Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 69-103

Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 69-103

Με κορυφαίους τους Λεκαβίτσιους, Παππά και Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο Ρέθυμνο, κερδίζοντας με 34 πόντους διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε χωρίς προβλήματα από την Κρήτη κερδίζοντας εύκολα με 103-69 το Ρέθυμνο και συνεχίζει μόνος πρώτος και αήττητος για 22η αγωνιστική στην Α1.

Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερο το μυαλό στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης μοιράζοντας το χρόνο σε όλη τη δωδεκάδα και κάνοντας αρκετές δοκιμές, ενώ έπαιξαν χωρίς τους Σίνγκλετον και Ρίβερς.

Οι κρητικοί από την άλλη πλευρά όσο μπορούσαν ήταν ανταγωνιστικοί, ενώ δεν είχαν μαζί τους τον Γκούντγουιν.

Οι παίκτες του Πασκουάλ δεν είχαν ρυθμό και διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα με συνέπεια να μην μπορούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Εκαναν λάθη, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές φάσεις με καρφώματα αδιαφορώντας για την αμυντική λειτουργία και είχαν προβληματική εικόνα.

Οι κρητικοί με τον Μούντι να είναι εύστοχος στην επίθεση κατάφερναν να διατηρούνται κοντά στο σκορ και να είναι ανταγωνιστικοί στο μέτρο του δυνατού (21-23 στο 10’).

Ο Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ τους Βουγιούκα, Μήτογλου και Λεκαβίτσιους, οι οποίοι έβαλαν περισσότερη ωριμότητα στο παιχνίδι της ομάδας με τον Λιθουανό να οργανώνει υποδειγματικά, αλλά και να σκοράρει.

Παράλληλα βελτιώθηκε και η εικόνα στην αμυντική λειτουργία κι έτσι οι «πράσινοι» άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους (35-55 στο 19’) για να τελειώσει το πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 39-58 και να έχει σαφώς τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το Ρέθυμνο οι Μούντι και Γιαννόπουλος είχαν σκοράρει 26 πόντους…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο στροφές στις μηχανές τους, παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα κυρίως πάνω στον Μούντι και βρίσκοντας στόχο από τα 6.75μ με τους Γκάμπριελ και Ντένμον κυρίως.

Ετσι η διαφορά έφτασε στους 35 πόντους (46-81 στο 29’) με τον Πασκουάλ να περνά στο παρκέ και μάλιστα σε θέση σούτινγκ γκαρντ, δίπλα στον Νικ Καλάθη, τον νεαρό Γιώργο Καλαϊτζάκη.

Στο υπόλοιπο μέρος του παιχνιδιού και ο Νίκος Βετούλας πέρασε στο παιχνίδι τους νεαρούς Παναρετάκη και Θεοδωρίδη, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε στους 36 πόντους (65-101 στο 39’) για να τελειώσει το ματς με σκορ 69-103.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική βέβαια, αλλά οι Βουγιούκας (17π.), Λεκαβίτσιους (15π.) και Παππάς (12π.) ήταν οι καλύτεροι . Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Μούντι (32π.) και Γιαννόπουλος (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 39-58, 48-81, 69-103

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ