Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ: Μια παράδοση 30χρόνων στο πλευρό των Πολιτών

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ: Μια παράδοση 30χρόνων στο πλευρό των Πολιτών

Η Γουότφορντ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Χάβι Γκαρθία πρέπει να αντιμετωπίσει πέρα από την αγωνιστική ανωτερότητα των Πολιτών και την προϊστορία απέναντι τους, η οποία δεν είναι με το μέρος της.

H Γουότφορντ πήρε μια μεγαλειώδης πρόκριση στο Κύπελλο Αγγλίας, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ένας τελικός που θυμίζει μάχη… Δαβίδ και Γολιάθ , με την Μάντσεστερ Σίτι, μετά την κατάκτηση του League Cup,  να έχει βάλει στόχο και τα άλλα τρία διαθέσιμα τρόπαια (Premier League, FA Cup, Champions League).Από την άλλη η Γουότφορντ, η οποία επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας έπειτα από 35 χρόνια , δηλαδή από το 1984 και το ματς με την Έβερτον, όπου τα ζαχαρωτά είχαν επικρατήσει με 2-0.

Για να καταφέρει η ομάδα του Χάβι Γκαρθία να πανηγυρίσει τον τίτλο έχει να αντιμετωπίσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, το πιο δύσκολο, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, την Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρα από την ποιότητα, το βάθος πάγκου και την εμπειρία για την κατάκτηση τίτλων -συστατικά που τα έχουν οι Πολίτες, ενώ οι Σφήκες όχι- η ομάδα του Χοσέ Χολέβας θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την προϊστορία, η οποία δεν είναι με το μέρος της.

Τα τελευταία έξι χρόνια , η Μάντσεστερ Σίτι έχει 10 συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης ( 8 Premier League, 2 FA Cup), ενώ αν γυρίσει κάποιος τον χρόνο ακόμη πιο πίσω, οι Πολίτες έχουν να ηττηθούν από το 1989, δηλαδή  έχουν να χάσουν από τις Σφήκες εδώ και 30 χρόνια (!), με το ρεκόρ τους αυτό το διάστημα να είναι 13 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Επίσης αν αναλογιστεί κανείς μονό τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δυο ομάδες στον θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας, ακόμα και εκεί οι Πολίτες έχουν την  υπεροχή. Οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες έξι φορές, με την Σίτι να έχει απολογισμό τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Δείτε αναλυτικά τα παιχνίδια για το FA Cup:

25 Ιανουαρίου 1985: Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 1-1

3 Φεβρουαρίου 1986: Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

6 Φεβρουαρίου 1986:  Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 1-3

5 Φεβρουαρίου 1987: Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 3-1

5 Ιανουαρίου 2013: Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 3-0

25 Ιανουαρίου 2014: Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 4-2

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ