπως ο Πέδρι. Ούτε καν ο Ινιέστα. Είναι πραγματικά τρελό. Πρέπει να τον προστατέψουμε», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε για τον Πέδρι μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία στο περσινό Euro.

Όλο το τουρνουά που έκανε ο Πέδρι ήταν σκέτο… όνειρο. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ήταν απολαυστικός από το πρώτο του μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τη Σκουάτρα Ατζούρα, έχοντας καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της «φούρια ρόχα».

Ο Λουίς Ενρίκε του έδωσε τα κλειδιά της μεσαίας γραμμής και ο Πέδρι ανταπέδωσε. 544 επαφές, 421 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 25 κερδισμένες μονομαχίες, 25 ανακτήσεις της μπάλας και 11 δημιουργημένες κλασικές ευκαιρίες. Αυτά ήταν τα νούμερα του 18χρονου Πέδρι στο Euro.

Υπό τις οδηγίες του Τσάβι, ο Πέδρι έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» έναν πιο επιθετικό ρόλο, καθώς ήδη φέτος έχει βρει τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Ένα στοιχείο το οποίο σίγουρα θα χρειαστεί η Ισπανία από τον Πέδρι στο Κατάρ, καθώς η επιθετική γραμμή δεν έχει την απαραίτητη σταθερότητα ώστε να βασιστεί στο 100% ο Λουίς Ενρίκε…

«Λούτσο», ο σούπερ σταρ της 

Το ματς με την Πορτογαλία είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τι εστί Λουίς Ενρίκε.

Must win με όλη τη σημασία της φράσης, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας η Πορτογαλία θα εξασφάλιζε την πρόκριση στο Final 4 του Άμστερνταμ που θα γίνει στα τέλη του Μαρτίου του 2024. Ο Λουίς Ενρίκε ωστόσο δεν είναι μια κλασική περίπτωση προπονητή.

Έδειξε την κλάση του, φέρνοντας από τον πάγκο δύο ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ο «Λούτσο» έριξε Πέδρι και Γκάβι στην Μπράγκα και η Ισπανία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Ανέβηκε στο γήπεδο, πήρε τα μέτρα της, πίεσε και στο τέλος δικαιώθηκε. Ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα, ο Γουίλιαμς γύρισε στη μικρή περιοχή με το κεφάλι και εκεί βρέθηκε ο Αλβάρο Μοράτα ο οποίος «καθάρισε» για τη «Ρόχα» με ένα buzzer beater, στέλνοντας την Ισπανία στο Final 4 του Nations League.

Η Ισπανία πήρε αυτό που ήθελε. Το μοναδικό αποτέλεσμα που της έκανε, επικρατώντας της Πορτογαλίας μέσα στην έδρα της στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Nations League.

«Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους», έγραψε χθες το βράδυ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύσωης ο ίδιος, τοποθετώντας και μια φωτογραφία με τα αποτελέσματα της Ισπανίας υπό τις οδηγίες του. Όπως προκύπτει, η Ισπανία είναι η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει στα ημιτελικά του Nations League δύο φορές, καθώς και στα ημιτελικά του Euro.

Από τα 33 παιχνίδια που έχει δώσει η «Ρόχα» με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, έχει χάσει μόλις τα τέσσερα σε κανονική διάρκεια, κάτι που δίνει και ακόμη περισσότερη βάση στο «τιτίβισμα» που έκανε ο ίδιος στα social media.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σίγουρα μια περίπλοκη διοργάνωση. Το σίγουρο όμως είναι πως όποιος μας αντιμετωπίσει θα υποφέρει», δήλωσε αμέσως μετά την τεράστια νίκη κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Η… Μπαρτσελονοποίηση, οδηγός για το repeat του 2010

«Το 2010, η Μπαρτσελόνα πήρε το Μουντιάλ, όχι η Ισπανία». Μια δήλωσε του Έρικ Καντονά για τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ισπανίας.

Το 2010, η Ισπανία χρειάστηκε πράγματι τη δύναμη της Μπαρτσελόνα για να φτάσει στην κορυφή του πλανήτη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οκτώ ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα» είχε στο ρόστερ του ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Μάλιστα, όλα τα γκολ της «Φούρια Ρόχα» τα έβαλαν παίκτες της Μπαρτσελόνα σε εκείνο το Μουντιάλ.

Φέτος, ο Λουίς Ενρίκε κάλεσε 7+1… Καταλανούς. Ο τραυματισμός του Γκαγιά, ανάγκασε τον «Λούτσο» να καλέσει τον 19χρονο Μπαλντέ, συμπληρώνοντας έτσι την… 8αδα της Μπαρτσελόνα. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η… Μπαρτσελονοποίηση μπορεί να φέρει στην Ισπανία τις επιτυχίες. Σε αυτό ποντάρει και ο Λουίς Ενρίκε ο οποίος έτσι και αλλιώς έχει «μπλαουγκράνα» αίμα στις φλέβες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ