«Group therapy» Γκαρθία – παικτών στο Ρέντη

Ο Οσκαρ Γκαρθία ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τι πιστεύουν ότι φταίει για την εικόνα της ομαδας τους. Οι απαντήσεις Προτό, Φορτούνη και η τοποθέτηση του Ισπανού για τη φυσική κατάσταση.

«Group therapy» Γκαρθία – παικτών στο Ρέντη | to10.gr

Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη περιλάμβανε αρκετή δουλειά (σ.σ. διπλή προπόνηση), αλλά και αρκετή… κουβέντα. Πριν την έναρξη του προγράμματος, λοιπόν, ο Οσκαρ Γκαρθία αποφάσισε να κάνει ανοιχτή κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας την άποψή τους για το τι φταίει και ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάζει καλή εικόνα.

Το ιδιότυπο group therapy του Ισπανού τεχνικού είχε αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να μίλησαν μόνο δύο ποδοσφαιριστές (Προτό και Φορτούνης), ωστόσο εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η άποψή τους απηχούσε τις απόψεις των περισσότερων παικτών. Αν και η αλήθεια είναι ότι θα περίμενε κανείς και από παίκτες με σημαντικό ρόλο ηγετική παρουσία να πάρουν τον λόγο. Ακόμη κι έτσι, πάντως, είναι σαφές, πλέον, ότι στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να εμβαθύνουν στα προβλήματά τους, έστω και έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Εξάλλου, το μήνυμα της διοίκησης είναι σαφές και αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να βγει τουλάχιστον δεύτερος.

Όπως προαναφέραμε, λοιπόν, τη συζήτηση στο Ρέντη παρότρυνε ο ίσιος ο Οσκαρ Γκαρθία, ο οποίος πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης είπε τα εξής στους παίκτες: «Θέλω να μιλήσουμε για την ομάδα σήμερα. Θέλω να μου πείτε τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε για να πάει καλύτερα η ομάδα. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πρόβλημά μας και δεν παίζουμε όπως μπορούμε και κερδίσαμε κάποια παιχνίδια»;

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΟ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Πρώτος τον λόγο από τους παίκτες πήρε ο Σίλβιο Προτό, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Δεν παίξαμε καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν είμαστε έτοιμοι. Γενικά τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, εάν είναι η προπόνηση ή κάτι άλλο, αλλά πρέπει να αλλάξουμε. Ολοι έχουμε ευθύνες για το γεγονός ότι δεν κερδίζουμε. Είμαστε ομάδα, άρα όλοι φταίμε στα άσχημα και όλοι μαζί είμαστε στα καλά. Τώρα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το 6 στα 6 στα παιχνίδια που απομένουν και να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Ας κάνουμε εμείς τις νίκες που οφείλουμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο…»

Στη συνέχεια μίλησε για λίγο ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι φταίει. Ολοι φταίμε. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά τώρα ακόμη το πρωτάθλημα παίζεται. Αυτό που θα αλλάξει την κατάσταση είναι οι νίκες. Να πάμε με νίκες ως το τέλος». Όπως προαναφέραμε, οι περισσότεροι παίκτες των Πειραιωτών επέλεξαν να μην μιλήσουν, λέγοντας ότι όσα είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές τους κάλυψαν.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ

Ο Γκαρθία άκουσε τους δύο παίκτες και θέλησε να κλείσει την κουβέντα με δική του τοποθέτηση, η οποία είχε να κάνει (ξανά) με τη φυσική κατάσταση των παικτών, που επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο ήθελαν, ο ίδιος και το επιτελείο του, να δουλέψει η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Ενώ και ο ίδιος ζήτησε μόνο νίκες ως το τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά, είπε: «Όταν ήρθα στην ομάδα τον πρώτο καιρό επέλεξα να σας κάνω δυνατές προπονήσεις. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι οι περισσότεροι δεν μπορείτε να αντέξετε σε αυτόν τον ρυθμό και για αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα έχει γίνει πιο χαλαρό τώρα. Εμείς αλλιώς θέλαμε να δουλέψουμε ως τεχνικό επιτελείο, αλλά δεν γίνεται με τη φυσική κατάσταση που έχει η ομάδα τώρα. Για αυτό πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκες».

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο